featured

Ne Fark Var? | Güneş Burcu, Ay Burcu ve Yükselen Burç Arasındaki Farklar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Astroloji, hiç ilgilenmeyen biri bile olsa bir şekilde maruz kaldığı ya da kulaktan dolma bilgilerle öğrendiği bir alandır. Astrolojik etkiler ve yorumlar oldukça karışık olsa da tarihlerle belirlenmiş ve kesin olarak bazı şeyler vardır. Bunlardan ilki ise burçlardır.

Ancak, “Burcun ne” sorusuna cevap vermek bunun için yeterli olmamaktadır. Arkasından “Yükselen burcunuz ne? Ya da “Ay burcun ne” soruları gelmektedir.

Birçoğumuz burcumuzu ya da güneş burcumuzu bilsek de ay burcumuzu ya da yükselen burcumuzu bilmiyoruz. Peki, bu güneş burcu, ay burcu ve yükselen burç neyi temsil ediyor? Gelin bu karmaşayı çözelim.

1- Yükselen burç: İnsanların bizim hakkımızda edindiği ilk izlenimi temsil eder.

Doğduğunuz anda ufuk çizgisinde yükselen burç anlamına gelmektedir. Güneş burcunuzu belirlerken sadece doğduğunuz tarihi bilmek yeterliyken yükselen burcunuzu öğrenmek için doğduğunuz saati de bilmek gerekiyor.

Çünkü yükselen burç ortalama iki saatte bir değişmektedir. Yükselen burçlar kişilerin kendilerini nasıl gördüklerini ve insanların onlar hakkındaki düşüncelerini temsil eder. Yani yükselen burç bizim maskemizdir. İnsanlara göstermek istemediğimiz tarafımızdır.

yanımızdır.

Aslında güneş burcunun tam cevabı “Burcun ne” sorusunun cevabıdır. Yeni doğum tarihimize göre belirlenen burcumuzdur. Güneş burcu, ortalama dört haftada bir değişmektedir. Bu tarih aralığında doğanların da güneş burcu buna göre belirlenmektedir.

Güneş başlı başına bir sistem oluşturduğu için Güneş burcu kişilerin özlerini asıl kişiliklerini temsil eder. Güneş burcu kısaca, herkese göstermediğimiz gizli yanımızdır.

3- Ay burcu: Kalbimiz, duygularımız ve sezgilerimizdir.

Eğer güneş burcu bizim kişiliğimizi temsil ediyorsa, ay burcu da bilinçaltını temsil etmektedir. Yine doğum tarihi ve yerine göre belirlenen ay burcu ortalama olarak 2.5 günde bir değişmektedir. Ay burcu bizim tüm duygularımızı etkiler ve belirler.

Duygusal ihtiyaçlarımız, bize manevi olarak iyi gelen şeyler ve yalnızken hissettiklerimiz Ay burcu ile şekillenmektedir. Ay burcu, çok daha alt benliklerimiz, gizli yanlarımızdır.

Güneş burcu, Ay burcu ve yükselen burç birlikte nasıl yorumlanır?

Hepsi ayrı yönlerimizi temsil etse de aslında önemli olan tümünün birleşimini görebilmektir. Ancak her burç, kişiliğimizi anlamamızda ve aynı zamanda başka insanları çözümlememizde önemli rol oynar. İşte bundan dolayı, Güneş burçları uyumlu olan kişilerin iyi anlaşacağı garanti edilemez.

Güneş burcu bizi tanımlamak için oldukça yüzeysel ve yetersiz kalır. Eğer kendinizi ve etrafınızdakileri daha iyi tanımak istiyorsanız Ay burcuna ve yükselen burcunuza da bakmalısınızdır.

Sırayla maskemiz, temel benliğimiz ve alt benliğimiz kendimizin ve insanların içinde bulunduğu değişkenleri anlamamıza da yardım edecektir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!