featured

Mezoterapi Nedir? İğneli Mezoterapinin Faydaları Nelerdir? Mezoterepi Nasıl Uygulanır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mezoterapi nedir? Mezoterapi, iğneli mezoterapi ve iğnesiz mezoterapi olmak üzere iki farklı şekilde uygulanan bir cilt yenileme yöntemi olarak bilinir. Mezoterapi, cildi gençleştirmek ve sağlıklı göstermek amacıyla uygulanır.

https://www.youtube.com/watch?v=niVmco1paZ0

Cilt durumunun görünüşü sadece görsel olarak değil, sağlık açısından da kişiyi etkilemektedir. Selülit, ciltte oluşan kırışıklıklar, kişinin kendine olan özgüvenini de etkiler. Cildin daha sağlıklı ve canlı görünmesi için iğneli mezoterapi uygulanabilir.

Zaman içinde cildin yaşlanması ve esnekliğini kaybetmesinden dolayı, ciltte bazı sorunlar oluşmaya başlar. İğne cilt gençleştirme yani iğneli mezoterapi ile, yaşlılık ve esneklik sorunlarını ortadan kaldırabilirsiniz.

İğneli Mezoterapinin Faydaları Nelerdir?

Mezoterapi; botoks, yeniden yüzeylendirme, glikolik yüz peelingelir ya da lazer gençleştirme tedavileriyle beraber kullanılmaktadır. Tedavinin seansları, yapılacak tedavi türüne göre değişkenlik göstermektedir.

Yaşlanmayı geciktirir.Cildi pürüzleştirir ve sıkılaştırır.Cildi besler ve uyarıcı etkisi bulunur.

Cilt ve Yüz Mezoterapisi

YouTube video

Meso-canlılık ile yaşlanmaya karşı savaş açarken, cildi nemlendirir. Pek çok bölgeye yapılabilir. Örneğin: Yüz germe, boyun, dekolte, el sırtları üzerine uygulanabilir. Meso-slim ile cilt nemlenir, pürüzsüzleşir ve sıkılaşır. Selülite savaş açar ve kol altındaki cilt sarkmalarını engeller.

Saç Mezoterapisi

https://www.youtube.com/watch?v=ttlgodvPRz8Meso-hair ile erkeklerde saç dökülmesini önler. Kadınlarda ise saçların daha kolay uzamasına olanak tanır. Besleyici, canlandırıcı ve uyarıcı etkisi bulunmaktadır. Genellikle saç ekimi yapıldıktan 6 ay sonra uygulanabilir.

Mezoterapi Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

YouTube video
Mezoterapi uygulama sıklığı, genel olarak her 3 haftada en az 4 tedavi şeklinde yapılması önerilmektedir. Ancak her hasta için bu tedavi süresi değişebilir. Bu prosedür, uzman hekimin kontrolünde yapılmalı ve istenen sonuç elde edilmelidir.

Mezoterapi uygulaması için hastaların, gerçekçi beklentilere sahip olması gereklidir. En iyi sonuçları alabilmek için yaşam tarzlarında, ufak da olsa değişiklikler yapılması da uygulamayı yapan doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.

İğneli Mezoterapide Neler Uygulanır ve Nasıl Yapılır?

İğneli mezoterapiden en iyi şekilde yararlanabilmek için mezoterapi paket programından yararlanılmalıdır. Paket programlar daha uzun sürmesine rağmen oldukça iyi sonuçlar vermektedir.

3B cilt üretim paketi

3B cilt üretim paketi içinde yer alanlar; Bu pakette elmaslı mikrodermabrazyon, mezoterapi, RF, microneedle cilt sıkılaştırma bulunmaktadır. Aynı zamanda bu paket içinde 1 miligramlık Juvederm ve Juvederm Hidrat kullanılmaktadır.

24 karat gold facial paketi

24 karat gold facial paketi içinde ise mikrodermabrazyon ve mezoterapiyle sunulan kleopatra gold 2 uygulaması bulunur. Elmaslı mikrodermabrazyon, mezoterapi, led kırmızı ışık tedavisi, altın kolajen maske, 24 ayar altın hyaluronik asit serumu ve 24 ayar altın kolajen nemlendirici uygulaması yapılmaktadır.

Peki, iğneli mezoterapi nasıl uygulanır? iğneli mezoterapide iğne ile cilt altına yani deri altına enjeksiyon yöntemi uygulanır.

İğneli Mezoterapi Öncesi ve Sonrası Neler Yapılır?

İğneli mezoterapi öncesi ve sonrası için bazı uygulamaların yapılması gereklidir. Tedavinin öncesinde yüz ve vücut için uygulama isteniyorsa, kesinlikle güneş ışınlarından kaçınılması gereklidir.

Mezoterapi öncesinde; uygulama yapılacak bölgelerde, kimyasal peeling ve kuvvetli kozmetik ürünlerin kullanılması bırakılmalıdır. Uygulamadan 24 saat sonra oluşabilecek kızarıklık gibi durumlar oluşabilir. Oluşan kızarıklıklar, tedavi sonrasında en fazla 24-48 saat içinde yok olmaktadır.

İğneli Mezoterapi ile Neler Kazanılır?

İğneli mezoterapi; krem ya da maske kullanmak istemeyen kişiler için uygulanabilecek özel bir tedavidir. Herhangi bir komplikasyona neden olmadan, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan, cildin daha güvenli şekilde yaşlanma belirtilerinin ortadan kalkmasına olanak tanımaktadır.Epidermis üzerinde nemi artırırken besler, yüz hatlarını belirginleştirir, çizgileri doldurarak, kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur ve cildi gençleştirmeye yarar. Bunun yanında selülitin giderilmesini sağlarken, bazı bölgelerde yağın alınmasıyla vücudun şekillenmesine yardımcı olmaktadır.

Mezoterapi fiyatları işleme, kuruma veya bölgeye ( Ankara, İstanbul ve bunun gibi ) bağlı olarak çok değişmektedir. Mezoterapi fiyatları ile ilgili daha fazla bilgi almak için ilgili kurumlara başvurabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!