featured

Mole Negro Tarifi: Bir Meksika Lezzeti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mole Negro Meksika lezzeti olarak bilinir ve ülkemizde fazla bilinmeyen siyah soslu bir tavuk yemeğidir. Sosunun içinde birçok baharat, biber, çikolata, ekmek gibi farklı malzemeler vardır. Biberiyle meşhur olan Meksika’nın yine biberlerle yaptığı bir tür yemektir.

Bol malzemelerle hazırlanan Meksika yemeği Mole Negro hem emek isteyen hem de uzun bir zamanda hazırlanan bir tattır. Farklı bir tavuk yemeğidir ve ayrıca yiyenlerin çok severek yediği bir lezzettir. Pirinç pilavının eşliğinde servis edilir. Şimdi Meksika usulü Mole Negro tarifi nasılmış bir bakalım ve Tavuklu Mole Negro yapmak için kolları sıvayalım.

YouTube video

Mole Negro, ülkemizde fazla bilinmeyen bir Meksika yemeğidir.Kuzey Amerika ülkelerinden birisi olan Meksika, tarihi geçmişinde çok farklı uygarlıklarla bir arada yaşamış ve bu uygarlıkların kültürlerine de sahip olmuştur. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapması nedeniyle de farklı kültürlerin yemekleri Meksika mutfağına girmiştir. Günümüzde Meksika’nın yemekleri dünyaca tanınan ve bilinen yemekler arasında yer almaktadır. Meksika yemekleri ülkemizde de yenilen yemekler arasına girmiştir. Ülkemizde sıkça tüketilen Fajita, Taco, Nachos gibi yemekler Meksika mutfağından Türk mutfağına girmiş ve hatta bu yemekleri yapan restoranlar da ülkemizde açılmıştır.

yemek çok büyük bir keyif verecektir. İnanın, bu kadar bol malzeme ile olan Meksika usulü tavuklu Mole Negro sosu yapılışı zahmetli de olsa yemeye değecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!