featured

Erkeklerde Saç Dökülmesine Çözüm Var mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüz rahatsızlıklarından biri de erkeklerde saç dökülmesi olmaktadır. Erkek sağlığı konusunda uzun yıllardır dile gelen ve günümüze kadar da kesin bir tedavi yöntemi bulunmayan rahatsızlıklardan biri saç dökülmesidir. Özellikle genetik bulguların daha fazla etkili olduğu saç dökülmesine ayrıca iklim, radyasyon, stres ve çalışma saatleri gibi etkenler de neden olmaktadır.

Erkek Tipi Saç Dökülmesi

Saç dökülmesine neden olan birçok etken olmasına rağmen hala bilinmeyen etmenlerin olduğu düşünülmektedir. Erkeklerde saç dökülmesinin en çok bilinen nedeni genetik etmenlerdir. Aile bireyleri arasında bu sorunu yaşayan kişiler, belirli bir yaşa geldikten sonra saç dökülmesi etkisini göstermeye başlayacaktır.

Ayrıca erkek tipi saç dökülmesi olarak bilinen saç sorunu da etkili olmaktadır. Bu saç sorununun görülmeye başladığı yaşlar, genellikle 10lu, 20li ve 30lu yaşlar olmaktadır. Erkeklerde saç dökülmesi ile ilgili belirtiler varsa mutlaka önlem alınması gerekmektedir. Erken önlem alınmadığı durumlarda saçların geri dönüşü olmamaktadır ya da verimli tedaviler uygulanamamaktadır.

Erkeklerde Saç Dökülmesi Belirtileri

Normalden fazla oranda saçın dökülmeye başlamasıSaç hacminin azalmasıÖzellikle başın üst kısmında bulunan saçlarda azalma ya da incelmeÖncelikli aşama olarak saçın ön kısımlarda incelmeler yaşanmasıAçılmaya başlayan derinin üzerinde ince tüylerin görülmesiTepe kısmında açıklık ve kellik oluşumu

Erkeklerde Saç Dökülmesine Çözüm

Erkeklerde Saç dökülmesine çözüm olarak tedavi süreci başlangıcında, kelliğin hızla artmasını önleyen ilaç ya da spreyler kullanılmaktadır. Bunlar doktor tavsiyesinde alınmalıdır. Bu ilaç ve spreylerin etkisini yitirmeye başladığı durumlarda ise erkeklerde saç dökülmesi için tek tedavi yöntemi saç ekimi olmaktadır. İki çeşit saç ekimi yöntemi bulunmaktadır: Klasik ve popüler Saç ekimi.

Klasik saç ekimi yönteminde, saç dökülmesinin yaşandığı bölümden saç ve doku örneği alınmaktadır. Bu dokuların alındığı kısım, iz kalmayacak şekilde dikiş yoluyla kapatılır. Bu kısımdan alınan canlı dokular, kelliğin yaşandığı bölgeye tıbbi yollarla ekilir. Bu işlem ağrısız olduğu için herhangi bir narkoz ya da ilaç kullanılmamaktadır ve son derece sağlıklı bir yöntemdir.

Popüler saç ekiminde ise tek fark dokuların kesim yoluyla alınması yerine, saçlar tek tek kökünden kopartılır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!