featured

Kalçalı Kadın Nasıl Giyinmeli ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her kadının vücut tipi farklıdır. Kimi kadın kum saati tipi vücuda sahipken kimi kadınlar ince, atletik yapıya sahiptir. Bazı kadınların ise kalça ve basen bölgesi geniştir. Her ne kadar diyet ya da egzersiz yapılsa da bu kalça ve basen bölgesindeki yağları eritmek oldukça zordur.

Genetik Mirasınız Kaderinizdir

Geniş kalçasını genetik mirasından alan, geniş leğen kemiğine sahip hanımlar kilo verselerde geniş kalçalardan kurtulamazlar. Bu durum ise kalçalı kadın nasıl giyinmeli sorusunu akıllara getirmektedir. Giyinme tarzı birçok kusuru örteceğinden geniş kalçalı kadınlar giyinme konusunda bazı noktalara dikkat etmelidir. Kıyafet seçimine dikkat ederek hem geniş kalçalar örtülebilir hem de daha şık ve modern giyinme imkanına kavuşulabilir.

Hangi renk kalçalı kadın için uygundur? 

Kalçalı kadın kıyafet renk seçimi yaparken düz renkleri tercih etmeleri en doğru seçim olacaktır. Düz renkleri seçerken de koyu renkleri seçmek gerekir. Siyah, hemen her kadının bildiği gibi tüm kusurları örtebilen bir renktir.

Kalçalı Kadın İçin Siyah ve Koyu Renkler Vazgeçilmezdir

Ancak her zaman siyah giymek ise kişinin bunalmasına ve çok renksiz bir kıyafet seçimiyle karşı karşıya kalmasına neden olabilir. Siyah rengin yerine farklı koyu renkleri de kıyafet seçiminde kullanılabilir.

Kalçalı Kadın Desenli ve Çok Renkli Kıyafetlerden Uzak Durmalı

Kalçası geniş ve kısa boya sahip bir kişinin yapacağı kıyafet seçimi ise belden aşağı kısma doğru koyu renkleri tercih etmektir. Bunun nedeni ise gözlerin basenden ayrılarak vücudun farklı bölgelerine kaymasını sağlamak içindir. Ayrıca çok desenli ve çok renkli kıyafetlerden uzak durulmalıdır.

Pantolon ve ayakkabı seçimi kalçalı kadın da nasıl olmalı?

Geniş kalçalı kadınlarda pantolon seçimi dikkat edilmesi gereken bir konudur. Baseni geniş olan kadınlar yüksek bel pantolonları tercih etmelidir. Beli ince ve baseni geniş olan kadınların tercihi yüksek bel pantolonlardan yana olmalıdır.

Vücut hatlarının daha belirgin olması için geniş paçalı ve kumaş yüksek bel pantolonlar tercih edilebilir.Pantolon seçiminde asla cepli, pileli pantolon türünü tercih etmemelisiniz.

Kalçalı Kadınların Ayakkabı Seçimi

Geniş kalçalı kadınlarda ayakkabı seçimi de dikkat edilmesi gereken bir konudur. Ayakkabı seçerken düz ya da yüksek topuk yerine dolgu topuklar seçilmelidir.Geniş kalçalı kadınlar ayakkabı seçerken boğazlı spor ayakkabı, düz tabanlı spor ayakkabı, sandalet ayakkabılardan uzak durmalıdır.Kalçaları daha dik ve yüksek göstermek için orta derecede dolgu topuklu ayakkabılar geniş kalçalı kadınlar için ideal seçimlerdir.

Kalçalı Kadınların Mayo Seçimi

Kalçalı kadınlar, yaz aylarında da en çok zorlandıkları konulardan biri mayo ve bikini seçimidir. Yaz aylarında sahillerde daha göz alıcı olmak için genellikle canlı, cıvıl cıvıl renkler seçilir. Ancak basenli kadınların mayo ya da bikini seçerken bordo, koyu lacivert gibi renkleri kullanmaları daha uygundur. Mayo tercihi, vücudunuzu daha orantılı göstereceğinden dolayı mayokini olarak tercih edilmelidir. Bikini tercih eden geniş kalçalı kadınlar ise bikini altını yüksek belli modellerden kullanmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!