featured

Gelmiş Geçmiş En İyi Macera Filmi !

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi, Buz Devri derken öyle çok gelişti ki sinema dünyası, her bir film bir öncekinden çok daha özel animasyonlar ile doldu taştı. Bugün sizlerle paylaşacağımız 10 aksiyon filmi, Aksiyon macera filmleri kategorilerinin gelmiş geçmiş en iyileri!

10. Cehennem Melekleri (IMDB puanı 6.5)

YouTube video
En iyi macera filmi listemizin son sırasında yani 10. sırada bir özel ekip filmi yer alıyor. Filmin konusu Güney Amerika ülkelerinden birinde kural tanımaz bir diktatörün diktatörlük rejimini yok etmek için görevlendirilen özel bir ekip olan “Cehennem Melekleri”nin başından geçenlerdir. Ülkeye gizlice giren özel ekip kendilerinden istenen işin hiç de anlatıldığı gibi olmadığını sonradan fark eder. Büyük bir ihanete uğrayan ekibin işi çok daha tehlikeli bir hale gelmiştir. İşler içinden çıkılamaz bir hale girip masum insanların hayatları söz konusu olduğunda özel ekip çok daha büyük bir düşmana karşı savaşmaya başlar. Birbirlerine gönülden bağlı olan bu kardeşlik takımının yok olması pahasına da olsa kendilerini bu işe sokan ve geleceklerini tehdit eden düşmana karşı amansız bir mücadeleye başlarlar.

Cehennem Melekleri filmi oyuncuları arasında Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Mickey Rourke gibi oldukça ünlü isimler yer almaktadır.

9. Uyumsuz (IMDB puanı 6.7)

YouTube video
2014 yapımlı aksiyon filminin konusu uzak bir gelecekteki distopik bir insanlığın hikayesidir. Burada insanlık beş farklı sınıfa bölünmüştür ve her sınıfın sahip olduğu bir erdemi vardır. İnsanlar on altı yaşına geldiğinde kendilerine beş bölüm arasından bir yer seçerler ve hayatlarının geri kalanında o sınıf için çalışırlar. Tris Prior kendi sınıfını seçme zamanı geldiğinde büyük bir şey keşfeder. O uyumsuzdur, hiçbir yere ait değildir. Asıl sorun Tris için uyumsuzların hiçbir sınıfa dahil olamaması ve bir lider tarafından yok edileceğini öğrenmesiyle başlar. Hem kaçmak hem de uyumsuzların neden bu düzende yok edildiğini bulmak zorunda kalan Tris hayatta kalma macerasında gizli bir yabancıyla işbirliği yapma mecburiyetinde kalmıştır.

Uyumsuz filmi oyuncuları Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet

8. Mummy (1999) (IMDB puanı 7)

YouTube video
Bir dönemin mumya ve indiana jones serilerini hatırlar mısınız? Bu film mumya serilerinin en özellerinden. Mumya film önerileri içerisinde en önemli yere sahip olan filmin konusu sizi içerisine alacak. Milattan önce 1290 yılında Mısır’da Firavun I. Seti’nin gözdesi Anck-Su-Namun ve başrahip İmhotep arasında yaşanan gizli bir aşk yaşanır. Bu aşk yüzünden gözü dönen ikili firavunu gizlice öldürürler.

Başrahip İmhotep yardımcıları ile birlikte kaçarken Anck-Su-Namun kendini öldürür. Başrahip bunun üzerine Anck-Su-Namun’u diriltmek için onu Ölüler Şehri Hamunaptra’ya götürür. Ancak Anck-Su-Namun dirilmek üzereyken firavun muhafızları İmhotep ve yardımcılarını durdurur. Başrahip imhotep ve yardımcılarına korkunç cezalar verilir. Başrahibe daha önce hiç yapılmamış olan Home-Dai laneti yapılır ve diri diri Anubis heykelinin altına gömülür.

Filmin konusu başrahip İmhotep’in mezarının bulunması ve lanetin ortaya çıkmasıyla başlar. Korkunç lanet 3000 yıldır saklandığı yerden tekrar gün yüzüne çıkmıştır.

Mummy filmi başrol oyuncuları Brendan Fraser, Rachel Weisz, Patricia Velasquez

7. Hızlı ve Öfkeli 5 : Rio Soygunu (IMDB puanı 7.3)

YouTube video
Gelmiş Geçmiş En İyi Macera Filmi listemizin 7. sırasında Hızlı ve Öfkeli serisinin 5. filmi yer alıyor. Filmin konusu Dom’u hapisten kaçırdırktan sonra Mia Toretto ve Brian O’Conner ‘ın sınırı geçip Rio de Janerio’da ortaya çıkmalarıyla başlar. Özgürlükleri için son bir iş daha yapmaya karar veren üçlü en iyi yarışçıların olduğu bir ekibi bir araya getirir. Ölmeleri için peşlerinden gelen iş adamıyla yüzleşmek zorunda olduklarının farkında olan seçkin ekip diğer düşmanlarından ise habersizdir.

Öte yandan güçlü ve inatçı bir federal ajan olan Luke Hobbs, Brian ve Dom’u yakalamakla görevlendirilince operasyonun kapsamını büyütür ve çılgın kovalamaca başlar. Diğerlerinden önce davranıp Dom ve Brian’ı yakalaması gereken ajanın bu işte içgüdüleriyle hareket etmesi çok önemlidir.

Hızlı ve Öfkeli 5 filmi oyuncuları Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson

6. Kingsman Gizli Servis (IMDB puanı 7.7)

YouTube video
Listemizin 6. macera filmi oldukça ilgi çekici bir hikayeye sahip. Babasını askeri bir görevde yitiren Garry Eggsy Price ve ailesine babasının gizli görevdeki başarılarından dolayı madalya ve tek sefer kullanılabilecek bir telefon numarası verilir. Telefon numarası bir kerelik yardıma ihtiyaçları olduğu zaman kullanabilecekleri bir numaradır. Eggsy on yedi yıl sonra trafikte yarattığı bir karışıklık neticesinde tutuklanınca bu numarayı kullanır. Kendisini kurtarmaya gelen ajan Harry Hart ise hayatını gizli görevde hayatını kaybeden Eggsy’nin babasına borçludur. Gizli ve bağımsız bir istihbarat servisinde ajan olan Harry Hart Eggsy’e burada ajan olmanın yollarını öğretecektir. Eggsy’nin yeni hayatı ise oldukça zordur..

Filmin başrol oyuncuları Colin Firth, Samuel L. Jackson, Taron Egerton

5. İnanılmaz Aile 2 (IMDB puanı 7.7)

https://www.youtube.com/watch?v=n_FtjhXHHyo

Animasyon türündeki en iyi macera filmi listemize başarılı bir giriş yapan film hem çok eğlenceli hem de çok heyecanlı. Vizyonda girdikten sonra çok beğenilen animasyon filmi İnanılmaz Aile bu sefer ikinci filminde yeni bir maceraya atılır. Süper güçlere sahip olan ailenin süper kahramanların yasal olmadığı bir dünyada hem suçlularla savaşıp hem hem dünyaya süper kahramanları anlatmaları gerekir. Ailenin annesi Elastigirl Helen süper kahramanları dünyaya tanıtıp dünyayı kurtarmakla uğraşırken aileyle de baba Bob ilgilenir. Violet ve Dash ile birlikte küçük Jack-Jack’in de süper güçleri tam bu arada ortaya çıkar. Evin kontrolü de iyice zorlaşırken kötü bir dahi daha ortaya çıkıp dünyayı tehdit etmeye başlar. Şimdi İnanılmaz Aile ve Frozone tekrar bir araya gelerek dünyayı kurtarmaya çalışmalıdır.

Filmin başrol oyuncuları arasında Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell, Brad Bird gibi isimler yer alır.

4. Avatar (IMDB puanı 7.8)

YouTube video
Bilim kurgu ve fantastik türün çok önemli bir örneği olan Avatar, vizyona girdiği andan itibaren tüm gişeleri zorladı. Aksiyon ve macera filmleri listemizin en iyilerinden olan Avatar ‘ın konusu da çok ilgi çekici. Pandora adlı uzak bir gezegende Na’vi adında yaşayan ve kendi dilleri olan bir halk vardır. Ağabeyini bir hırsızlık olayında kaybeden Jake Sully ise yarı felçlidir. Kendisine yeni bir başlangıç kurmak isteyen Sully askeri bir şirketin bu gezegene yarı insan yarı Na’vi olarak gönderdiği programa gönüllü olarak katılır.

Bu programla Jack Sally ve Botanist Dr. Grace Augustine için başka bir yaşam var olacaktır. Jack Sally bu programla Pandora’ya geçtiği anda bedeni değişime uğrayarak felçten kurtulur ve orada felçsiz bir yaşamın içindedir. Na’vi halkının prensesi Neytiri ile karşılaştığında ise Jack Sally bu gezegeni kendi dünyasından korumaya karar verir. Son teknolojiyle yapılan bu üç boyutlu dev bütçeli filmin yönetmen koltuğunda James Comeron vardır.

Avatar filmi oyuncuları Sam WorthingtonEtiketler , Zoe Saldana, Sigourney Weaver

3. Karayip Korsanları : Siyah İnci’nin Laneti (IMDB puanı 8)

YouTube video

Macera filmi dendiğinde ilk akla gelenlerden biri olan şüphesiz Karayip Korsanları serisidir. Vizyona girdiği ilk andan itibaren birçok sinemaseverin beğenisi kazanan yapıtın ilk filmi Siyah İnci’nin Laneti’dir. Filmin konusu Jamaika valisinin kızı Elizabeth Swann’ın lanetlenmiş kaptan Hector Barbossa tarafından kaçırılmasıdır. Mürettebatıyla birlikte kaptan Elizabeth’de olan son Aztek altınını istemektedir.

Kaptan Jack Sparrow ise kendi gemisinden Barbossa tarafından atılmış intikam isteyen bir kaptandır. İntikam isten Sparrow Elizabeth’in çocukluk arkadaşı Will Turner’la işbirliği yaparak kızı ve gemisini kurtarmaya çalışır. Kaptan Barbossa ve mürettebatı ise sonsuza dek lanetlenmelerine sebep olan hazineyi tekrar bulmaya ve eski haline getirmek istemektedir. Elizabeth’in nişanlısı Amiral Norrington ise kraliyet donanmasıyla birlikte sevgilisinin peşindedir. Gemiler, hazineler, lanetler ve İngiliz donanmasının kaderi katıldıkları bu savaşla beraber belirlenecektir.

Filmin başrol oyuncuları Johnny Depp, Orlando Bloom, Jack Davenport, Geoffrey Rush, Keira Knightley ve daha birçok ünlü isimden oluşur.

2. Gladyatör (IMDB puanı 8.5)

YouTube video
Roma’nın en iyi döneminde katıldığı her savaştan galip ayrılan General Maximus’un tek istediği bir an önce evine, karısına ve oğluna kavuşmaktır. Roma İmparatoru Marcus Aurelius generale iktidarı emanet ettiğinde imparatorun oğlu Commodus iktidarı kaybedeceğini fark eder.

Bunun üzerine general ve ailesini öldürme emri vererek iktidarını korumaya çalışır. Maximus ise öldürme emrinden son anda kurtulur ve gladyatör arenasına sürgün edilir. Güçlü generalin artık tek istediği Commodus’u öldürmek ve ailesini katleden adamdan intikamını almaktır.

Gladyatör filmi başrol oyuncuları Russell Crowe, Djimon Hounsou, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen

1. Yüzüklerin Efendisi (IMDB puanı 8.8)

YouTube video
Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi macera filmi olan Yüzüklerin Efendisi serisi ilk olarak J.R.R. Tolkien tarafından kaleme alınmıştır. İlk filmin konusu dünyayı değiştirecek yüzüklerden kurtulma mücadelesidir. Orta Dünya’yı kana bulayan yüzüklerden sonuncusu üretilmesinden yüzyıllar sonra ortaya çıkarak tekrar dünyayı karşı karşıya getirir. Yüzük amcası tarafından Frodo’ya emanet edildiğinde Frodo yüzüğün gücünden habersizdir.

Büyücü Gandalf tarafından yüzüğün hikayesini öğrendiğinde büyük bir dehşete düşen Frodo yüzüğü yok etmek için yola çıkar. En güçlü savaşçılar tarafından bir ekip oluşturulur. Dünyanın hazırlandığı savaşların önüne geçilmesi artık bu ekibin başarısına ve yüzüğün yok edilmesine kalmıştır. Aksiyon, macera ve yer yer komedi unsurlarının yer aldığı filmi izlemek için hala çok geç değil.

Filmin başrol oyuncuları Elijah Wood, Sean Astin, Ian McKellen, Sala Bake, Viggo Mortensen, Christopher Lee, Orlando Bloom

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!