featured

Rüyada Hayvan Görmek Ne Anlama Gelir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rüyada hayvan görmek tüm insanlar arasında en sık görülen çeşittir ve genellikle görülen hayvanın özellikleriyle açıklanmaktadır. Rüyada evcil hayvan görmek olumlu mana taşırken, vahşi hayvanlar mücadele, rekabet, tartışma, kavga veya negatif anlam taşırlar. Bir yabani hayvan görmek çoğu zaman sizin dikkatinizi bir noktaya çekmek isteyen ikaz edici mesaj taşır. Öte yandan hayvanın canlı ya da ölü olması, hayvan yakalamak, hayvanı öldürmek, hayvana dönüşmek çok değişik manalar taşımaktadır.

Rüyada Görülen Hayvanların Anlamları

Rüyada Fare Görmek

Hayvanlar arasında en sık görülen faredir ve rüyada fare görmek kişinin iç dünyasının yansımasını gösterir, iki ana konuya temas eder. Rüyada fare görülmesi çoğu zaman gören kişinin kendine güven sorunu yaşadığını temsil eder ve içinde bulunduğu korkaklık, gereksiz uysallık, kendini işe yaramaz görmek ve yetersiz olma duygularından bir an önce kurtulmak gerektiğine işaret eder. Bu rüya aynı zamanda kendini başkalarıyla karşılaştırma huyunuz yüzünden boşu boşuna strese girdiğinizi de temsil edebilir.

Rüyada fare görmeniz alternatif olarak yakınınızdaki birine karşı kandırılma, aldatılma, sahtekarlık veya iki yüzlülük konularında daha dikkatli olmanız gerektiğini gösterebilir.

Rüyada Yılan Görmek

Rüyalarda en sık görülen hayvanlardan bir diğeri de yılandır. Rüyada yılan görmek doğu kültürlerinde genellikle düşman, seni kötü yola sevk etmek isteyen arkadaş, ihanete yorumlanırken batı kültürlerinde daha bilimsel yaklaşımla kişinin ruh hali ve fiziksel iyileşmesi konusunda açıklanmaktadır.

Burada dayanak noktası yılanın binlerce yıldan beri sağlık sembolü olması ve şifaya işaret etmesidir. Buradan yola çıkılarak yılanın iç dünyanızdaki bastırılmış korku ve endişelerinizle yüzleşip onları yenmek, yaşam sevincinizi artırmak ve iyileşmeye işaret ettiği söylenir. Yılan rüyalarında onun rengi, cinsi, büyüklüğü, zehirli olup olmaması ve rüyada oluşan diğer olaylar birlikte değerlenip yorumlanır.

Rüyada Köpek Görmek

Gerçek yaşamda insanın en yakınındaki hayvan olması sebebiyle rüyada köpek görmek konusu da oldukça yaygındır. Ancak rüyada köpek görmek çoğunlukla olumsuz yorumlanır ama bu yanlıştır. Ülkemizde yetiştirilme tarzımız ve genel alışkanlığımız hayvan korkusu üzerine kurulu olduğu için köpekten hem gerçek hayatta hem de rüyalarda çekiniriz. Ancak gözden kaçırdığımız konu çok önemlidir. Köpek binlerce yıldan beri at ile beraber insanın en sadık, en yakın dostudur.

Bir köpek, sahibi için bir saniye dahi düşünmeden kendini ölüme atar ya da ıssız bir yerde ölen sahibinin başında kendisi de ölene kadar bekler. Lütfen düşünün bizler hangimiz bir dostu için kendimizi ölüme atarız. Bu bilgiler ışığında batı toplumlarında rüyada köpek görmek insandaki erkeksi yönü, cömertliği, koruma iç güdüsünü, cesareti, sadakati ve hayatınızı daha iyi hale getirmek için sahip olduğunuz değerleri temsil eder şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada Kedi Görmek

Bir diğer ilginç hayvan da kedidir ve rüyada kedi görmek daha çok kadınsı özellikler, özgürlüğüne düşkün ruh halini temsil ederken aynı zamanda bazı konularda hüsrana uğramamak için işin başında iyi düşünüp taşınmak gerektiğini ifade etmektedir. Bazı toplumlarda kedi görmenin kötü şans ve talihsizliğe işaret ettiği de söylenir.

Rüyada Hayvanlar Tarafından Kovalanmak

Bir kişinin rüyasında hayvanlar tarafından kovalanıyor olması, kişinin saygınlık kazanarak, şu anki konumundan daha iyi bir konuma geçeceğine işaret eder. Ayrıca rüyada bir hayvan tarafındna kovalanmak, liderlik anlamı taşır. Yani rüya sahibi, bu rüyadan kendi fikirlerine uyacak, kendisini takip edecek kişiler olacak kadar başarılı olacağını anlamalıdır. 

Rüyada Hayvan Sürüsü Görmek

Rüyasında hayvan sürüsü gören kişi yakın zamanda bir davete davet edilecektir. Katılacağı bu davet, rüya sahibinin çok sayıda insanla iletişim kurmasına ve kendileri ile tanışmasına yardımcı olacaktır. 

Rüyada Hayvan Saldırısına Uğradığını Görmek

Rüyada hayvan saldırısına uğramak, zorlu bir sürecin içerisine girileceğini işaret eder. Bu üzüntülü günlerde sabırlı olmak ve pes etmemek gerektiğini unutmamak gerekmektedir. Çünkü bu günler geçicidir. 

Rüyada Hayvan Eti Görmek

Rüyada hayvan eti görmek, kişinin hayırlı bir sürece gireceğine işaret eder. Helal kazanç anlamı taşıyan hayvan eti görmek, haramdan sakınmak anlamını da taşır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!