featured

Dünyanın En Tehlikeli 10 Köpek Cinsleri Hangileridir? Dünyanın En Güçlü Köpeği Hakkında Bilmedikleriniz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Köpekler, geçmişten bugüne insanların en yakın dostları olarak bilinirler. Birçok aile evcil köpek türlerini sahiplenerek, onların bakımı üstlenirken; özellikle özel çocuk sahibi aileler çocuklarının zeka gelişimi için köpek edinmeyi tercih ederler. Evde köpek beslemek birçok yönden faydalı gibi görünse de büyümüş bir köpek bazen ev hanesine ya da gelen misafire karşı tehlikeli durumlar ortaya çıkarabilmektedir. İşte Dünyanın En Tehlikeli 10 Köpeği…

Köpek cinsi seçerken uysal olanların tercih edilmesi bu noktada önemli bir durumdur. Peki ya tehlikeli ama asil duranlara ne olacak? Onları tehlikeli oldukları için sahiplenmekten kaçınmalı mıyız? Bunun cevabı yalnızca sizde. Eğer korkmuyor ve bakımının üstesinden gelebilecek iseniz neden olmasın?

Dünyanın En Tehlikeli 10 Köpeği!

1  – Rottweiler

Agresif köpekler arasında en tehlikeli köpek cinsi olan Rottweiler, beslenmesi oldukça güç olan bir köpek türüdür. Dünyanın en tehlikeli 10 köpeği listesinin zirvesinde yer alan bu köpekler keskin sivri dişlere sahiptir. Atletik vücut yapısına sahip olan bu sportif köpek türü gelişmiş ve çok güçlü bir çene kemiğine sahiptir. Kulakları üçgen şeklinde olan Rottweiler’ların geniş burun delikler çok daha iyi koku almasını ve iz sürmesini sağlamaktadır. Oldukça yüksek fiyatlara satılan bu tehlikeli köpek cinsi satın alacak kişilerin iki kere düşünmesi gerekecek. Çünkü küçükken oldukça sevimli olan bu köpek türünün gelişmiş yaşları oldukça hırçın ve saldırgan olacaktır.

2 – Pitbull

Dünyanın en tehlikeli 10 köpeği listesinin ikinci sırasında Pitbull bulunmaktadır. Pitbull, asil duruşu ve sert bakışları ile oldukça cesur ve kendine güvenen bir görünüme sahiptir. ABD kökenli bir savunma hayvanı olan Pitbull, çok güçlü bir çene yapısına sahiptir. Farklı renklere sahip olan bu tehlikeli köpek cinsi, bakımı oldukça zor bir türdür. Kaslı boyun yapısı ile oldukça başarılı saldırılar yapabilen Pitbull, kaslı ve düz bir sırt yapısına sahiptir. Vücuduna oranla kısa boyuttaki kuyruğu ise daha hızlı hareket etmesini sağlamaktadır.

3 – Amerikan Staffordshire Terrier

Dünyanın en tehlikeli köpek türleri listesinin 3. sırasında yine bir Amerikan kökenli köpek bulunmaktadır: Amerikan Staffordshire Terrier. Çok zeki, azimli ve saldırgan olan bu tehlikeli köpek türü çok güçlü bir ırktır. Çok güçlü bir çeneye sahip olan köpek cinsinin gözleri yuvarlak ve siyah renktedir. Dişleri, diğer köpek türlerinkinden farklı olarak üst üste geçerek çok daha fazla keskin hale gelmektedir. Terrier, çok saldırgan ve bir o kadar da kola eğitilen bir köpek türüdür. Kaslı vücut yapısı Pitbull cinsine çok benzemektedir. Fakat Pitbull’dan daha güçlüdür.

4 – Boerboel

Boerboel, dünyanın en tehlikeli dördüncü köpeğidir. Kişisel yetiştirmeye yani hane yetiştirmesine yasaklanmış olan bu tehlikeli köpek türü genellikle asayiş operasyonlarında kullanılmaktadır. İri, kaslı ve yapılı vücudu, görenleri korkutmaya yeten bu köpek türü oldukça zor eğitilen ve bakılan bir türdür.

5 – Presa Canario

Dünyanın en tehlikeli 10 köpeği listesinin beşinci sırasında Presa Canario türü vardır. Oldukça ciddi bir duruşa sahip olan tür, kas ve kemikten oluşmuş gibi bir görüntüye sahiptir. Saldırgan ve hırçın yapısı nedeniyle evde beslenmeye uygun olmayan bu tehlikeli köpek cinsi, çok güçlü çene ve göğüs yapısına sahiptir. Oldukça iri yapılı olan bu köpeğin yetişkin olanlarının boyu da uzundur.

6 – Alman Kurdu

Dünyanın en tehlikeli 10 köpeği listesinde 6. sırada yer alan Alman Kurdu, çok zeki bir köpek cinsidir. Tam anlamıyla bir koruyucu olan köpeğin karakteristiği, zaman zaman oldukça hırçınlaşabilmektedir. Hızlı bir şekilde koşu, saldırı ve gard haline geçebilen Alman Kurdu genellikle asayiş görevlileri tarafından kullanılmaktadır. Oldukça saldırgan yapıdaki bu köpek cinsini iyi ve uysal eğitmek de mümkün. Ev ortamında, şevkatli bir eğitim verildiğinde samimi bir dost elde etmeniz de kolay olacaktır.

7 – Bull Terrier

Bull Terrier bir İngiliz Bulldog kırmasıdır. James Hinks tarafından oluşturulan bu tür, çok kısa bir sürede tüm dünyaya yayıldı. Kısa boyu ve bacaklarına rağmen oldukça atik bir tür olan Bull Terrier, ev ortamında da beslenebilecek bir türdür. Dünyanın en tehlikeli 10 köpeği  listesinin 7. sırasındaki bu köpeği eğer evinizde beslemek istiyorsanız, yabancı kişileri ve tanıdık kişileri ayırt etmesini sağlayacak teknikler bulmanız gerekecek. Aksi halde, yabancı saydığı herkes, karşı atak yapılacak bir hedef olacaktır.

8 – Argentino Dogo

Soğuk savaş dönemlerine dayanan bir geçmişi olan Argentino Dogo, bir av köpeği türüdür. Avlanma ve iz sürme konusunda oldukça başarılı olan bu tür, dünyanın en tehlikeli 10 köpeği listesinin sekizinci sırasındadır. Çok güçlü bir yapıya sahip olan çenesi ve baş bölgesi dışa doğru şekillenmiştir. Bu cinsin sahip olduğu kısa tüyler ve göz yapısı, çok daha sert bir bakışa sahip olmasını sağlamaktadır. Alano köpeğine dayanan bir geçmişi olan köpek, Dr. Antonio Nores Martinez tarafından çok uzun bir süre boyunca koruma altına alınmaya çalışılmıştır. Güçlü bir saldırı yapısına sahip olan bu ilgi çekici köpeğin bakımı ve eğitimi oldukça zordur.

9 – Brazilian Mastiff / Fila Brasileiro 

Çok yüksek derecedeki korumacı tavrı ile oldukça tehlikeli bir karaktere bürünen Fila Brasileiro, Dünyanın en tehlikeli 10 köpeği listesinin sondan bir önceki sırasındadır. Aşırı sahiplenici, bağlı ve tutucu bir tavrı olan bu tür, yabancı kimselere toleranslı davranmayı bilmez. Dünyanın en iyi savunma köpeklerinin başında olan bu cins, oldukça özgüvenli ve güçlü bir yapıya sahiptir. Birçok ülkede beslenmesi yasaklı olan bu türe ülkemizde sahip olmak hala yasaklanmamıştır.

10 – Tosa Inu

Dünyanın en tehlikeli 10 köpeği listesinin son sırasında yer alan Tosa Inu, tam bir savaşçı görünümündedir. Japonya kökenli bir nesilden gelen Tosa Inu, çok hızlı atak yapabilen bir türdür. Dayanıklı vücudu, kaslı yapısı ve zeki karakteri ile çok iyi bir eğitim köpeği olan Tosa Inu, asayiş görevinde de kullanılmaktadır. Saldırgan yapısı ve çok iyi koku alma özellikleri ile dünyanın en güçlü köpekleri arasında sayılan türe sahip olmadan önce yetiştirme koşullarını incelemelisiniz.

Dünyanın En Güçlü Köpeği

YouTube video

Dünyanın en tehlikeli köpek cinsleri yanı sıra aynı öneme sahip bir klasman vardır ki; şöyledir: Dünyanın en güçlü köpeği . Bu sınıflandırmayı duyan herkesin aklına çok belirl köpek cinsleri gelir. Peki, gerçekten dünyanın en güçlü köpeği hangisidir? İşte, cevapları…

Dünyanın en güçlü köpeği ismini taşıyan köpek türü birçoğunuzun bildiği gibi Pitbull köpek cinsidir. Türkiye’de beslenmesi yasal olarak yasaklanan Pitbull köpek cinsleri arasında hem en güçlü olanlardan hem de en tehlikelilerden biridir. Bir dönem Amerika’sının en bilinen ve sevilen köpek türü olan Pitbull hem güçlü hem de tehlikeli yönü ile birçok ülkede büyütülmesi ve bakımı yasaklandı. Hal böyle olunca çok sayıda hayvansever ve Pitbull tutkunu kişi devlet ile karşı karşıya geldi. 

Küçük boyuttaki kulakları ve yassı yüz şekilleri ile diğer köpek türlerinden ayırt edilen bu köpek cinsleri kendi içerisinde çok sayıda ırka ve cinse ayrılmaktadır. Bu köpeklerin öyle bir mimikleri bulunur ki, sinirli bir Pitbull köpeğin karşısında durmak isteyecek bir insan hayatta yoktur. Zaten sert bir yüz ifadesi olan bu ırkın, sinirli ve stresli anlarda hem çok kızgın hem de çok saldırgan bir görünümü olabilir. 

Kısa tüyleri ve uzun bacakları ile çok sevilen bu cinsi yurt dışında birçok aile çocukları ile birlikte büyütmektedir. Bu fikir ise bu tehlikeli ırkın gerçekten doğası gereği tehlikeli mi olduğu yoksa insanların mı bu hayvanları agresif ve tehlikeli hale getirdiği sorusunu akıllara getiriyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!