featured

9 Maddede Kirpik Uzatma Yöntemleri Hakkında Her Şey! Kirpik Uzatma Nedir? Kirpik Uzatmanın Artı ve Eksileri Var mıdır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 – Kirpik Uzatma Nedir?

Kirpik uzatma, birçok kadının düşündüğü ancak bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığı bir konudur. Genellikle takma kirpik uygulaması kullanan birçok kadın bulunmaktadır.

Çoğu kadın, takma kirpik kullanmak yerine, kirpik uzatma tekniklerinden yararlanmakta ve kirpik uzatma estetiği tercih etmektedir. Son yıllarda giderek daha yaygınlaşmaya başlayan bu tekniği uygulama ortalama 2 saat sürmekte ve 3-4 haftada bir ilgili rötuşlarla, yıl boyunca kullanılabilmektedir.

2 – En Çok Tercih Edilen Kirpik Uzatma Yöntemleri Nelerdir?

3 çeşit kirpik uzatma yöntemleri bulunmaktadır. Kirpik uzunlukları 6 mm-17 mm arasında değişir.

Sentetik kirpikİpek kirpikVizon kirpik

Bu üç çeşit kirpik türünden biri seçildikten sonra, gözün tahriş olmayacağı, doğal kirpiklerin zarar görmeyeceği, özel formüllü yarı kalıcı tutkal kullanılarak işlem yapılır. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar oluşabileceğinden, kişilerin hassasiyetine uygun farklı tutkal türleri bulunmaktadır.

3 – Kirpik Uzatma Uygulaması Ne Kadar Sürede Yapılır?

Kirpik uzatma uygulaması sırasında tam bir kirpik seti kullanılacaksa, ortalama iki saat içinde işlem tamamlanmaktadır. 3-4 haftada bir kere tavsiye edilen rötuşlar sayesinde yıl boyunca, kirpikler koruma altına alınabilmektedir.

Yarım kirpik seti de tam kirpik seti kadar etkili sonuçlara sahiptir. Doğal görünümü sağlamak ve doğal kirpik kalınlığına ulaşmak için kullanılan daha uygun fiyatlı alternatif olarak tercih edilmektedir.

4 – Kirpik Uzatma İşlemi Doğal Kirpiklere Zarar Verir mi?

Konusunda uzman ve deneyimli kirpik teknisyenleri tarafından yapılan kirpik uzatma işleminde, doğal kirpikler asla zarar görmez. Gözlerin ovalanmaması ve kirpik uzantılarının çekip çekmediği önemlidir.

Kirpiklerin düzgün şekilde uygulanması, her bir kirpiğe ayrı ayrı dökülmesi, kirpiklerin doğallığına zarar vermediği gibi, düşme riski de taşımazlar.

5 – Uygulama Sırasında Tutkal Göze Kaçar mı?

Kirpik uzatma uygulaması sırasında, gözler kapalı tutulmaktadır. Bu yüzden, gözlere tutkal kaçması gibi bir durum söz konusu değildir. Bunun yanı sıra, gözlerde tahriş olma riskini önlemek adına, kullanılacak tutkalın içinde özellikle formaldehit gibi zararlı maddelerin olmadığı ürünlerden kullanılması gerekir.

Uygulama sırasında lisanslı ve konusunda uzman kirpik teknisyeni tarafından uygulanması gereklidir. Böylece hem gözlerinize tutkal kaçmaz hem de gözlerin enfeksiyon ya da alerjen durum göstermesi durumunda müdahale etme olanağı çıkmaktadır.

Kirpiklere işlem yapılırken, kişinin alerjen durumu olsa bile, uzman kirpik teknisyenleri tarafından yapılacağı ve gözler kapalı olacağı için, herhangi bir kör olma durumu yoktur. Uygulama sırasında yanma ve rahatsızlık yaşanabilir. Bu durum kesinlikle uygulama yapan teknisyene söylenmelidir. Bu durumda teknisyen, kullandığı tutkalı değiştirerek bu durumu ortadan kaldırabilir.

6 – Kirpik Uzatmanın Artı ve Eksileri Var mıdır?

Her insanın hayata bakış açışı farklı olduğu gibi, görünüm olarak da diğer insanlardan ayrılmak isterler. Kimi insan daha doğal bir görünüm isterken, bazı insanlar ise daha dramatik görünmeyi tercih etmektedir.

Vizon kirpik uzatma tekniğinin faydalarından biri daha tüylü bir görünüm kazanmak ve daha hafif ürünler olmasıdır. Bu sayede kirpiklere daha az baskı uygulanır. Diğer kirpik uzatma ürünlerine göre vizon kirpikler çok daha maliyetlidir.

7 – Kirpik Uzatma Ne Kadar Süre ile Tekrarlanmalıdır?

Kirpik uzatma için ortalama 6-8 hafta süren bir doğal görünüm süresi bulunmaktadır. Her kişide bu süre değişkenlik gösterebilir. 3-4 haftada bir kere olmak üzere hafif şekilde kirpik bakımı yapılmalıdır.

8 – Kirpik Uzatmada Ne Zaman Kirpikler Düşer?

Her kirpik uzatma, tek bir kirpiğe bağlı olduğu için, her kirpiğin doğal büyüme süresiyle birlikte, kirpiklerde düşmeler olacaktır. Bu yüzden 3-4 haftada bir rötuş yaptırılması gereklidir.

Tecrübesiz kişilerin yaptığı uygulamada; sıklıkla ya da üç kirpik birden sentetik kirpik uygulaması yapılırsa, kirpiklerin kırılması ve dökülmesi kaçınılmazdır. Bunun yanında kirpiklerin kişiler tarafından yanlış şekilde çıkarılmaya çalışılması da kirpiklerin düşmesine neden olmaktadır.

9 – Kirpik Uzatmada Kirpikler Ne Zaman Suyla Temas Etmelidir?

Kirpik uzatma uygulaması yapılmadan sonra ve rötuşlardan sonra 12-24 saat boyunca kirpiklere su değdirilmemelidir. Bunun sebebi, yapıştırıcı yüzündendir. Su, yapıştırıcı özelliği kırabilir ve kirpiklerin düşmesine neden olur.

Bunun yanında bakım sonrasında kullanılan yapıştırıcı bağlı olarak, hassas gözlere kullanılan tutkal ile, göz çevresinde kullanılan yağ içeren ürünler ve makyaj temizleme ürünleri tavsiye edilmemektedir.

Uzatma yapıldığında kullanılacak su geçirmez maskara ürünler de yapıştırıcı ürünler için tavsiye edilmemektedir. Bunun sebebi, sökmeye çalışırken kirpiklerin bozulması ve sökülme işleminin zor olmasındandır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!