featured

3D Yazıcı Nedir? 3D Yazıcıyla Neler Yapılabilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknolojinin hızla ilerlemesi ile yazıcılar artık boyut değiştirdi. Bilgisayar üzerinde tasarlanmış herhangi bir nesneyi 3 boyutlu olacak şekilde basan cihazlara 3D yazıcı denilmektedir. İster hayalinizdeki ürünü tasarlayın ister iseniz var olan ürünü 3 boyutlu olarak bastırın tüm bu imkanların hepsi sizin elinizde. Kısacası 3D yazıcılarla dilediğiniz her şeyi bastırabilirsiniz.

3D Yazıcı Tarihi


3D printer günümüzde oldukça popüler olmaya başlayan teknolojik cihazların başında gelmektedir. Fakat günümüzde oldukça popüler olan bu cihazların tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır.

İlk 3 boyutlu yazıcı Charles Hull tarafından 194 yılında geliştirildi. O tarihten itibaren sürekli bir gelişim içerisine giren 3 boyutlu yazıcıların ilk şirketi 1986 yılında temelleri atılmış oldu. O yıldan beri sürekli geliştirmeler yapılan cihaz 2007 yılında açık kaynak kodlu olarak birçok kişinin eline geçti. Kullanıcılar kendi istekleri doğrultusunda cihazı programlayarak kullanmaya başladılar. Teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte sadece bir ürün değil aynı zamanda yapay organ üretilmektedir.
İlginizi Çekebilir: Whatsapp Güvenlik Açığı Baş Ağrıtacak

3D Yazıcıyla Neler Yapabilirim


3D Printer ile neler yapabilirim diye düşünüyor olabilirsiniz. Fakat bu düşünce tamamen yersizdir. Aklınıza gelebilecek her şeyi üretebilir hatta pazarlayabilirsiniz. Sıklıkla kullanılan platformlar aşağıda verilmiştir.
⦁ Sağlık
⦁ Hediyelik eşya
⦁ Oyuncak
⦁ Eğlencelik ürünler
⦁ Sanat
⦁ Mimari yapılar
⦁ Ar-ge

Başta olmak üzere birçok alan 3 boyutlu yazıcıları kullanmanız mümkün olacaktır. Teknolojinin hızla gelişmesiyle bu alanlarda oldukça fazla üretim yapılmıştır. Son yapılan testlerden sonra bilim insanları 3 boyutlu yazıcılar ile yapay organ üretmeyi başarmıştır. Sadece sağlık konusunda değil aynı zamanda farklı alanlarda da ilkler yaşanmaktadır. Yine birçok kişinin bir araya gelerek 3 boyutlu yazıcı kullanarak yaptığı yatlar da vardır. Tüm bu ürünleri istediğiniz zaman yapmak mümkün olabilecektir.

3D Yazıcıların Fiyatları


3D Yazıcı fiyatları oldukça değişkenlik göstermektedir. Bu yazıcıları sıradan kullanıcılar kullanabildiği gibi profesyonel kullanıcılar da kullanabilmektedir. 3 Boyutlu yazıcıların fiyatları standart kullanıcılar da oldukça ucuzdur. Ortalama 2 Bin TL ile 50 Bin TL arasında değişen fiyatlara standart kullanıcılar için cihaz bulmak mümkün olabilecektir. Daha Profesyonel anlamda işler çıkarmak ister iseniz fiyat biraz pahalı olacaktır. Profesyonel işlerde ve tecrübeli kişilerin kullandığı 3 boyutlu yazıcılar ortalama 50 Bin TL başlamaktadır.
İlginizi Çekebilir: Yeni Vergilerimizden Birisi, Dijital Hizmet Vergisi Nedir ?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!