featured

Ev Almak İçin Bilinmesi Gereken Her Şey!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemen herkesin hayalinde bir ev sahibi olmak vardır. Birçok kişi, ev sahibi olmak isterken bazı üzücü durumlarla karşılaşabilmektedir. Bu yüzden Ev Almak İçin Bilinmesi Gereken Her Şey konusunda bilgi sahibi olunması gerekir. Kredi ile ev alınırken neler yapılmalı, tapu işlemleri sırasında hangi belgeler gerekli, evin piyasa değerinin ne olacağı, ipotekli ya da hacizli olup olmadığı gibi konulara önem verilmelidir.

Herkesin hayalinde istediği bir ev vardır. Ev alırken birçok konuya dikkat edilmeli ve alınacak evin tüm avantaj ve dezavantajları analiz edilmelidir. Alınacak evin konumu, ulaşım yerlerine, alışveriş merkezlerine, hastaneye, okula yakınlığı ya da uzaklığı, iş yerinize olan konumu gibi durumlar da ev alırken dikkat edilmesi gereken konuların başında gelir. Gayrimenkul alınacağı zaman bu konuda uzman ve tecrübesi olan kişilerden ya da güvenilir firmalardan destek alınması bir açıdan ev alacak kişinin yararına olmaktadır.

Ev Almak İçin Bilinmesi Gereken Her Şey! Ev Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Ev seçimi yaparken sadece bütçenize uygun ev bulmak yeterli değildir. Bunun yanında birçok konu da düşünülmelidir.

Ev seçiminde bütçe en önemli detaydır.Evin konumu, büyüklüğü, hangi katta bulunduğu, ulaşım imkanlarının ne olduğu ikinci sırayı alır. Ev seçerken emlakçıdan mı yoksa sahibinden mi yoksa inşaattan mı girileceğinden emin olunmalıdır.Evin krediye uygun olup olmadığı araştırılmalıdır.Evin değerini piyasa değeri ile kıyaslamanız önemlidir.Ev seçerken eğer sıfırdan alınmayacaksa üzerinde ipotek, haciz gibi durumların olup olmadığı araştırılmalıdır.Evde rutubet olup olmadığı, evin boyasının yapılıp yapılmadığı, tadilat gerektirip gerektirmediği gibi durumlar incelenmelidir.

Ev kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmelidir?

Çoğu insan artık bankaların verdiği ev kredisi ile ev almaktadır. Ancak ev kredisi ile ev alırken bazı noktalar da gözden kaçırılmamalıdır.

Tüm bankaların ev kredilerini araştırarak bütçenize en uygun olanı seçmek gerekir.Ödeme planı muhakkak bütçeye göre oluşturulmalıdır.Bazı bankalar dosya ve sigorta masrafı alırken bazı bankalar bunları almamaktadır. Bu seçenekler çok iyi araştırılmalıdır.

Ev alırken bir de tapu işlemlerinin yapılması gerekir. Bunun için gerekli tüm evraklar hazır olmalıdır. Tapu beyanını evin alındığı fiyat üzerinden beyan edilmesi gerekir. Bunun yanında tapu harcının kim tarafından ödeneceği konusunda tarafların aralarında anlaşması gerekir.

Tapu işlemleri için gerekli evraklar

Alıcı ve satıcıların nüfus cüzdanları ya da vekaletnamelerinin aslıSatıcılardan 1 adet alıcılardan 2 adet olmak üzere vesikalık fotoğrafZorunlu Deprem SigortasıKredi alınacaksa banka ipotek evraklarıAlınacak evin tapu aslıEvin bağlı olduğu belediyenin verdiği rayiç bedel

Ev alırken dikkat etmeniz gereken konulardan birisi de enerji kimlik belgesidir. Enerji kimlik belgesi, binaların enerji ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, enerjinin israf edilmemesi ve çevrenin korunması için gerekli olan zorunlu bir belge olmuştur. Bu belgenin olmadığı binaların alınıp satılması da gerçekleşmemektedir. Bu yüzden alacağınız evin enerji kimlik belgesinin olup olmadığı muhakkak araştırılmalıdır.

İster inşaat şirketinden ister sahibinden ev alınacağı zaman elden ödeme yerine bankaya ödeme yaparak ödendi makbuzuna ödeme nedeninin muhakkak yazdırılması gerekir. Ev alırken dikkat edilmesi gereken bir başka konu ise artık neredeyse kira fiyatlarına yaklaşan aidatlardır. Alınacak evde aidat parası içine nelerin girdiğini muhakkak öğrenilmelidir.

Her insan hayalindeki evde yaşamak ister. Ancak bir ev almak, birçok açıdan çok önemli bir iştir. Özellikle komşuluk ilişkilerinin çok iyi olduğu bölgelerde ev satın almak hem sizin hem de çocuklarınızın yararına olacaktır. Almaya karar verdiğiniz evin alışveriş merkezine yakınlığı, ulaşım araçlarına yakınlığı, okul ve iş yerinize olan yakınlığı ve diğer konular da bir ev satın alırken dikkat edilmesi gereken konulardır.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!