featured

Mandalina Kabuklarının Mucizevi 5 Faydası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış aylarının vazgeçilmezi olan ve C vitamini deposu olan mandalinanın kabukları da mucizelere dolu, vitamini kabuğunda derlerdi ya işte o, gerçekten de vitamini kabuğunda olan bir besin mandalina. İşte mandalina kabuklarının faydaları ve neler yapılabileceği.

Mandalina Kabukları Nelere İyi Gelir ?

1- Mandalina Kabukları Ayak Mantarlarına İyi Gelir

Mandalina Kabuklarının Mucizevi 5 Faydası
Mandalina kabuklarının içeriğinde ayak mantarlarına iyi gelecek maddeler bulunur, çeşitli gaz ve enzimler salgılayan mandalina kabukları ayak mantarı tedavisinde de kullanılabilir, kabukları mantar olan kısımlara uygulayarak etkiyi görebilirsiniz.

2- Öksürük İle Mücadele İçin Mandalina Kabukları

Mandalina Kabuklarının Mucizevi 5 Faydası
Mandalina ve kabuklarının içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde öksürüğü yok etmek mümkün, öksürüğü oluşturan nedenler ortadan kaldırarak kışın vaz geçilmez besini olarak yerini alıyor. Daha önceden güneşte kuruttuğumuz mandalina kabuklarını sıcak suyun içerisine atarak demliyorsunuz, yaklaşık 2 saat bekledikten sonra soğuk olarak tüketebilirsiniz. Hemen etki gösterdiğini göreceksiniz.

3- Sindirim Problemleri İçin Mandalina Kabukları

Mandalina Kabuklarının Mucizevi 5 Faydası
Sindirim sisteminin düzenlenmesine mandalinanın da kabuğunun da çok büyük etkileri var, mandalina kabukları içeriğinde bulundurdukları enzimler sayesinde sinirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Toz haline getirdiğiniz mandalina kabuklarını çok az miktarda yemeklere katarak sindirim problemlerinin önüne büyük bir ölçüde geçebilirsiniz.

4- Mandalina Kabukları Bronşit Sorunlarına Birebir

Mandalina Kabuklarının Mucizevi 5 Faydası
Bu konuda da Mandalinanın kendisi ve kabukları oldukça faydalı ve neredeyse bir ecza deposu niyetinde. İçerdiği çeşitli antioksidan ve vitamin sayesinde bronşitlerin tedavisinde büyük roller oynuyor.
Toz haline getirilen mandalina kabuklarını 2 Çorba kaşığı olacak şekilde bir kaba alıyor ve üzerine bir fincan sıcak su ekliyoruz, homojenize olarak dağılmasını sağladıktan sonra tüketmeye başlayabilirsiniz.

5- Kış Aylarının Vazgeçilmezi Mandalina ve Kabukları

Mandalina Kabuklarının Mucizevi 5 Faydası
Mandalina kabukları en az kendileri kadar değerli ve faydalı bir besindir, bunca zaman “vitamini kabuğunda” derken boşa dememişler, içeriğinde bulunan C vitamini ve bazı antioksidanlar ile kış aylarının vazgeçilmezi olan mandalinanın kabukları da kış aylarının vazgeçilmezi arasında.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!