featured

10 Adet Ev Yapımı Makyaj Temizleme Suyu İle Tertemiz Ciltler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Makyaj yapmak çoğu kadın için vazgeçilmezler arasındadır. Dışarı çıkmasa bile sabah kalktığında makyajını yapan azımsanmayacak sayıda ev hanımı olduğu gibi mecburen makyaj yapmak zorunda kalan birçok iş kadını olduğunu da söyleyebiliriz. Kimileri için mecburi kimileri içinse zevkli olan en iyi makyaj bile, gün içerisinde yenilenmesi gerektiği gibi akşam olduğunda da kesinlikle ciltte kalıntı bırakmadan en iyi makyaj temizleme suyu ile temizlenmesi gerekmektedir. En iyi makyaj temizleme ürünüyle tamamen temizlenmeyen bir makyaj ile uyuduğunuz takdirde cilt gözenekleriniz kapanacağı için sivilce ve akne gibi tatsız sorunlar ile sık sık karşılaşmak zorunda kalabilirsiniz.

Ev Yapımı Doğal Makyaj Temizleme Suyu Hazırlama Yöntemleri

Peki, en iyi makyaj temizleme suyu hangisidir? Diye soracak olursanız sizlere öncelikli cevabımız cilt tipinize ve kullandığınız makyaj ürününe en uygun makyaj temizleme suyu kullanmanız gerektiği olacaktır.

Sizlere bu yazımızda doğal makyaj temizleme yöntemleri ile ilgili bilgiler ve makyaj temizleme suyu tarifleri hazırladık. Evinizdeki malzemeler ile siz de yüz temizleme suyu ve göz makyajı temizleyicisi hazırlayabilir, hem bütçenize hem de cildinize dost ürün kullanabilirsiniz.

1- Göz Makyajı İçin Zeytinyağı

Su bazlı göz makyajı ürünlerinin temizliği için size ilk tavsiyemiz saf zeytinyağı olacaktır. Hemen hemen her evde kolaylıkla bulunan zeytinyağı birçok derde deva olduğu gibi en iyi makyaj temizleyicisi olarak da tercih edilmektedir. Pamuk üzerine birkaç damla zeytinyağı damlatarak göz makyajı ve yüz makyajınızın üzerine uygulayın ardından nemli bir peçete ile makyaj artıklarını cildinizden temizleyiniz. Son olarak soğuk su ile yüzünüzü durulamanız yeterlidir. Yağlı ciltler hariç tüm ciltler için uygulanabilir.

2- Çilekli Yoğurt ile Makyajınızı Kolayca temizleyin

Buzdolabınızda unutulmuş 3-5 çileği atmadan önce bir kez daha düşünün. Bu çilekleri ezip yoğurt ile karıştırdığınızda harika bir makyaj temizleyici olacaktır. Çilekli yoğurdu yüzünüze sürün ve 5 dakika bekleyin. Ilık su ile bol bol duruladığınızda makyajdan eser kalmayacak.

3- Normal Ciltler İçin Makyaj Temizleme Ürünü: Badem Yağı

Uzun yıllardır doğal makyaj temizleme ürünü olarak özellikle göz makyajı temizlemede badem yağı sıkça kullanılmaktadır. Birkaç damla badem yağı ve pamuk ile tüm yüz makyajınızı kolayca temizleyebilirsiniz.

4- En güçlü makyaj da bile etkili: Salatalık suyu ve bebek yağı

Mükemmel bir makyaj temizleme suyu önerimiz var size. 1 Adet salatalığın suyu içerisine 1 tatlı kaşığı bebek yağı ekleyerek karıştırdığınızda en iyi makyaj bile kolayca temizlenecektir.

5- En İyi Makyaj Temizleme Vazelin İle Olur

  Vazelin, nemlendirici olarak her evin vazgeçilmezleri arasında yerini almaktadır. Kurumuş ellerimizden bebek poposuna kadar tüm vücudumuzda nemlendirici olarak kullandığımız vazelin, en iyi makyaj temizleme ürünüdür.

6- Yüz Temizleme Suyu Olarak Süt

Süt de yüz temizleme suyu olarak kullanabileceğiniz doğal ürünlerden biridir. Sütü mikrodalga ya da bir cezvede ılıttıktan sonra bir pamuk yardımı ile cildinize nazikçe uyguladığınızda tüm makyajın kolaylıkla temizlendiğini görebilirsiniz.

7- Makyaj Temizleme Suyu Olarak Bir Başka Alternatifiniz: Yoğurt

Yoğurt ile de günlük makyajınızı temizleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken maske gibi yoğurdu yüzünüze sürmeniz ve 10 dakika beklemeniz. Ardından bol ılık su ile temizlediğinizde beslenmiş, tazelenmiş muhteşem bir cilde kavuşacaksınız.

8- Bal İle Makyaj Temizliği

Balın faydaları saymakla bitmez ama bu faydaları arasında bal ile makyaj temizleme yapıldığını duymuş muydunuz? Duymamış olanlar için söyleyelim o zaman, bal muhteşem bir makyaj temizleyicisidir. Parmak uçlarınız ile makyaj üzerine çok az balı yayın ve 5-10 dakika bekletin. Ardından ılık suya batırılmış kâğıt havlu ile temizleyin. Tebrikler! Hem makyajınız temizlendi hem de ufak bir bal maskesi ile cildinizi beslediniz.

9- Kuru ciltler için makyaj temizleyicisi: Hindistan cevizi yağı

Elinizin ısısı ile çok çabuk eriyen Hindistan cevizi yağını bir pamuk yardımıyla cildinize hafifçe uygulayarak makyajınızı temizleyebilirsiniz. Ancak bu yöntem yağlı ciltler için uygun değildir.

10- Ev Yapımı Makyaj Temizleme Suyu Hazırlayalım

“Ev yapımı makyaj temizleme suyu” yazımızın bu bölümünde sizin için 2 adet haftalık Makyaj Temizleme Suyu tarifi paylaşmak istiyoruz.

A- Makyaj Temizleme Suyu Tarifi 1

İhtiyacımız olan ürünler sadece süt ve salatalık. Rendelenmiş 1 adet salatalığı 1 çay bardağı sütün içine ekleterek 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra karışımı süzerek bir şişeye doldurun. Bütün ciltler için uygun, doğal makyaj temizleme suyu ile makyajınızı hızlıca temizleyebilirsiniz.

B- Makyaj Temizleme Suyu Tarifi 2

  Yeşil elma, süt ve badem yağı ile hazırlayabileceğiniz bu karışım en iyi makyaj temizleme suyu olduğu kadar en uzun süre kullanabileceğiniz bir karışımdır. Elmayı püre yaparak üzerine ½ litre süt ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra süzerek bir şişeye doldurun ve 1 yemek kaşığı da badem yağı ilave edin. Makyaj Temizleme Suyunuzu oda sıcaklığında uzunca süre saklayarak kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Suya Dayanıklı Makyaj Nasıl Yapılır?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!