featured

En Beğenilen Uzun Saç Modelleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun saç modelleri 2020 yılında yine en gözde seçimler arasında yer alıyor. Sokakta en sık karşımıza çıkacak olan kadın ve erkek uzun saç modelleri nasılmış daha yakından tanımak ister misiniz? Uzun saç bakımı ve gelişimi oldukça zordur. Zahmetli bir bakım sürecinin akabinde sokakta yürürken herkesin saçlarınıza hayran kalması yorgunluğunuzu alıp götürecektir.

Seçtiğiniz uzun saç modeli sizin duruşunuzla beraber kişiliğinizi yansıtacaktır. Kişilikte asilik, başkaldırış dahil bütün tepkiler ile sessizliğiniz saçınızla beraber etrafınıza mesaj gönderecektir. O halde erkeklerde ve bayanlarda seçilen model için “direk kişiliği yansıtan en önemli tarz belirleyicidir” demek yanlış olmaz.

En Beğenilen Uzun Saç Modelleri Kadın

YouTube video
En beğenilen uzun saç modelleri kadın listelerinde birbirinden güzel ve vazgeçilmez şekiller yer alıyor. Bu modeller arasında en doğru seçimi yapmak için öncelikle yüzünüze ve ten renginize en uyumlu modeli seçmeniz gereklidir. Bu sayede en başarılı sonuca varmanız mümkündür. İşte sizler için seçtiğimiz en beğenilen uzun saç modelleri:

Örgü Topuz Saç Modeli

YouTube video
Değişik ve şık bir saç modeli her zaman kadınlar için en çok tercih edilen modellerdendir. Güzel bir topuz ile toparlanmış bir saç ve çevresini saran güzel bir saç örgüsü… Oldukça güzel bir görüntü değil mi?

Dalga Örgüsü

YouTube video

Saçlar kişiliği yansıtır demiştik! Buna bir de duyguların yansımasını eklersek; saçlarınızda duygusallık ve romantizmi okuyabileceğiniz model dalga örgüsüdür. Oldukça duru bir şıklık ile kıyafetinize yakışacak saç modelidir.

Doğal Dalgalı Saçlar

Her şeyin doğalını severim diyen asi ruhlu bayanlar için en güzel seçimimiz doğal dalgalı saçlar! Özgürlüğüne düşkün ve rahatlığı sevenlerin en çok beğendiği saç modelidir.

At Kuyruğu Modeli

YouTube video

Yıllar yılı asaletin ve sade şıklığın temsilcisi at kuyruğu saç modeli olmuştur. Bu saçlar özellikle çalışan bayanların gözdesidir.

Balık Sırtı

YouTube video

Saçlarım derli toplu olsun ama duruşu herkesi etkilesin diyenlerin seçimi elbette balıksırtı saçlardır.

Modern Örgüler

YouTube video

Son yıllarda özellikle trendleri takip edenlerin en çok tercih ettiği değişik örgüler yine en çok beğenilenler arasında yerini almıştır.

Cornrowss

YouTube video

Saç diplerinin tane tane görüldüğü örgü saç modelidir. Saç dibine en yakın ayarlanan modeldir.

Undercut Saç Modeli

YouTube video

Uzun saçlar arasında saçın at kuyruğu yapıldıktan sonra enseye yakın olan kısmın kazınarak şekil verilmesi sonucu ortaya çıkan bir modeldir.

Afro Dalga

YouTube video

Doğal bukleler ile herkesin etkilendiği muhteşem kıvırcık saçlardır. İlk etapta Afrikan saç modellerini andırdığı için Afro Dalga ismi verilmiştir. Kim Kardashian’ın saçları gibi muhteşem bir afro dalgaların olduğu modeldir.

Afrika Örgüsü

https://www.youtube.com/watch?v=8hQ9PGqMZ30

Uzun saçlar için en zahmetli örgü şeklidir. İncecik uzun örgülerle saça şekil verilir.

Aksesuarlı saçlar

YouTube video

Farklı saç aksesuarları uzun saçlara kullanarak farklı bir hava oluşturabilir.

En Beğenilen Uzun Saç Modelleri Erkek

Tabi, bayanlar kadar erkekler için de trend uzun saç modelleri vardır. En beğenilen uzun saç modelleri erkek seçenekleri arasında şu modeller ilk sırada yerini almaktadır:

Katlı Kesim Uzun Saç Modelleri

Her koşulda erkeklerin tarzını en güzel ortaya koyan saçlardır. Saçlara havalı ve hareketli bir görünüm vermek için katlı kesim oldukça başarılı bir seçim olacaktır.

Üstten At Kuyruğu

Uzun saç modelleri erkek sitillerinde saçın üst kısmına at kuyruğu yapılır. Bu sitil özellikle klasik spor tarzlar için vazgeçilmezdir.

Sörfçü Saç Modeli

Dağınık ve doğal görünümlü saçlar ile harika bir duruşa sahip olmak isteyen erkeklerin başarılı seçimi sörfçü saç modelidir.

At Kuyruğu

YouTube video
Özellikle resmiyet açısından kullanımı uygun görülen at kuyruğu beylerin de seçimleri arasında oldukça başarılı bir seçimdir.

Yandan Ayrık Katlı Saçlar

Saçları ile klasik tarzın en havalı olmak isteyen erkeklerin en başarılı seçimi yandan ayrı havalı katlı saç kesimleridir.

Geriye Doğru Taranan Havalı Saçlar

Uzun saç modelleri erkek seçimlerinde sonuncu stilimiz geriye doğru taranan saçlardır. Her mevsim her yerde en çok tercih edilen erkek saç modelidir.

Uzun Saç Modelleri Bakımı Nasıl Yapılır?

Uzun saç modelleri bakımı oldukça önemlidir. Uzun saçı taşımak ne kadar önemli ise sağlıklı bir saç büyümesi de o kadar önemlidir. Hacimli uzun saçlar için olmazsa olmaz bakım önerileri şu şekilde sıralanabilmektedir:

Saçınızın sağlıklı uzaması için uçlardaki kırıkların düzenli olarak kesilmesi önemlidir.Aldığımız besinler direkt olarak saçımıza etki eder. Vitaminli beslenmek saçın yapısını güçlendirir ve daha canlı bir görünüm sağlar. Ancak zayıf bir beslenme alışkanlığınız varsa saçlarınızın daha güçsüz ve cansız olması kuvvetle muhtemeldir.Sıkça alınan duşlar saçınız için bir diğer önemli husustur. Aynı şekilde banyo sonrasında saç bakımı yapılması saçınızı daha da güçlendirecektir. Duş alırken ılık su kullanılması saç sağlığınız için oldukça önemlidir.Çok sık saç kurutma makinesi kullanımı saçınızın uçlarını kırar.Haftada 2 kez bakım yağları yardımı ile saçınızın daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.Sağlık bir saç bakımı için doğru saç şeklini seçmek gereklidir. Aynı zamanda doğru kuaför seçimi de saçınız için oldukça önemlidir. Bu sayede sağlıklı saçlarınızla özgüvenli bir duruş sergilemeniz mümkündür.Uzun Saçlar İçin Saç bakım maskesi

Uzun Saçlar İçin Saç Bakım Maskesi

Vereceğimiz bu uzun saçlar için saç bakım maskesi pek çok kadının bilmediği bir maskedir. Fakat üç ile altı ay arasında saçları fevkalade güzel ve ipeksi taranılabilir hale getirir. Ayrıca saçlara muhteşem bir ışıltı ve parlaklık verir. Tamamen doğal olan bu saç bakım maskesi saçlarınızın kırılmasını önler, kırık olan saçları da onarır ve yeniden yapılandırır.

Çoğunlukla şampuan reklamlarında gördüğümüz o muhteşem saçlarda kullanılan maskelerden birisi budur. Maske ile yapılan uygulama kolay bir uygulama olduğu için evde rahatlıkla yapılabilir. Zaten bu maskeye ev maskelerinden birisidir diyebiliriz.Şimdi hacimli ve doğal bir uzun saça sahip olabilmeniz için uygulayabileceğiniz bu saç bakım maskesi için tarifimizi verelim.

Saç maskesi tarifi

1 yemek kaşığı balsam,Tatlı badem yağı,1 yumurta sarısı.

Saç maskesinin uygulanışı

Oldukça pratik ve yapımı kolay olan bu saç bakım maskesini hazırlamak için tüm malzemeler bir kap içerisinde iyice birbirine karışana kadar karıştırılır.Karışan malzemeler temiz bir saç boyama fırçası ile saçlara sürülür.Saça sürülen bu maske saçta en az 3 – 4 saat bekletir.Maske saça uygulandıktan sonra saçın ılıması için, saç bir bone ile saç kapatılır.Her yarım saatte bir bone açılır saç kurutma makinesi saça çok yaklaştırılmadan, saç hafifçe ılıtılır. Üç veya dört saat içinde her yarım saatte bu işlem tekrar edilir.3 saat dolduktan sonra saç önce oda sıcaklığında sıcak olmayan su ile iyice durulanır. Ardından duş alma suyu sıcaklığında saçlar şampuanlanarak iyice yıkanır.Takriben 3 ile 6 ay arasında saçlarınıza yukarıdan tarağı taktığınızda aşağı inecektir. Özellikle uzun düz saçlı hanımlar için bu maske çok kullanışlı olacaktır. Muhteşem görünümlü hacimli ve gösterişli saçlara sahip olmalarını sağlayacaktır. Maskeyi yapıp saçlarınızı yıkadıktan sonra parlak ve ışıltılı bir saça sahip olduğunuzu zaten saçınıza fön çektikten sonra göreceksiniz.

Normal olarak dökülen uzun saçında güçlenmesini sağlayacağı için kısmen saç dökülmesini de 3- 6 ay arasında devamlı olarak engelleyecektir. İyi sonuç veren bu maskeyi aynı zamanda kısa saçlı bayanlar uygulayabileceği gibi ve hem uzun saçlı hem de kısa saçlı erkeklerde uygulayabilirler. Uzun saçların kırıklarını aldırmak için uzun saç kesimi sonrasında uygulanması daha iyi olacaktır. Saç rengi doğal olmayan boyalı saçlarda da bu maske kullanılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!