featured

4 Maddede Gardırop Düzenleme Teknikleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gardırop düzenleme ipuçları ile, dolabınızda kendinize rahat bir alan açabilir, giyim alanınızı rahatlatabilirsiniz. Böylece kıyafetleriniz daha düzenli dururken, aradığınız bir kıyafeti rahatlıkla bulabilirsiniz. Peki, Gardırop Düzenlemesi Nasıl Yapılır?  diye merak ediyorsanız okumaya devam edin. 

Bütçenize uygun şekilde yapacağınız dolap organizasyon ve depolama fikirleri sayesinde, giyim alanınızı daha düzenli tutabilirsiniz.

Gardırop Düzenleme Teknikleri 1: Duvar Raflarını Kullanın

Gardırop düzenleme teknikleri listesinin ilk sırasında duvar rafları geliyor. Duvar rafları, dolabın yatak odası dışında kaldığında kullanabileceğiniz en önemli ayrıntılardan biridir. Böylece, en güzel eşyalarınızı dekor olarak da kullanabileceğiniz bir alan elde etmiş olursunuz.

Üstelik, duvar askılarını kullanarak, ekstra asacağınız ürünlerle, duvar alanınızdan daha fazlasını elde etme olanağını bulabilirsiniz. Giyim dolabınızın kapaklı olması ise, odanızı daha düzenli gösterirken, siz de kendinizi daha rahat hissedersiniz.

Eğer az kullanılabilir bir duvar alanına sahip bir odanız varsa, köşeleri kullanarak, banklar kullanabilir ve altını depo yapabilirsiniz. Üstelik köşelere yapacağınız özel köşe rafları sayesinde, çantalarınızı ve belki de ayakkabılarınızı rahatlıkla düzenli şekilde tutabilirsiniz.

Gardırop Düzenleme Teknikleri 2: Hacimli Giysiler İçin Askı Kullanmayın

Gardırop düzenleme aparatları arasında yer alan askı hacimli giysiler için uygun değildir. Hacimli ve ağırlığa sahip olan kıyafetler, askıda uzun süre kaldığında, omuz kısımlarında oluşan kulaklar yüzünden, hoş bir görüntü oluşturmazlar. Hacimli giysiler, askılarda kulak yapacağından bunlar için, ayakkabı düzenleyicilerini kullanabilirsiniz.

Ayakkabı organizer ürünleri, bu tür hacimli giysileriniz ve kazaklarınız için tercih edebilirsiniz. Üstelik kazak gibi ürünleri yuvarlayarak saklarsanız, daha az yer kaplar ve daha fazla ürün koyma olanağı bulabilirsiniz.

Gardırop Düzenleme Teknikleri 3: Dolabınız Tıka Basa Doluysa

Gardırop düzenleme teknikleri arasında en önemlisi gereksizleri kaldırmaktır. Gardırobunuz dolmuş ve yeni aldığınız ürünlere yer bile yoksa, ilk yapmanız gereken, giymediğiniz, küçülen ya da modası geçmiş ürünleri, dolabınızdan çıkarmaktır. Buna rağmen hala dolabınızda yer yoksa, kullandığınız dolaptan ayrı olarak ayrı bir askı bölümü oluşturabilirsiniz.

Odanın içinde açık şekilde duran kıyafetleriniz, kapalı olan ancak tıka basa dolu olan dolabınızdan, çok daha organize olmanızı sağlayacaktır. Sadece kıyafetler değil, ayakkabı ve çantalarınızı da açıkta tutmak, sizi daha organize hale getirecektir.

Üstelik kullanacağınız akordeon bir perde, açıkta duran bir dolabın da daha düzenli ve özel bir alan gibi durmasını sağlayacaktır.

Cüzdanlarınız, şallarınız, şapka ve diğer aksesuarlarınız, dolabınıza yapacağınız bir askılığa asılarak, çok daha düzenli durmasını sağlayacaktır.

Gardırop Düzenleme Teknikleri 4 : Hasır Sepetleri Tercih Edin

Gardırop düzenleme teknikleri sonuncu sırasında dolap içi organizasyonu yer alıyor. Dolap içi organizasyonu İçin hasır saklama sepetleri kullandığınız açık raflarda daha şık bir görüntü sağlarken, alan olarak da size yer kazandırır. Üstelik yuvarlayarak saklayacağınız ürünlerinizde, daha fazla alanı da kullanma olanağını bulursunuz.

Eğer sepetleri kullanmak istemiyorsanız, kullanabileceğiniz bir duvara, mağaza rafı yaptırarak ayakkabı, çanta ya da belli kıyafetlerinizi yerleştirebilirsiniz. Tıpkı bir ayakkabı mağazasındaki klasik raflar gibi tasarımlı alanlar oluşturabilir ve dekorunuzu daha zarif hale getirebilirsiniz.

Takılarınız ve mücevherleriniz için ayrı bir dolap ya da kutunuz yoksa ve her bir takınızı ayrı ayrı görmek istiyorsanız, kendinize bir mücevher duvarı oluşturabilirsiniz. Giyim dolabınızda ufak bütçelerle yapacağınız tasarımlarla, kendinize daha rahat kullanım alanları açabilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!