featured

Kadınların Doğru Eş Seçiminde 3 Altın Kuralı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğru Eş Seçiminde 3 Altın Kural

Eş seçimi hayatınızı bir ömür boyu etkileyecek önemli bir karardır. Özellikle şiddete eğilimli birini hayatınıza asla sokmayın. Karşınızdaki insanın sosyal hayattaki davranışları, aile içindeki göstereceği karakterin ip uçlarını veriyor. Psk.Dr. Mehmet Şakiroğlu bu ip uçlarını şöyle sıralıyor.

Trafikte araba kullanırken zikzak yapmakKüfür etmek erkeğin ileride şiddet uygulayıp uygulamayacağı noktasında kadınlara bir öngörü sunduğunu söyledi.Anne ve babasına emir kipiyle konuşan erkek muhtemelen şiddete eğilimlidir. (Yap, Ver, Hazırla…)

Akılcı Duygu Kontrolü ile Öfke ve Aşk

Psk. Dr. Mehmet Şakiroğlu’na göre, şiddete yatkın birini bir kadın hayatına asla sokmamalı. Şakiroğlu, bir erkeğin şiddete eğilimli olup olmadığını nasıl anlarız sorusuna ise şu şekilde cevap veriyor: Trafikte çok zikzak yapan, makas atan, trafikte insanlara küfür eden bir arkadaşınız varsa o erkek şiddete yatkındır.

Anne ve babasıyla emir kipi ile konuşuyorsa yine şiddete yatkındır. Bir erkeğin otomobil kullanmasından, maç seyretmesine, kafeye gittiğinizde servis görevlisine nasıl davrandığına kadar bir çok veri kişinin ileride yaşamında şiddet uygulayıp uygulamayacağına yönelik bu gözlemler size bir öngörü sağlayacaktır.

Bu gözlemleri doğru yapabilen bir kadın ileride şiddete maruz kalma durumunu kestirebiliyor. Eğer ki ilişki düşündüğünüz bir erkekte bu davranışlar olumsuz anlamda varsa kesinlikle uzun vadeli bir plan yapmayın. Olabildiğince bu ilişkiyi bitirin.

Evlilik Kolay Karar Verilmemesi Gereken Sorumluluk Gerektiren Bir İş

Eş seçimi hakkında da ipuçları veren Şakiroğlu, “Bir ilişkiyi bitirmeden diğerine başlamayın. Diğer bir konu çocuk gelinler. Bir kız, 18 hatta 22 yaşına gelmeden evlilik sorumluluğunu alamaz” diye konuştu. 

Sosyal Medyadan Belediyeye Çıkma Teklifinde Bulunan Erkekler Var

Sosyal medya kullanımı konusunda ebeveynleri uyarılarda bulunan Şakiroğlu, sosyal medya konuşmalarından trajikomik örnekler verdi. Bir erkeğin Nilüfer Belediyesinin facebook profiline messenger üzerinden, profilin bir kadının ait olduğunu düşünerek çıkma teklifinde bulunduğunu kaydeden Şakiroğlu, “Bu kişi belediyeye mesaj atarak çıkma teklifinde bulunuyor. ‘Erkek misin’ diye soran kişi, belediye tarafından, “Belediyeyim ben’ yanıtını alıyor” dedi. (BSHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!