featured

Saç Neden Elektriklenir? Saç Elektriklenmesi Nasıl Önlenir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç elektriklenmesi süslü kadınların  en büyük korkularından biridir. Hatta bazı kıvırcık saç elektriklenmesi yaşayan kadınlar vardır ki güzellik merkezleri, sağlık kurumları ve cilt bakım atölyelerini gezerek elektriklenen saçlar için öneriler alıp dururlar. Çünkü, o kadınlar, sayısız saç elektriklenmesini önleyen şampuanlar denemişlerdir, birçok ürün kullanmış ama çözüm bulamamışlardır. Eğer siz de saç elektriklenmesi sorunu yaşıyorsanız, bu önerilerimizi dikkate alınız. 

Saçlarımıza şekil vermek için kullandığımız bakım ürünlerinde bulunan kimyasallar bir süre sonra saçlarımızı mat, sönük ve kuru bir hale getiriyor. Saçlarımızın durumu böyle olunca tel tel ve cansız bir görünüme dönüşüyor. Üstelik hava şartlarından veya sürtünmeden dolayı da saçlarımız çok çabuk elektriklenebiliyor.

Saç elektriklenmesi sorununu çözmek için de sürtünmeyi azaltmak ve nemlendirici ürünler kullanmak gerekiyor. Bu yazımızda sizlere elektriklenen saçlar için 7 muhteşem öneriye yer vereceğiz. Fakat daha öncesinde, sorunu kökten çözebilmek için saç elektriklenmesi neden olur sorusunun cevabını bulacağız.

ya da saç spreyi saçların elektriklenme sorununu önlemez.

Saç elektriklenmesi neden olur sorusunun en genel cevabı ise çok sıcak ya da çok soğuk suya maruz kalmasıdır.Çok sık saç kremi ya da saÇ bakım ürünleri kullanmak saçın kimyasal yapısını daha çok bozduğu için hem kırılma hem de elektriklenme meydana gelir.Saçı kirli kullanmak, sık yıkamamak, temizliğe dikkat etmemek de saç yapısını bozan durumlar arasındadır.Kurak bölgelerde yaşayan kişilerin saçları havadan alacağı nemi gerektiği kadar alamaz. Saçların havadan aldığı nem, saçın nem oranının dengeli kalmasına yardımcı olur. Bu noktada saçı kapalı olanlar ile saçı gerekli nemi havadan alamayanlar saç elektriklenmesi sorunu yaşarlar.Saçlara çok sık kimyasal uygulamalar yapmak da saç sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Saç boyaları, keratin bakım ürünleri ve diğer saç onarıcı ürünler aslında saçın kimyasal yapısı üzerinde olumsuz etkiye sahiptir.Eğer ince telli saçlara sahipseniz, saçlarınız çok daha sık elektriklenecektir. Bu noktada, saçların elektriklenmesini saçlarınıza doğru bakımı yaparak sağlayabilirsiniz.Saç elektriklenmesi birçok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bazen bizim yaptığımız saç bakım hataları bazense yaşam koşullarımız saç elektriklenmesi sorunu ile karşı karşıya kalmamıza neden olur. Peki, saç elektriklenmesi sorunu ile nasıl baş edeceğiz? İşte, cevapları!

7 Maddede Saç Elektriklenmesi Nasıl Önlenir?

1 – Nemlendirici Şampuan Kullanın

Saç elektriklenmelerinin en önemli nedeni saçların neme doymamasıdır. Çok kuru bölgelerde yaşayan kişilerin saçları genellikle elektriklenir. Bu noktada saçlarınızı her zaman nemlendirici bir şampuanla yıkamanız elektriklenmenin önüne geçecektir.. Özellikle elektriklenen saçlar için şampuan tercih edebilirsiniz. Daha da etkili olmasını istiyorsanız silikon bazlı ürünleri tercih edebilirsiniz.

2 – Saç Serumu Kullanmayı İhmal Etmemelisiniz

Saçlarınızın nemini kaybetmemesi için saç serumu kullanmayı ihmal etmeyin. 3-5 damla serumu elinize damlattıktan sonra saç uçlarınıza iyice yedirin. Saç serumu, saç elektriklenmesi sorununu gidermekte oldukça etkilidir.

3 – Saçlarınızı Islakken Taramalısınız

Saçlarınızı kuruyken taramak inanılmaz derecede elektriklenmeye neden olacaktır. Çünkü kuru saç taranırken hem yıpranır, hem kırılır. Hal böyle olunca elektriklenme de son derece yüksek olur. Bu yüzden saçlarınızı ıslakken taramayı tercih etmelisiniz.

4 – Anti-frizz Kremler kullanabilirsiniz

Saç elektriklenmesini önleyen yağ içeren Anti-frizz kremler saçlarınızdaki kabarmayı ve elektriklenmeyi anında yatıştıracaktır. Elektriklenen ve kabaran saçlar için ürünler arasında oldukça etkili olan Anti-frizz kremden elinize bir miktar alın ve saçlarınıza iyice uygulayın. Saçlarınızı ağırlaştırmaması için az miktarda uygulamanızı tavsiye ederiz.

5 – Saç Kurutma Makinesi

Saç kurutma makinesi saçlarınızda elektriklenme yapacağından saçlarınızı az miktarda kurutun ve geri kalanının kendi kendine kurumasını bekleyin.

6 – Elektriklenen Saçlara Su Püskürtmek

Elektriklenen saça anlık çözüm istiyorsanız, elektriklenen saç nasıl düzelir , sorusunun cevabını arıyorsanız küçük fısfıslı bir şişeyle yanınıza su taşıyabilirsiniz. Böylelikle saçlarınız elektriklendiğinde hemen su sıkarak önüne geçebilirsiniz.

7 – Son Yıkama Suyunuz Soğuk Olsun

Duştan çıkmadan önce son bir kez soğuk suyla saçlarınızı yıkayın. Soğuk su saçlarınızın elektriklenmesini önleyecek aynı zamanda daha parlak görünmesini sağlayacaktır.

Elektriklenen saçlar için ocak – şubat 2020 çözüm önerileri sunduğumuz yazımızın sonuna geldik. Peki, sizin elektriklenen ve kabaran saçlarınız için uyguladığınız farklı yöntemler var mı? Lütfen yorumlarda bizimle paylaşın. Cilt bakım, saç bakım ve güzellik yazılarımız için bizi takip etmeyi unutmayınız. 

Saç elektriklenmesini önleyen ürünler gratis

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!