featured

Gerçek Arkadaş Nedir? Gerçek Arkadaş Ne Yapmaz? Gerçek Arkadaşların Asla Yapmayacağı 10 Şey!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biz olgunlaşmaya başladıkça sanki etrafımızdaki her insan giderek daha yapmacıklaşıyor. Böyle bir ortamda gerçek arkadaş kimdir veya iyi arkadaş nasıl olmalı diye merak ettin mi hiç? Bir kişinin inanç sistemi genellikle kimlerle zaman geçirdiğinin doğrudan bir yansımasıdır. 

Başarı için etrafında olumlu bir sosyal çevre yaratmak ve gerçekten güvenebileceğin insanları tespit edebilmen için aşağıda paylaştığımız Ocak 2020 Gerçek Arkadaşların Asla Yapmayacağı 10 Şey Listesine göz atabilirsin.

1. Gerçek Arkadaş Asla Arkandan Dedikodunu Yapmaz

Gerçek arkadaşlar kendilerini gereksiz dramlardan uzak tutar. Eğer yakın arkadaşın kimseye söylemesini istemediğin bir sırrını başkalarıyla paylaşıyorsa veya senin hakkında dedikodu yapıyorsa o zaman bu kişi senin güvenini hak eden gerçek bir dost da değildir.

2. İyi Arkadaş Asla Şahsına veya Karakterine Saldırıda Bulunmaz

Gerçek arkadaşlar, sizi kötü hissettirmekle ilgilenmez. Zalim sözlerle değil sevecen sözlerle iletişim kurarlar. Farklılıklarınıza değil, size ve benzerliklerinize odaklanırlar. Senin eksikliklerinden değil, niteliklerinden bahsederler. Çünkü gerçek arkadaşlar empati kurmayı bilir. 

3. Asla Anlamsız Tartışmalar Başlatmaz

Gerçek arkadaşlar haklı çıkamayacakları bir tartışma yaratmaktan daha verimsiz başka bir şey olmadığını bilirler. Hiçbir gerçek arkadaş ” Twitter‘da paylaştığın şeyi okumak, kesinlikle senin için anlamımı yeniden düşünmeme neden oldu” demez, diyemez.

Gerçek bir arkadaş, sevsin veya sevmesin, karşısındakini olduğu gibi kabul eden arkadaştır. Bu, arkadaşlıklarında anlaşmazlıklar yaşamayacağın anlamına gelmiyor. Aslında farklı bakış açılarına sahip olmak her ikiniz ve arkadaşlığınız için çok önemli. Ama eğer bir arkadaşın ile tartışacaksanız da bunu birbirinize duyduğunuz saygıyı kaybetmeden yapmak gerekiyor.

Çünkü gerçek arkadaşlar birbirlerine saygı duyarlar. Birbirlerinin zevklerine ve kişisel özelliklerine yargılayıcı değil kucaklayıcı bir yönden bakarlar. 

4. Asla Her Söylediğini Bölerek Araya Girmez

Gerçek arkadaşlar, senin neler hissettiğinle ilgilenmeyecek kadar kendileri hakkında takıntılı olmazlar. Taraflardan birisi sadece konuşup, hiç dinlemezse ortada sağlıklı ve dengeli bir arkadaşlıktan bahsetmek de mümkün olmaz.

5. Asla Hayallerinin Peşinden Koşarken Senin Cesaretini Kırmaz

Gerçek arkadaşlar eğer gerekli görürse kişisel gelişimin için sana geribildirimde bulunurlar ama bu geribildirimleri asla küçümseyen veya nefret dolu bir şekilde yapmazlar. Bunun yerine kendini daha iyi hissetmen veya geliştirmen için sana yapıcı bir yaklaşımla tavsiyelerde bulunurlar.

6. Asla Seni Geçmişinle Yargılamaz

Gerçek arkadaşlar ne kadar karmaşık veya karanlık olursa olsun geçmişinle ilgilenmez. Eğer onunla utanç verici bazı sırlarını paylaşacak cesareti kendinde bulduysan gerçek bir arkadaş seni küçümsemez. Bunun yerine seni destekler ve rahatlatmaya çalışır.

7. Asla Sosyal Ortamlarda Seni Yalnız Bırakmaz

Gerçek arkadaşlar arkadaşını kimseyi tanımadığı bir ortama soktuktan sonra onu göz ardı edip, tüm dikkatini diğer insanlara vermemeleri gerektiğini bilecek kadar duygusal açıdan zeki insanlardır (Özellikle de o arkadaşı içine kapanık biriyse).

8. Asla Başarılarını Kıskanmaz

Gerçek arkadaşlar arkadaşının başına güzel bir şey geldiğinde kıskançlık duyarak vaktini boşa harcamaz. Başka bir insanın başarısı için mutlu olmanın daha verimli bir şey olduğunu bilirler. Başarı için daha az şikayet etmek ve daha çok çalışmak gerektiğinin farkında olurlar.

9. Asla Seni Yargılamaz veya Seni Düzeltmeye Çalışmaz

Gerçek arkadaşlar, kendi iç dünyasında bazı sorunlar yaşadığını bildikleri kişileri “düzeltmeye” çalışmayan insanlardır. Arkadaşlar birbirlerini oldukları gibi ve kusursuz olmadıklarını bilerek kabul ederler. Bu yüzden karşındakinden daha fazlasını beklemek saçmadır. Mükemmel olmayabilirsin ama kesinlikle harikasın ve kimsenin sana tam tersini söylemesine izin vermelisin.

10. Asla Arkadaşlığınızı Garanti Bir İlişki Olarak Görmezler

Gerçek arkadaşlar, arkadaşlığı, arkadaşlıktan istediği çıkarı elde ettikten sonra onu kenara atabilecekleri kısa süreli bir ilişki olarak görmez. Bunun yerine arkadaşlık onlar için büyük bir önem taşıyan uzun süreli ilişkilerdir. Bir arkadaş sadece birlikte gezmek, eğlenceli videolar izlemek, sahilde keyif yapmak veya gece birlikte dışarı çıkmakla ilgilenmemeli aynı zamanda bir yakınını kaybetmek, sevgilinden ayrılmak veya işinden kovulmak gibi zorlu zamanlarında da yanında olmalı ve sana destek olmalıdır.

“Zor zamanlarımda yanımda yoksan, başarılarımda da yanımda olmayı bekleme.”

Will Smith gerçek dostluğun ne anlama geldiğini bu kısa cümle ile harika bir şekilde özetlemiş. Gerçek bir dost ancak ve ancak zor anlarda gösterdiği hal ve tavırlarla belli olur. 

Arkdaşlık Sözleri

 Arkadaşlık ağaca benzer kurudu mu bir daha yeşermez. – Nazım HikmetDost edinmeye bak. Düşmanını bile annen doğurur. – Mehmet Akif ErsoyGerçek dostlar yıldızlara benzer, karanlık çökünce ilk onlar görünür! Sıradan bir arkadaş, sizi asla ağlarkеn görmеz. Gеrçеk arkadaşın omuzları, sizin gözyaşlarınızdan sırılsıklam olmuştur. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!