featured

Vizyonda Bu Hafta – Aşk Tesadüfleri Sever 2 Filmi İncelemesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerin en çok konuşulan filmlerinin başında şüphesiz ki Aşk Tesadüfleri Sever 2 filmi geliyor. Aşk Tesadüfleri Sever 2 sinemalar ve filmi bekleyen büyük bir hayran kitlesi için hazırlıklarını tamamladı be 31 Ocak 2020 tarihinde vizyona girdi. Aşk Tesadüfleri Sever 2 Cinemaximum başta olmak üzere Türkiye ‘nin birçok sinema firması tarafından kiralanmış durumda. Aşk Tesadüfleri Sever 2 nerede çekiliyor ? Aşk tesadüfleri sever 2 indir seçeneği ne zaman kullanılabilir olacak? İşte, Aşk Tesadüfleri Sever 1 ve Aşk Tesadüfleri Sever 2 Fİlm İncelemesi!

Türkiye sinemasının yeni dönem eserlerinden biri olan Aşk Tesadüfleri Sever , ilk filmi ile 2011 yılında vizyona girmişti. Sıcak bir aşk hikayesinin anlatıldığı ilk film, büyük başarı elde etti ve Aşk Tesadüfleri Sever 2 filmi tam 9 sene sonra vizyona girebildi. Tesadüfler silsilesini konu edinen filmlerde bir zamanlar tanışmış fakat bir şekilde ayrı düşmüş ve bir daha hiç görüşememiş kişilerin hikayeleri anlatılıyor.

Aşk Tesadüfleri Sever izle opsiyonu sayesinde ilk filmi yeniden izleyebilirsiniz. İkinci filmi de beyaz perdede görmek için daha vaktiniz var.

Yerli Sinemanın En Sevilen Romantik Filmlerinden

YouTube video

Aşk Tesadüfleri Sever , vizyona girdiği ilk sene, büyük yankı uyandırmayı başaran bir romantik yapım oldu. Öyle ki Türkiye sinemasının en popüler filmleri arasında ilk sıralara büyük bir hızla ilerlemeyi de başaran film, uzun bir süre sinemaseverlerin dilinden düşmedi. Filmin ilginç konusu da izleyiciyi cezbederken yerli sinemada böyle yapımları görmek eleştirmenleri de memnun etmişti.

Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak ’ın yaptığı filmin senaryosu da Nuran Evren Şit Erdik’e ait. Filmin konusu dokunaklı ama bir o kadar da sıcak bir aşk hikayesini içerisinde barındırıyor. Özellikle de başrol oyuncularının birbirleri ile olan uyumu filme ayrı bir lezzet katıyor. Gelin bu sıcacık romantik filmin hikayesine daha da yakından bakalım.

Tesadüflerle Dolu Bir Aşk Hikayesi

2011 yılında vizyona giren ilk filmde Ankara’da çocukluk ve gençlik yıllarını geçiren iki karakterin yaşadıklarına odaklanıyoruz. Filmde, Özgür isimli genç ve başarılı bir adam ile Deniz isimli kendi ayakları üzerinde durabilmeyi başaran genç bir kadının hikayesi anlatılıyor. Özgür ve Deniz’in ikisi de Ankara doğumlu ve başkentte büyümüşler. Ankara’da defalarca denk gelmelerine rağmen kader ne yazık onları tam anlamıyla birleştirememiş. Ve iki genç de hayatlarının bir evresinde İstanbul’a taşınma kararı almışlar.

Aşk Tesadüfleri Sever filmine adını veren tesadüfler silsilesi de işte bu iki gencin tam anlamıyla tanışmalarından sonra fark edilir olmaya başlamış. Aynı zamanda bir dönem filmi olarak da anılan bu romantik filmde, geri dönüşler sayesinde 90lı yıllardan 80lere kadar pek çok döneme şahitlik ediyoruz. Özgür ve Deniz’in hayatlarının her evresine küçük yolculuklara çıkarak onları daha da yakından tanıyabiliyoruz.

Ankara Temalı Filmler Arasında En Popüleri

Filmin Ankara’da geçtiğini söylemiştik, öyle ki filmin pek çok karesinde başkentin en uğrak noktalarını görebilmek mümkün. Kuğulu Park’tan Tunalı Caddesi’nin derinliklerine ve Ankara’nın en sevilen barlarına kadar adeta küçük bir başkent turu atmış oluyorsunuz. Aynı zamanda kahramanların çocukluk ve ilk gençlik yıllarına doğru yapılan yolculuklarda da Ankara’nın nostaljik yüzünü görmeniz mümkün kılınıyor. ( aşk tesadüfleri sever 1080p izle )

Aşk Tesadüfleri Sever Oyuncuları

Filmde, Özgür karakterine yakışıklı oyuncu Mehmet Günsür hayat verirken Deniz karakterinde de başarılı oyuncu Belçim Bilgin’i izliyoruz. Her iki oyuncunun da kimyaları birbirleri ile oldukça uyumlu bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu iki başarılı oyuncunun yanı sıra filmde tiyatro ve sinema dünyasının usta ismi Altan Erkekli’yi de görüyoruz. Erkekli’ye bir diğer usta isim Şebnem Sönmez eşlik ediyor.

Hüseyin Avni Danyal ve Ayda Aksel de filmin usta oyuncuları arasında yer alan önemli isimlerin başında geliyor. Ayrıca günümüzde de önemli yapıtlara imza atmayı başarmış Yiğit Özşener de filmde Burak karakterine hayat veriyor. Özgür ve Deniz karakterlerinin çocuklukların hayat veren küçük oyuncular da filmde oldukça dikkat çekmişlerdi. Reyhan Asena Kesici Deniz ’in çocukluğuna hayat verirken Berkant Keskin de Özgür’ün sekiz yaşındaki halini canlandırıyor.

Filmin Müziklerinde Bülent Ortaçgil Etkisi

YouTube video

Aşk Tesadüfleri Sever , film müzikleri de uzunca bir süre konuşulmayı başarmıştı. Özellikle filmde Bülent Ortaçgil’in eserlerinden kullanılması büyük dikkat çekmişti. Gerek Teoman gerekse de Bülent Ortaçgil’in seslendirdiği parçalar filmin imzası haline gelmişti. Tesadüfleri konu alan Ortaçgil parçası Eylül Akşamı, filmin en dikkat çeken müziklerinden biri oldu.

Bülent Ortaçgil etkisinin yanı sıra Şebnem Ferah, Redd ve Demir Demirkan gibi isimlerin en sevilen eserlerine filmde rastlamak mümkün.

Aşk Tesadüfleri Sever 2: Tesadüfler Silsilesi Başka Hayatlarda Devam Ediyor ( Fragman)
YouTube video

Aşk Tesadüfleri Sever 2, ilk filmden tam tamına 9 sene sonra Ocak 2020 ‘de vizyona girerek romantik film sevenleri yine romantik bir yaşam hikayesine konuk ediyor. Yönetmenliğini yine Ömer Faruk Sorak ve İpek Sorak ‘ın yaptığı bu filmde ilk filmden daha farklı bir hikaye yer alıyor. Elbette filmin ana temasında yine fark edilmemiş tesadüfler silsilesi var.

İkinci filmde bir de tek bir aşk hikayesine odaklanmıyoruz. Senaryoda iki tane aşk hikayesi mevcut ve bu hikayelerin her biri farklı zaman dilimlerinde geçiyor. Öyle ki ikinci filmde de geçmişten günümüze uzanan bir yolculuk etmenin hazzını yaşayacakmışsınız gibi duruyor. Üstelik filmin yönetmeni tarafından yapılan açıklamada iki aşk hikayesinin de altında gerçek birer aşk yer alıyor. Yani ikinci film hem dönem filmi olması ile hem de gerçek yaşanmışlıklara dayandırılması ile büyük dikkat çekiyor.

Geçmişte ve Günümüzde Aşklar Nasıl Yaşanıyor

Aşk Tesadüfleri Sever 2, bir hikayesi ile 1960lı yılların aşklarına yoğunlaşırken diğer hikayesi ile de günümüzün aşklarına odaklanıyor. Geçen zamanlar ve değişen dünya aşkın yaşanma şeklini de oldukça değiştirmişe benziyor.

Altmışlı yıllarda aşıklar daha mesafeli ve kavuşma anları daha yıpratıcı iken günümüzde sosyal medya faktörü ile her şey biraz daha kolay hale gelmiş. Fakat yine de işin içerisine romantizm ve aşk duygusu girince her şey biraz daha zorlaşabiliyor. Öyle ki aşkın büyüsü her iki dönemde de eşit derecede etki ediyor. Yani zaman ve teknoloji değişse de aşkın etkisi her dönemde aynı kalacağa benziyor. Yine de filmde altmışların toplumsal olaylarına da değinilmeden geçilmemiş. O dönemin toplumu ve gündelik hayata bakış açıları da usta işlenmiş gibi duruyor.

İşte serinin ikinci filminde de anlatılmak istenen biraz da bu. Tesadüflerden doğan bir aşk ve birbirlerini yıllardır bekleyen iki insan. Aşk Tesadüfleri Sever izle opsiyonu ile serinin dokunaklı iki filmine bir hafta sonunuzu ayırabilirsiniz. 

Aşk Tesadüfleri Sever 2 Filminin Oyuncuları

Aşk Tesadüfleri Sever ’in ikinci filmi farklı bir oyuncu kadrosu ile de karşımıza çıkıyor. İlk filmde gördüğümüz karakterlerin yerini başkaları alınca oyuncu kadrosunda da değişiklik yapılması kaçınılmaz olmuş. Yine de ikinci filmin başrollerinde de en sevilen ve popüler oyuncular yer alıyor.

İkinci filmin oyuncu kadrosunda Nesrin Cavadzade ve Yiğit Kirazcı gibi isimler dikkat çekiyor. Ayrıca Elif Doğan ve Aytaç Şaşmaz da filmin başrolünde yer alan dört önemli isimden ikisi. Bunun yanı sıra Zuhal Olcay’ın da filmin oyuncu kadrosunda yer alması oldukça etkileyici. Zuhal Olcay gibi usta bir isimi popüler bir romantik filmde izlemek keyif verici olacaktır. Aşk Tesadüfleri Sever oyuncuları arasında Erkan Can ve Uğur Polat gibi iki güçlü ve usta isim daha yer alıyor.

Geçmişin aşklarını günümüz ilişkileriyle bir araya getiren muhteşem hikayede gerçek bir yaşam öyküsüne dayanan, duygusal anlar yaşayacaksınız. Yönetmenimiz, konuyu öyle güzel işlemiş ki geçmişteki aşkları karşılaştırırken seyircisini 1960 ‘ lardan günümüze uzanan romantik bir yolculuğa çıkarıyor. Eğer romantik bir film izlemeyi özlediyseniz, Aşk Tesadüfleri Sever 2 hala vizyonda. Kaçırmayınız.

Bu Hafta Vizyona Giren Film Haberleri

İşte, bu hafta yani 31 Ocak – 9 Şubat tarihleri arasında vizyona giren filmler!

Aşk Tesadüfleri Sever – 2 ( Böcek Film Yapım)Eltilerin Savaşı Bal Ülkesi Tavşan JojoSefiller Güller Ülkesi Damascena

Box Office açıklamasına göre, vizyona giren filmlerden en büyük ilk gün hasılatını 587 bin seyirci ile Eltilerin Savaşı filmi elde etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!