featured

Ev Alma Duası Nasıl Yapılır? Ev Alma Duası Nedir? En Etkili Ev Alma Duası Hangisidir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ev alma duası nasıl yapılır? Ev alma duası nedir? En etkili ev alma duası hangisidir gibi bir çok sorunun cevabı aranır bazen ve her insan kendi evinin sahibi olmayı ister. Zaten ölümlü olan şu dünyada kira vermeden yaşamak, benim diyebileceği bir eve sahip olmak belki de çocuklarına bırakmak için herkes ev almanın yollarını arar. Günümüz koşullarına bakıldığında ev almak bir anda olabilecek, kolay bir iş değildir. İşte bu noktada çoğu kişi Allah’ın merhametine sığınır. Duanın gücünün tüm kapıları açtığını bilen kullar, ev almak içinde Allah’a yalvarır yakarır. Ev almak içinde çeşitli dualar vardır. Yaradan öyle merhametlidir ki, hiç şüphesiz siz doğru bir şekilde isterseniz, O size istediğinizin daha iyisini verecektir.

Dünya Bile Dualar Üzerine Kurulu

Bir yaratıcı olduğuna, doğada ki bu harika uyumun tek başına oluşamayacağına hepimiz inanıyoruz. Dünyayı ve insanlığı bile ayakta tutan dualar iken, neden ev almak için dua etmeyelim ki? Hiç kuşkusuz Allah isteğinizi geri çevirmeyecektir. Yeter ki, dua ederken yapılması gerekenleri eksiksiz şekilde yerine getirin ve canı gönülden inanın. Peki ev almak duası nedir? Birden fazla ev alma duası vardır. Siz hangisini istiyor iseniz, o duayı edebilirsiniz. Tüm duaları da aynı anda edebilirsiniz. Oldukça çok etkili ev alma duası okunuşu ve anlamı:

Aşağıda verdiğimiz duayı gün içerisinde dilediğiniz zaman okuyabilirsiniz. Ancak daha hızlı etki etmesi için özellikle abdestli bir şekilde ve günde 41 kere bu duayı okumanız daha iyi olacaktır. Allah o kadar yücedir ki, inanarak yaparsanız muradınız gerçek olur.

Kullilahümme Duası

Bismillahirrahmairrahim“ Kulillahümme malike’l-mülki tü’ti’l-mülke men teşa’ü ve tenziü’l-mülke mim men teşa’ü ve tü’ızzü men teşa’ü ve tüzillü men teşa’ü biyedike’l-hayrü inneke ala külli şey’in kadir. Tülicü’lleyl, fi’n-nehari ve tülicü’n-nehare fi’l-leyl, ve tuhricü’l-hayye mine’l-meyyiti ve tuhricü’l meyyite mine’l-hayyi ve terzüku men teşa’ü bi gayri hisab.”

Anlamı

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıylaDe ki: “Ey mülkün sahibi olan Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin. Dilediğinden de mülkü çeker alırsın. Dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır, senin elindedir. Şüphesiz sen her şeye hakkıyla gücü yetensin. Geceyi gündüze sokarsın, gündüzü geceye sokarsın. Ölüden diriyi çıkarırsın, diriden ölüyü çıkarırsın. Dilediğine de hesapsız rızık verirsin”

Dinimizde müminler istediği an istediği yerde istediği kadar dua etme hakkına sahiptir. Yine de usulüne uygun yapılan dualar her zaman daha çok etki eder. Bu yüzden özellikle bu tür istekleriniz, dilekleriniz için dua ederken biraz daha dikkat etmeniz gerekir. Başını sokacak sıcak bir yuva istemek her insanın hakkı. Tabi iş sadece istemekle bitmiyor. Ya da hiçbir şey yapmadan, çalışmadan sadece dua etmekle de ev sahibi olunmuyor. Önce siz elinizden gelen çabayı göstereceksiniz, daha sonra duaların gücüne inanarak Allah’a sığınacaksınız. Diyelim ki bir ev sahibi olmak için çok çalıştınız, biraz para biriktirdiniz ama gerisi gelmiyor. Şimdi sizlere herkesin bilmediği, denenmiş ev alma duası olan çok güzel bir niyaz vereceğiz.

“Bismillahirrahmanirrahim”“Subhane rabbiyel aliyyil alel Vehhab”“Ya Müheymin ,Ya Bari, Ya Fettah, Ya Semi, Ya Latif, Ya Hafız, Ya Kebir, Ya Mucib, Ya Kadir, Ya Berr, Ya Rauf, Ya Nafi”

Bu güzel esmaları yüreğinize dilinize döktüğünüzde ve esmalardan önce okunan:

“Yüce, ulu ve lütufkar olan Rabbimi tespih ederim”

dediğinizde, sadece ev alma kapısı değil eminiz ki tüm kapılar size açılacaktır. Siz yeter ki yüreğinizi ve kalbinizi ferah ve temiz tutun. Kalbi kötü olan insan ne kadar dua etse de Allah’ın iyi bir kul olmanızı istediğini unutmayın. Yukarıda verdiğimiz esmaları zikir ederken, ard arda 7 defa okumayı ihmal etmeyin.

Ayrıca ev almak için okunacak dua veya ev sahibi olmak isteyenlerin yukarıdaki Esmalar ile birlikte bu vereceğimiz duayı da birkaç defa üst üste okumalarında büyük fayda vardır.

“Bismi’l-lâhi ‘alâ nefsî ve mâlî ve dînî. Allâhümme raddinî bikadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî hattâ lâ uhibbe ta’cîle mâ ahherte velâ te’hîre mâ’accelte.” (Amin)

Ev Almak İçin Başka Neler Yapılabilir?

İsteyin, sürekli Allah’tan isteyin. Allah hiçbir kulunu zorda bırakmaz, ona açılan elleri geri çevirmez.Abdestsiz gezmeyin. Özellikle dua edeceğiniz zaman mutlaka abdestli olun hatta, dua öncesi namaz kılarsanız daha iyi olur.Dilinizden besmele, istiğfar kelime-i şehadet, salavatLa havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim, ve Allahu Ekber eksik olmasın. Bunları özellikle sabah ezanı saatinde ve her biri 7’şer defa olacak şekilde zikir ederseniz daha etkili olacaktır.Sabah namazından sonra Fatiha Suresi okuyun ve sonrasında Allah’ın güzel isimlerini tespih edin.

Her Dua Ev Almada Etkili midir?

Kuşkusuz ki Allah ona ellerinizi açtığınız sürece siz ne istiyor iseniz avucunuza bırakacaktır. Bu yüzden duaları ederken, tespih çekerken, namaz kılarken bunu sadece dilekleriniz gerçek olsun diye değil, yürekten gelerek samimiyet ile yapın. Ev alma duası ederken eğer bu kurallara da uyarsanız, sadece istemekle kalmayıp çaba sarf ederseniz, en kısa zamanda istediğiniz eve kavuşabilirsiniz. Ettiğiniz her dua elbet yerini bulur. Ancak öyle dualar vardır ki, istediğiniz şey her neyse, onu Allah’tan istemek için biçilmiş kaftandır. En etkili denenmiş ev duası Evliyaların niyazıdır. Hatta bu dua için Peygamber Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam,

“kim bu duayı sabah namazı kıldıktan sonra 3 kere üst üste okursa ve bunu bir hafta sürdürürse, o kişinin imrenilecek bir evi olur”

buyurmuştur. İşte o dua:

Kullilahumme malikel mülki tü’til mülke men teşaü ve tenziul mülke mimmen teşaü ve tüizzü men teşaü ve tüzillü men teşaü biyedikel hayr inneke ala küllü şey’in kadiyr.

Bu duayı da gereklerini yerine getirerek ettiğiniz sürece, Allah’ında izniyle dileği gerçek olacak, tez zamanda kendi evinin sahibi olacaktır.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!