featured

Alevlerin Arasından Kurtarılan Koala Lewis Yaşamını Yitirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Galler Eyaletinde üç Hafta gibi bir süreye yakındır devam eden orman yangınları sırasında, alevlerin arasına atlayan “Toni Doherty” sayesinde kurtarılan ve Lewis adı verilen Koala kaldırıldığı hayvan hastanesinde yaşamını yitirdi.

Acılarına Son Vermek Adına Uyutulma Kararı Alındı

14 Yaşında olduğu bilinen Koala Lewis’in göğsünde ve ayaklarında ciddi yanıklar olduğunu açıklayan veterinerler, yaranın iyileşmediğini bildirerek onun için en iyisi olan uyutma yöntemine başvurarak Lewis’in acılarına son verdiler.

Olaya Müdahale Eden Doherty “İlk Kez Koala Sesi Duydum”

Port Macquaria bölgesinde alevlerin arasında kalan ve inlemeye başlayan Lewis’i gören Doherty, üzerinde ki elbisesini çıkartarak Lewise sardı ve onu alevlerin arasından çıkarttı. Alevlerin arasından çıkartır çıkartmaz üzerine su dökerek yardım etmeye çalışan Dhorety “Koalaların ses çıkartabildiğini bilmiyordum, burada acı bir şekilde öğrendim” şekilde bir ifadede bulundu.

Yangınlarda En Çok Mağdur Olan Canlılar Koalalar

Avusturalya da devam eden ve kontörlü bir türlü ele alınamayan yangınlarda mağdur olmuş Koala sayısı şu an için tahminen 50 Bin ve 100 Bin arasında.

Koalalar bu gibi durumlarda yaşamını yitiren ilk canlılar oluyor, yangından kaçmak için okaliptüs ağaçlarının tepesine tırmanan Koalalar korunmak için yumru şeklini alarak ağaçların üzerinde beklemeye başlıyorlar.

Doğaları Gereği Hareketleri Oldukça Yavaş

Doğaları gereği “Tembel Hayvan” Kategorisinde bulunan Koalaların yangından kaçmaları çok zor hatta imkânsız, diğer hayvanlara göre hareket hızları oldukça düşük olan Koalalar sakin bir yaşama alışıklar. Genel olarak okaliptüs ağaçları üzerine uyuyan koalalar her ne kadar yırtıcı bir hayvan da olsa tembellikleri de bilinen bir gerçek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!