Bira ile Saç Yıkamak İçin 6 Muhteşem Neden!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saçlarınızı bira ile yıkamanın faydaları nelerdir? bira saçları yıpratır mı? Biranın saçlara faydaları nelerdir? İşte, detaylar!

Bira İle Saç Yıkamak

Bira şampuanı ve saç kremi uygulamaları giderek popülerlik kazanıyor. Fakat eğer biri size hangi şampuanı kullandığınızı sorarsa ve cevabınız “bira” ise, birkaç tuhaf bakan yüz ile karşılaşabilirsiniz.

Öte yandan, oyuncu Catherine Zeta-Jones,  bira ile saç yıkamak gerektiğine inanıyor. Aslında, uzun zamandır bu kürü uyguluyor ve saçlarının güzelliğini buna borçlu olabilir. Biranın saçları yumuşak, parlak ve dolgun hale getirebileceğini kim bilebilirdi ki?

Bira ile saç yıkamak, sosyal merak uyandıran yönünün yanı sıra, saçınızla ilgili size yardımcı olup olmadığı merak ediyor olmalısınız. Bu merakınızı gidermek için doğru yerdesiniz. Her şeyden önce bu konuda aşırıya kaçmanın iyi olmadığını unutmayın. Aşırı alkol kuruluğa neden olabilir ancak okumaya devam ederseniz saçınızı birayla yıkamak hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Saçlarınızı Bira ile Yıkamanın Faydaları Nelerdir?

Kütikül yani saçınızın dış yüzeyinde bir grup ölü hücre olabilir. Zamanla, kütikülleriniz kar, yağmur ve sıcaklık gibi çeşitli çevresel nedenlerden dolayı zarar görür. Kuaförünüzün düzleştirme veya fönleme gibi uygulamalarından da kaynaklanabilir. Yaygın olarak bilinen belirli şekillendirme teknikleri saç kesiminizin iyi görünmesini sağlıyor olsa da saçlara zarar verebilir. Saçlarda kimyasal ve ısı kullanımına mola vermek çok iyi gelir.

Biradaki malt ve şerbetçiotu proteinleri saçınıza verilen hasarı gidermede yardımcı olur ve sonuç sağlıklı ve parlak saçlardır. Pek çok insan doğal saç bakım kürlerini istediği için, bira ile saç yıkama mutlu olmalarını sağlar.

1- Parıldayan ve Canlı Saçlar

Bira işe saç yıkma, saçınıza parlak bir görünüm kazandıran B vitamini, şeker gibi antioksidanlara sahiptir. Saçınız ışığı çok daha etkili bir şekilde yansıtabildiğinden ve bu yüzden hiç olmadığı kadar güzel göründüğünden sonuçlar akıllara durgunluk verir.

Biranın alkol içeriği saçınıza canlılık verir. Belki de saçınız bu alkol çılgınlığı sırasında sarhoş oluyordur, kim bilir? En azından, sarhoş partilerin çoğu gibi pişman olacağın bir şey değil.

2 – Hacimli Saçlar

Saçınızın inceldiğini ve çok fazla gevşek ucu olduğunu düşünüyorsanız, bira sizin için tek çözümdür. Birada bulunan çok sayıda vitamin ve mineral, saç derinizdeki ve etrafındaki kan dolaşımını iyileştirmede süper etkilidir, bu nedenle saç büyümesini arttırır. Silika, saçınıza hacim katan ve daha kalın görünmesini sağlayan bir diğer etken bileşendir.

3 – Mükemmel Texture

Biranın pH seviyesi, saçlarınızınkiyle hemen hemen aynıdır. Biranın şaşırtıcı bir şekilde tesadüfi özelliği, saçınızın kuru veya fazla yağlı kalmamasını sağlar.

4 – Kepeği Ortadan Kaldırır

Birada mevcut olan alkol içeriğinin tüm sinir bozucu kepek lekelerini saçınızdan arındırdığı bilinmektedir. Anti Kepek Şampuanları ile birlikte kullanıldığında daha da etkilidir.

5 – Kırık Uçları Yok Eder

Bira kırık uçları iyileştirmeye yardımcı olur ve aynı zamanda saçın uzamasını destekler. Artık zarar görmüş saçınızı kesmenize gerek yok.

6 – Saç Rengini Aydınlatır

Bira doğal aydınlatıcı olarak bilinir. Açıkçası, bira kuaför aydınlatma standartlarına uygun olamaz. Eğer doğal saçlara sahip bir sarışın değilseniz kuaförün yolunu tutmalısınız. Doğal bir sarışın değilseniz, saçınızı aydınlatmak için kuaföre gitmeniz daha iyi olur. Limon ve balı da doğal bir aydınlatıcı olarak kullanabilirsiniz.

Ancak diğer yandan, sarışınsanız veya açık kahverengi saçlarınız varsa, saçınıza biraz doğal parlaklık kazandırmak için bira kullanabilirsiniz.

Saça Alkol Uygulanırsa Ne Olur?

Bira harici alkollü içecekleri saçlarınıza uygulama fikrine kapıldıysanız bunu tekrar düşünün. Çoğu biradaki alkol içeriği saçınıza oldukça kolay bir şekilde uygulanabilir, ancak diğer alkollü içeceklerde ne kadar alkol olduğunu asla bilemezsiniz!

Alkolün dehidrasyon özelliğinin farkında olmalısınız, bu nedenle saçınıza alkol uygularken dikkatli olun. Banyo yaparken saçınıza doğru miktarda bira kullandığınızdan emin olun.

Bira ve yumurta saç maskesi ile saç bakımı yapmanız mümkündür. Yumurta akı ve bira maskesi nasıl yapılır öğrenmek isterseniz internetten yardım alabilirsiniz. Bira ile saç Açma da bira nasıl kullanır, diye merak ediyorsanız, bira ile saçınızı yıkadıktan sonra, saçlarınızı güneşte kurumaya bırakın. Watsons bira maskesi satın alarak normal biranın vereceği etkileri saçlarınızda yakalayabilirsiniz. Bira ile cilt bakımı da yapmak mümkündür. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!