featured

Kadınlar için  Doğru iç Çamaşırı Nasıl Seçilir? Erkekler için iç çamaşırı nasıl seçilmelidir? Çocuklarda iç çamaşırı nasıl olmalıdır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğru iç çamaşırı seçimi kadınlar için dikkat etmeleri gereken bir konudur. Tabi bu demek değildir ki erkekler, iç çamaşırı seçiminde özensiz davranmalıdır. İster erkek ister kadın ya da çocuk olsun iç çamaşırı seçerken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Kişinin kendini rahat hissetmesi ve özellikle sağlık açısından iç çamaşırı seçerken bazı noktalar göz önünde bulundurulmalıdır. Bu yüzden iç çamaşırı seçerken kişinin kendi vücudunu tanıması, doğru iç çamaşırı seçiminde belirleyici unsur olmalıdır.

İç çamaşırı seçerken püf noktaları düşünüldüğünde önemli olan hangi vücut tipine sahip olduğunuza göre seçim yapktır. Göğüs yapınız, vücut yapınız iç çamaşırı seçiminde belirleyicidir.

Kadınlar İçin  Doğru İç Çamaşırı Nasıl Seçilir?

Kadınlar iç çamaşırı seçerken özellikle göğüs kısmına dikkat etmelidir. Sütyen seçimi, göğüs sağlığı için ve görüntü açısından oldukça önemlidir.

Kadınlar sütyen seçimi yaparken beden ve cup ölçüsünü bilerek almalıdır. Küçük göğüslü kadınlar, balenli ve destekli sütyen modelini seçerken, büyük göğüslü kadınlar, destekli sütyenleri tercih edebilir.

Büyük göğüslü kadınlar, kalın askı ve kalın sırt kısmına sahip sütyenleri seçmelidir. Bu seçim, göğüslerin sarkık görünmesinin önüne geçecektir. 

Genç kızlığa adım atan kızlarda ilk olarak penye sütyen tercih edilmelidir. Gelişme çağına giren kızlar ise göğüs gelişmesine göre balensiz, desteksiz sütyenleri tercih etmelidir.

Kilosu olmayan kadınlar külot seçimi yaparken bedenlerine uygun tercihlerde bulunmalıdır. Kilolu bayanlar ise lastikli çamaşırları tercih etmemelidir.

Külot ya da sütyen seçiminde muhakkak pamuklu, teri emen kumaşlar tercih edilmelidir.

Erkekler İçin İç Çamaşırı Nasıl Seçilmelidir?

Kadınlar kadar erkekler için iç çamaşırı seçimi de oldukça önemlidir. Her ne kadar erkekler bu konuda çok fazla dikkat etmeseler de onların da iç çamaşırı seçimi konusunda dikkat etmesi gereken hususlar vardır.

Erkekler de iç çamaşırı seçerken rahatsız etmeyecek, cildi sıkmayacak çamaşırlar tercih etmelidir. Bol kesimli, pamuklu slipler ve boxerler tercih edilebilir.

Vücuda uygun kesimli çamaşırlar tercih edilmelidir. Yani, vücuda çok bol gelen ya da çok dar gelen çamaşırlar tercih edilmemelidir. Lastikli iç çamaşırları, erkekler için de rahatsız edicidir. Genel olarak erkekler beyaz ve siyah renk iç çamaşırlarını tercih edebilirler.

Erkek atletleri de yine vücudu sıkmayacak, terletmeyecek, pamuklu kumaşlardan tercih edilmelidir.

Çocuklarda İç Çamaşırı Nasıl Olmalıdır?

Çocuklar için iç çamaşırı seçimi dikkat edilmesi gereken bir konudur. Çocuk cildi daha hassas olduğu için bu konuda özenli davranmak gerekir.

Çocuklar için iç çamaşırı seçimi konusunda en önemli konu kumaşın %100 pamuklu olmasıdır. Özellikle renklendirilmiş iç çamaşırları tercih edilmemelidir. Kumaşlar, yüksek ısıya dayanıklı ve ütüye uygun kumaşlardan seçilmelidir. 

Küçük yaş çocuklarda özellikle cinsel kimliği belirleyici çamaşırlar tercih edilmemelidir. Başka çocuğun eskilerinden ya da kardeş varsa kardeş iç çamaşırlarından uzak durulmalı ve iç çamaşırları sıklıkla değiştirilerek yenisi alınmalıdır.

İç çamaşırı seçimi en az dış giyim seçimi kadar önemlidir ve özenle yapılmalıdır. Erkek olsun kadın olsun ya da çocuk olsun rahat edilecek, cildi tahriş etmeyecek, sağlığa uygun kumaşlar her zaman ön planda olmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!