featured

5 Maddede engVid Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Click For English. 

EngVid, İngilizce Öğrenmenin En Kolay Yolu

İngilizce öğrenme sizin için de büyük bir kabus mu? İngilizce öğrenmeye geç kaldığınızı mı düşünüyorsunuz? Yoksa nereden başlamanız gerektiğine mi karar veremediniz? İngilizce ile sorununuz hangi konuda olursa olsun, tam size göre bir önerimiz var: engVid. Birçoğunuzun daha önce duymadığının farkındayız. Telaşlanmayın. Site ve kullanımı hakkında bilmeniz gereken tüm detaylara değindik. İşte, engVid nedir?, engVid ücretli midir?, Nasıl kullanılır?, Faydalı mıdır?, Daha çok fayda sağlamak için neler yapılmalıdır? sorularının cevapları.

1 – Engvid nedir?


Engvid, her seviye İngilizce eğitimin verildiği bir online dil sitesidir. Sitede aynı seviyeyi öğreten çok sayıda öğretmen ve aynı öğretmenin onlarca farklı konudaki anlatımı bulunmakta. Video anlatım şeklinde verilen derslerin sonunda quizlere girerek kendinizi değerlendirebiliyorsunuz. Kısaca, eğer İngilizce öğrenmeyi ya da İngilizce’nizi geliştirmek istiyorsanız siteden faydalanmamak için hiç bir nedeniniz yok.

2 – EngVid ücretli midir?


Site, eğer kayıt olursanız tamamen ücretsiz hizmet vermektedir. Siteye üye olmak ise hem ücretsiz hem de çok kolay. Sitede yer alan dokümanları ve video anlatımları görebilmek için üye olmak ve sitede ilgili yerleri keşfetmek yeterlidir.

3 – İngilizce Öğrenme Sitesi Nasıl Kullanılır? 


EngVid İngilizce Öğrenme sitesini kullanmak için öncelikle siteye üye olmanız gerekmektedir. Bunun için ise aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:

Ücretsiz Kayıt Olma


Siteye ücretsiz bir şekilde kaydolmak için sitenin sağ üst bölümünde yer alan Sign Up For Free butonuna tıklanılmalıdır.

Kayıt Formu Doldurma


Kayıt butonuna basıldıktan sonra bir kayıt formu gelecektir. Bu formda sırası ile kullanıcı ismi, e-mail adresi, şifre, şifre tekrarı, doğum tarihi, hakkında, cinsiyet, rol (öğrenci /öğretmen), ülke, şehir ve dil bölümleri doldurulmalıdır.

Formu Onaylama


Yukarıdaki tüm bilgiler doldurulduktan sonra Complete Sign Up butonuna basılarak form onaylanır. Bu adımdan sonra siteye kayıt işlemi tamamlanmış olmaktadır. Artık, sitenin tüm hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde faydalanılabilir.

4 – EngVid Faydalı Mıdır? 


Her öğrenme ortamında olduğu gibi online eğitim sistemlerinde de öğrenmeyi etkileyen faktörler bulunmaktadır.

Bunların başında öğretmen kalitesi gelmektedir. Sitede 10 adet farklı öğretmen seçeneği bulunmaktadır. Öğretmen seçimi konusunda başladığınız öğretmenle devam etmek zorunda değilsiniz. Bu yüzden öğretmen faktörünü başarı ile geçmiş bulunmaktayız. Öğrenmeyi etkileyen diğer bir faktör ise materyal kalitesidir.
Sitede aynı zamanda hem görsel hem işitsel duyuya hitap eden video anlatımları bulunmaktadır. Ayrıca, sitenin Reseources bölümünde yazılı kaynaklar da bulunmaktadır. Yani, video anlatımla öğrenilen bilginin ders notlarına bu alandan ulaşmak mümkündür. Öğrenmeyi etkilene bir diğer faktör ise değerlendirmedir.
Öğrenilen bilgi tekrar edilmediği ve sınanmadığı zaman tam anlamıyla öğrenilmez. Sitede bu da düşünülmüş ve quiz eklenerek dersler ile ilgili değerlendirme yapma şansı sunulmuştur. Bağlayacak olursak, engVid, öğretmen, materyal ve öğrenmeyi değerlendirme konularında oldukça faydalı ve başarılıdır.
Son ve en önemli öğrenme faktörü olan öğrenmeye hazır bulunuşluk ise tamamen size bağlıdır. Eğer öğrenmeyi ister ve öğrenmek için yeterince çaba harcarsanız, site sizin için hazırlanmış altın gibi bir kaynaktır. Eğer zaman ayırmaz, günde 5 dakika bakarak öğreneyim isterseniz, sadece EngVid ile değil hiçbir kaynak ile öğrenmeniz mümkün olmayacaktır.

5 – Daha çok fayda sağlamak için neler yapılmalıdır?


Siteden çok daha fazla fayda sağlamak ve dilinizi en iyi seviyeye ulaştırmak için uygulamanız gereken bazı teknikler bulunmaktadır.

Etkin Dinleme: Bir dili öğrenmek için dil öğrenmeye odaklanılmalıdır ve sitedeki videolar etkin bir şekilde dinlenilmelidir. Video izlerken akla gelen sorular not edilerek, video sonuna kadar öğrenilmemiş ise videonun altına yorum olarak soru bırakılmalıdır.
Tekrar: Eğer bir konu video anlatımdan dinlenmiş ise, resources sayfasındaki notlar da gözden geçirilmelidir. Eğer tekrar ederken akla bir soru takılırsa video tekrar izlenilmelidir. Eğer bir öğretmenin anlatımından tam anlaşılmamış ise, başka bir öğretmenin aynı konuyu anlattığı video kullanılabilir.
Maruz Kalma: Bir dil öğrenilirken ne kadar çok maruz kalınırsa o kadar başarılı olunur. İngilizce şarkı dinlemek, film izlemek ya da oyun oynamak öğrenilen dilin ve kelimelerin pekişmesini sağlar.
Uygulama: Bir dil öğrenirken, öğrenilen yeni kelimelerin kullanılmaya gayret edilmesi önemli bir etkinlik olacaktır. Öğrenilen kelimelerle yeni cümleler kurmaya çalışmak, yeni kelimeleri daha fazla kullanmak, o kelimelerin geçtiği oyunlar oynamak ve müzikler dinlemek öğrenmeyi destekleyecektir.

İlginizi Çekebilir: Youtube’dan İngilizce Öğrenmek İsteyenler İçin Yabancı Kanal Önerileri
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!