featured

Rüyalarla İlgili Bilmeniz Gereken 7 Gerçek!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uyku insanoğlu tarafından vazgeçilmez bir etkinliktir. Rüya da uykunun en tatlı getirisidir. Rüya eş anlamlısı düş olan ve bu uyku durumunda görülen bilinç altı yansımalara verilen isimdir. Rüya görmek her insanın yaşadığı ancak çoğu zaman fark etmediği bir durumdur. Rüyalarda insanlar diledikleri kadar özgür olabilirler. Peki rüyalar hakkında her şeyi bildiğinizden emin misiniz? İşte, belki de daha önce duymadığınız 7 rüya gerçeği!

1.  Rüyalarımızda Sadece Daha ÖnceTanıdığımız İnsanları Görürüz

Rüyamız da sadece tanıdığımız insanları görebileceğimizi biliyor muydunuz? Rüya görmek kesin olarak her insanın yaşadığı bir durum. Bilinçaltımız gün içinde gördüğü ve hatta bazen bizim bile gördüğümüzün farkında olmadığımız her şeyi biz her ne kadar farkında olmasak da kaydediyor. İşte bu yüzden rüyanızda gördüğünüz her insanı aslında tanıyorsunuz!Tanıyorsunuz derken yanlış a nlaşılmasın. Rüyanızda gördüğünüz herhangi biriyle bir merhabanız bile olmayabilir hatta ismini, yaşamını dahi bilmiyor olabilirsiniz. Fakat muhakkak görmüşlüğünüz vardır. Metrobüs de yanınızda oturan biri, yolda yanından geçtiğiniz biri ya da cafe de ki bir garson rüyanıza girebilir ve size hiç tanımıyormuşsunuz gibi gelebilir. Fakat rüyanızda her kimi gördüyseniz bilin ki bir kez dahi olsa o kişiyi gerçek hayatta görmüşsünüzdür

2. Uyku Durumunda İken Beynimiz Vücudumuzu İşlevsiz Kılar

Rüya görmek başlı başına mucizevi bir olaydır. Her ne kadar bilinçaltımızın oyunu gibi gelse de henüz ne olduğu tam olarak kanıtlanabilmiş değildir. Düşünsenize rüya görmek için dua eden insanlar dahi var. Rüyayla alakalı bir başka enteresan bilgi de uyku esnasında vücudumuzun işlevsiz kalması. Peki bunun rüya ile bağlantısı ne? Dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle ki uyku durumunda sadece beyin çalışır. Bu da uyusanız dahi beyninizin uyanık olduğunu gösterir. Yani vücudunuz uyur ama beyniniz uyumaz. Bu da rüya görmenizi sağlar. Şimdi, bu bilgilere dayanarak soruyorum; rüya görmek sizce de ruhun bedenden ayrılarak başka alemlere ziyarete gitmesi olabilir mi?

 

3. Herkes Rüya Görür

diyebilirler. Bu durum imkansızdır. İnsanın bilinçaltı oldukça dolu olduğundan her insan rüya görür. Rüya görmek için dua eden insanlar varken, gördüğünüz rüyaları mutlaka anlamlandırmalısınız! Kim bilir, belki de bir gün gördüğünüz o güzel rüya gerçek olur!

4. Rüyalarınızı Kontrol Edebilirsiniz

Rüyalarınızı kontrol etmeniz mümkün! Evet yanlış duymadınız. Peki bu nasıl olacak? İnsan, uyku halindeyken çoğu zaman rüya gördüğünün farkında olmaz. Bu yüzden de gördüğü rüyalara istediği müdahaleleri edemez. Rüya görmek nedir sorusunun aslında en net yanıtı budur: Kontrol edemediğiniz görüntüleri uyku halindeyken görmek! Rüya esnasında rüyada olduğunuzu fark etmezseniz rüyayı kontrol etmeniz mümkün olmaz. İnsan bazı durumlarda rüyada olduğunu fark eder. İşte böyle anlarda da beynine hükmederek rüyasına istediği yönlendirmeleri yapabilir. Siz de mutlaka rüya sırasında uyanıp, gördüğü rüyayı devam ettirmek isteyen insanların geri uyuyarak bunu başardığını duymuşsunuzdur. İşte rüya kontrolü aynı buna benzer. Önce beyine sonra da rüyaya hükmetmek. Olay aslında bu kadar basit.

 

5. Muz Tüketmek Gördüğünüz Rüyayı Hatırlamayı Kolaylaştırır

Yiyecek ve içecekler rüya üzerinde etki ederler Muz, badem gibi yiyecekler gördüğünüz rüyayı hatırlamanıza yardım edecekken uyumaya yakın yenilen portakal da kabus görmenize neden olabilir. Uyku öncesi yenilen yiyeceklere dikkat edilmelidir. Rüya görmek ve gördüğünüz rüyayı hatırlamak istiyorsanız uyku önce kahve, çay, kola gibi kafeinli içecekler tüketmemelisiniz.

6. Sarhoşken Rüya Görmek Daha Kolay Olur

Sarhoş olduktan sonra rüya görmek daha kolaydır. Bunun nedeni iste alkol sayesinde beynin ve vücudun rahatlamasıdır. Bunun dışında alkol ve rüya arasında başka bağ yoktur. Sarhoş olduğunuz gecelere dikkat edin. Daha net rüyalar görecek ve sabah o rüyaları daha net şekilde hatırlayabileceksiniz. Tabii bunun kesin bir kanıtı yok ancak yapılan araştırmalar sarhoş olan insanların daha net rüya gördüklerini ve hatırlama potansiyellerinin daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.

7. Her Uykuda Ortalama Dört Rüya Görürsünüz

Rüya görmek ne kadar güzel bir his öyle değil mi? Tabii gördüğünüz rüya kötü bir rüya ya da kabus değilse. Her insan, bir uykuda yaklaşık olarak 4 rüya görülür. Ancak bu ortalama bir sayıdır. Yani siz 3 rüya görüyorken bir başkası 2 rüya görülebilir ve zaten gördüğünüz 4 rüyayı birden hatırlamanız mümkün değildir. Her ne kadar uzun rüyalar gördüğümüzü zannetsek de aslında 3-10 saniyelik rüyalar görürüz. Rüya da geçen süreyle gerçek hayatta geçen süre birbirinden farklı olduğundan bu süre bize çok daha uzunmuş gibi gelir.

 

Rüya nedir, sorusuna cevap verirken aynı zamanda size rüyalar hakkında bilmediklerinizi anlattık. Rüya görmek için dua eden insanlar varken, eğer sık rüyalar görüyor ve hatırlıyorsanız şanslısınız.  rüya gören insanlar ile ilgili aslında araştırmaların söylediği çok şey vardır. Gün içinde uyuduğunuzda rüya görüyor iseniz, bu bile başka anlamlar taşır. Her rüyanızın güzel, hayatınızın da rüya tadında olması dileğiyle…

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!