featured

Bugün Ne Pişirsem Diyenler İçin Muhteşem Bir Akşam Yemeği Menüsü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her ev hanımın en büyük tatlı telaşlarından biridir Bugün ne Pişirsem ikilemi. Onumu yapsam bunumu yapsam derken bazen benzer yemeklere karar kılınır bu da eş ve çocukların homurdanmalarına sebep olabilir bu yüzden ev hanımlarına fikir vermek için güzel bir akşam yemeği menüsü önerisi veriyoruz.

Akşam Yemeğinde Bugün Ne Pişirsem ?

Akşam yemekleri biz Türk aile geleneğinde herkesin bir arada olduğu keyifli aile ortamlarımızdır. Ortamın keyifli ve neşeli geçmesi de evin annesinin bugün ne pişirsem stresine girmeden zevkle yapılan yemeklerden geçer. Ancak yemekleri güzel, neşeli ve birlikteliği sağlasa da akşam yemeğini olabildiğince erken yemekte fayda var. Ayrıca akşam yemeklerini hafif geçiştirmek sağlık için daha doğrudur. Bu nedenle akşam menüsünde bugün ne pişirsem diye düşünürken bunları da göz ardı etmemek gerekir.

1- Bugün Ne Pişirsem Ana Menüsü  İtalyan Usulü Lazanya Nasıl Yapılır ?

Makarna ve lazanya denince akla direk olarak İtalyan mutfağı geliyor. Lazanyayı bir sanat eseri gibi yapıyorlar ve enfes malzemeler bir araya getirerek yaptıkları içinde keyifle yiyorlar. Lazanya ile beşamel sos ve kıyma harcının birleşiminden yapılan İtalyan usulü lazanya yapıldığında börek kıvamında bir görünüme sahip oluyor. Akşam sofralarını süsleyebilecek ana yemeklerden sayılabilir.

İtalyan Usulü Lazanya Tarifi

Lazanya üç kademeden oluşan bir yemektir. Birinci kademede kıyma harcı, ikinci kademede beşamel sos ve üçüncü aşamada lazanyaların hafif haşlanma işlemi yapılarak hazırlanır.

Lazanya İçin Gerekli Malzemeler:

1 kilo lazanya,Yarım kilo yağsız kıyma,2 adet orta boy kuru soğan,5 – 6 diş sarımsak,2 yemek kaşığı sıvı yağ,250 gram domates konservesi,1 bardak et suyu,1,5 yemek kaşığı domates salçası,Yarım bardak doğranmış fesleğen,1 çay bardağı doğranmış maydanoz,Dilimlenmiş kaşar peyniri ya da mozzarella peyniri.30 gram rendelenmiş parmesan peyniri60 gram tereyağı,40 gram un,Yarım litre süt,Tuz, karabiber, toz tatlı kırmızı biber ve rendelenmiş muskat.

Beşamel Sosun Yapılışı:

Beşamel sos yapmak için bir tava içerisinde 60 gram tereyağı eritilir ve 40 gram un ilave edilerek un hafif kavrulur. Üzerine süt yavaş yavaş ve çırpma teli ile bir yandan çırparak eklenir. Muskat rendelenir, bir tutam karabiber tuz ve 30 gram parmesan peyniri katılarak koyu bir kıvam alana kadar pişirilir. Beşamel sos hazırlanmış olur. Daha fazla koyulaşmaması ve soğumaması için tencerenin kapağı kapatılarak bekletilir.

Lazanyanın Yapılışı:

Önce lazanyalar kaynamış su içerisinde haşlanır ve birbirine yapışmaması sağlanarak bir kenarda bekletilir. Lazanyayı hiç haşlamadan da yapanlar var fakat haşlanarak yapıldığında daha lezzetti ve yumuşak oluyor, bu yüzden haşlanması tavsiye edilir.

Lazanyanın kıyma harcını hazırlamak için bir tencere içerisine sıvıyağ konur sonra 2 adet orta boy soğan ile sarımsaklar küp şeklinde doğranarak eklenir ve hafif pembeleşene kadar pişirilir. Kıyma ve tuz ilave edilerek pişene kadar yaklaşık olarak 10 dakika kavrulur. Et suyu eklenir ve tekrar 5 dakika pişirilir. Domates sosu, domates salçası, maydanoz, fesleğen ve karabiberde eklendikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak 10 dakika tekrar pişmesi için bırakılır. Bu işlemin sonunda kıyma harcı hazırlanmış olur.

Dikdörtgen bir tepsinin en altına bir miktar beşamel sos sürülür, üzerine lazanya, beşamel sos ve üzerine kıyma harcı, sonra kaşar peyniri bu işlemler;

Beşamel sosLazanyaKıyma harcıBeşamel sosKaşar peyniri

Şeklinde lazanyalar ve kıyma harcı bitene kadar tekrar edilir. Bir miktar beşamel sostan bırakılır. En üste beşamel sos sürülür ve kaşar peyniri rendesi serpilir dökülerek her yerine tepsinin yayılır. 180 derece fırında peynirler hafif pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkarılan lazanya birkaç dakika dinlendirilir, sıcakken dilimlenerek üzerine tekrar parmesan peyniri dökülür ve servis edilir.

2- Bugün ne Pişirsem Çorba Tercihi Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır ?

Bazılarımız kremalı mantar çorbası içmeye bayılırız. Hele birde soğuk kış günlerinde üzerinde dumanı tüterek soframıza geldiğinde içtiğimiz zaman hemen içimizi ısıtır. Kimilerine göre kremalı çorbayı yapmak oldukça kolaydır. Bir paket hazırından alınır, su ile karıştırılıp pişirilir ve içilir. Fakat ev yapımı mantar çorbasının yerini de kuşkusuz hiçbir hazır çorba tutmaz. 

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi:

Kremalı mantar çorbasında hassas nokta mantarlar, krema ve içerisine eklenen diğer malzemeler birbirleriyle öyle bir kavuşmalı ki, işte o zaman içine sevgi katılarak yapılan bu çorbanın tadına doyum olmaz. Lezzetli bir kremalı mantar çorbası yapmak için malzemesinden de kaçınmamak gerekir.

Kremalı Mantar Çorbası İçin Malzemeler:

1,5 kilo mantar,1 adet kuru soğan,2 yemek kaşığı tereyağı,1 tatlı kaşığı dövülmüş sarımsak,3 tatlı kaşığı dere otu,1 yemek kaşığı toz pul biber,2,5 tatlı kaşığı limon suyu,2,5 yemek kaşığı un,1 bardak krema,Yarım bardak ekşi krema,Tuz.

Kremalı Mantar Çorbasının Yapılışı:

Öncelikle bütün olan mantarlar dilimlenir. Teflon bir tencere içerisinde tereyağı eritilir, üzerine doğranmış soğan ve sarımsak eklenir ve çok hafif pembeleşene kadar kavrulur. Ardından mantarlar, tuz, dere otu ve pul biber ilave edilerek mantarlar kavrulur. Kavrulan mantarlardan bir miktar süslemede kullanmak üzere ayrılır.Tenceredeki mantarların üzerine un ve limon suyu eklendikten sonra un biraz pişirilir. Bir sonraki aşamada tencereye iki su bardağı et suyu konur ve et suyunun mantarlarla birlikte kısa bir süre daha kaynaması sağlanır.Son olarak bir yandan tencere içerisindeki malzemeler karıştırılırken diğer bir yandan da krema, ekşi krema ve bir tutam karabiber ilave edilir. 2-3 dakika kadarda bu şekilde pişirilen kremalı mantar çorbası, çorba kaselerine konulur ve ayrılan mantarlarla süslendikten sonra servis edilir.Ayrıca mantar çorbasını süslemek için bayatlamış olan ekmekler küpler halinde doğranarak çok az sıvıyağ dökülmüş bir tavada kızartılabilir. Mantar çorbası, kıtır ekmeklerle de çok lezzetli olacaktır.

3- Bugün ne Pişirsem Tatlı Seçimimiz Pudingli Elmalı Kek Nasıl Yapılır ?

Pudingli elmalı kek dostlarınıza ve ailenize ikram edebileceğiniz çok leziz bir tatlıdır. Pratik bir şekilde hazırlandığı içinde acilen bir şeyler hazırlamak isteyenler için kolay tariftir. Tadına doyum olmayan bu kek farklı bir tarif isteyenler içinde doğru bir seçim olacaktır.

Pudingli Elmalı Kek Tarifi:

Pudingli elmalı kek 2 aşamada hazırlanır. Birinci aşamada puding harcı, ikinci aşamada ise kek kısmı yapılır ve sonunda hepsi bir araya getirilerek pişirilir.

Pudingli Elmalı Kek Üzeri İçin Malzemeler:

1 paket vanilyalı puding,25 gram nişasta,80 gram şeker,380 gram soğuk süt,Yarım paket krema,1 yumurta,1250 gram elma.

Vanilyalı puding, nişasta, şeker ve süt koyu bir kıvama gelene kadar kısık ateşte karıştırılarak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Üzeri kaymak tutmaması için ara sıra karıştırılır veya tencere bir kapakla kapatılır. Soğuduktan sonra içine krema ve 1 yumurta sarısı eklenerek iyice çırpılır.

Keki İçin Malzemeler:

350 gram un,170 gram süzme yoğurt,8 kaşık süt,7 kaşık sıvı ayçiçek yağı,85 gram şeker,1 kabartma tozu,1 vanilya

Kekin Yapılışı:

Pudingli kek hazırlamak için bir kap içerisinde un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri mikser yardımıyla çırpın. Hazırladığınız bu malzeme karışımının içerisine unu ve kabartma tozunu da süzgeç yardımıyla eleyerek ekleyin. Bir fırın tepsisinin içerisine pişirme kağıdı serdikten sonra üzerine karışımı her yeri eşit olacak şekilde yayın.Başka bir kapta 1 yumurta beyazını kar gibi olana kadar iyice çırpın ve puding karışımın içerisine ekleyerek karıştırın. Bu malzemeyi de fırın tepsisindeki kekin üzerine eşit bir şekilde sürün. Elmaları güzel bir şekilde yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra içlerindeki çekirdekli kısmı ayırın ve her bir elmayı 5 – 6 adet olacak şekilde dilimleyin. Dilimlediğiniz elmaları sıralı bir şekilde kekin üzerine dizin ve 180 derece fırında kekin altı kızarıp elmalar yumuşayıp hafif pembeleşene kadar pişirin.Küçük bir kâse içerisine elma suyu ve pudra şekeri dökerek iyice çırpma teli ile çırpın. Bunu soğuyan kekteki elmaların üzerine fırça yardımıyla sürün. İçerisinde puding bulunan elmalı kek dilimledikten sonra servis edilebilir. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir: Bugün Ne Pişirsem Yemek Önerileri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!