featured

En Çok İzlenen 10 Türk Korku Filmleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, Türk korku filmleri konusunda kendine has bir bakış açısına sahip. Türk korku filmleri 2018 yılında zengin bir yelpaze elde etmeyi başarmıştır. Aynı şekilde Türkiye’nin korku sineması, geçen zamanlara oranla daha başarılı bir konumda yer almaya başlıyor. Öyle ki tek tip filmlerin yanı sıra farklı korku türleri de denenir hale geldi. Türk korku filmleri 2017 yılında büyük ivme yakalamaya başlarken bu ivme son dönemlerde de artarak devam ediyor. İnternette birçok yerde Türk korku filmleri izle opsiyonu ile sinemamıza damga vuran en iyi korku yapımlarını izleyebilirsiniz.

Bu yazımızda da ülkemizi temsilen korku sinemasına damga vuran en iyi yapımları bulabilirsiniz. Türk sineması özellikle korku türü ile gelişim gösterirken farklı türlerdeki en ilgi çekici korku filmlerine göz atabilirsiniz. Şimdi Türk korku filmleri listesi içerisinde yer alan filmlere bakalım.

Türk Korku Filmleri

1. Baskın: Karabasan – 2015

YouTube video

Türkiye korku sineması içerisinde Baskın: Karabasan’ın fazlasıyla özel bir yeri var. Yetenekli yönetmen Can Evrenol tarafından 2015 yılında çekilen film, gore türünün en başarılı örneklerinden biri. Bir grup polisin başına gelen tuhaf ve korkunç olayları ele alan filmde yönetmenin çizgisi hakkında da bilgi sahibi olmanız mümkün.

Baskın: Karabasan, yalnızca ülkemizde değil uluslararası mecralarda da Türkiye korku sinemasını temsil etmeyi başaran bir film olmuştur. Kanlı sahneleri ile yürekleri ağıza getiren ve esrarengiz bir hikayenin peşinden izleyiciyi sürükleyen bu filmi mutlaka izlemelisiniz. Türk korku filmleri izle opsiyonu ile Can Evrenol sineması ile tanışmak için daha fazla beklemeyin.

2. Musallat – 2007

YouTube video

Korku türünün ülkemizdeki en iyi temsilcilerinden biri de Musallat filmi oluyor. Bir korku filmi olan ve 2007 yılında vizyona giren bu film, aynı zamanda büyük bir gişe başarısı da elde etmeyi başarıyor. Aynı zamanda filmin oyuncu kadrosunda günümüzün en sevilen popüler aktörlerinden Burak Özçivit’i de bulabilirsiniz. Ünlü aktörün ilk yapımlarından biri olan Musallat, en başarılı cin temalı filmlerden biri olarak kabul ediliyor.

Filmde, Suat ve Nurcan isimli genç bir çiftin hayatlarına odaklanıyoruz. Aynı köyde hayat süren ve çocukluk arkadaşı olan bu iki genç en nihayetinde hayatlarını birleştiriyor. Nurcan’ın güzelliği tüm köye yayılmışken aynı zamanda dünya dışından bir varlık da bu masum aşka dahil olmak istiyor. Bir başka varlığın kendilerine musallat olması sonucu genç çift korkunç günler geçirmeye başlıyor. Musallat da ikinci bir film ile yeniden korku sinemasına dönen yapımlar arasında. Fakat serinin ikinci filmi ilk film kadar ses getirmeyi başaramadı. En iyi Türk korku filmleri izle seçeneği ile en başarılı cin filmlerinden olan Musallat’ı izleyebilirsiniz.

3. Büyü – 2004

YouTube video

Büyü filmi olaylı gala gecesi ve film setinde yaşanan tuhaf olaylar ile bir süre Türk medyasını meşgul etmeyi başarmıştı. Gala gecesinde yaşanan yangın olayı ile gündeme gelen filmin bir açıdan lanetli olduğu düşünülüyordu. Türkiye korku sinemasının en başarılı örneklerinden biri kabul edilen ve uzun yıllar boyunca konuşulan bu film, hala izleyeni tedirgin etmeye yetiyor.

Filmde, Anadolu’nun pek de bilinmeyen bir yerine kazıya giden bir grup arkeoloğun başına gelenler anlatılıyor. Kız çocuklarının lanetli olduğuna inanılan bir köyde meydana gelen olaylar 2004 yılında da yeniden gün yüzüne çıkabilecek mi? İstanbul’dan yola çıkan arkeologlar ise başlarına gelecek korkunç olaylar karşısında ölümü çok yakınlarında hissedecekler.

4. Karadedeler Olayı – 2011

YouTube video

Gerçek olaylardan esinlenen ve bu özelliği ile daha da korkunç bir hale bürünen Karadedeler Olayı da listemizde yer alıyor. 2011 yılında vizyona giren bu film aynı zamanda bir belgesel havasında izleyiciye aktarılıyor. 1989 yılında gazetelerde yayınlanan tuhaf olaylar silsilesi ile başlayan süreçte oldukça tuhaf ve korkunç olaylar peşi sıra geliyor.

Anadolu köylerinden birinde yaşanan tuhaflıkların basına yansıması ile genç bir gazeteci olayları daha yakından araştırmaya karar verir. H.B. isimli gazeteci köye vardığında fazlasıyla korkmuş bir halk ile karşılaşacaktır. Köyde bir süre kalmaya karar veren genç gazeteci kaldığı süre boyunca herhangi bir tuhaf vaka ile karşılaşmaz. Bunun üzerine de kamerasını köyden birine bırakarak köyü terk eder. İşte bu andan itibaren kayıtta olan kameraya her şey yansıyacaktır. Öyle ki gazeteci birkaç gün sonra kamerasını emanet ettiği köylünün parçalanarak öldürüldüğünü öğrenir.

Karadedeler Olayı Türkiye korku sinemasının deneysel bir örneğidir. Türk korku filmleri izle seçeneği ile korku türünün güzel bir örneği olan filmi izleyebilirsiniz.

5. El – Cin – 2013

YouTube video

Yönetmenliğini Hasan Karacadağ’ın yaptığı ve korku sinemasında cinli Türk korku filmleri ( Üç harfliler ) arasında yer alan El – Cin, üniversiteli gençlerin başından geçen tuhaf olayları anlatıyor. Baş rollerinde Fulya Zenginer, Oğuzhan Yıldız ve Serdal Genç gibi oyuncuların yer aldığı filmi listenize mutlaka eklemelisiniz. Korku sinemasına gönül vermiş kişilerin gerilim ve korku ögeleri ile dolu olan bu tuhaf filmi kaçırmamaları gerekiyor.

İstanbul’da kaçırılan küçük bir kızın hikayesi beş üniversiteli arkadaşı derinden etkileyecektir. Üniversiteli gençler olan bitenden habersiz kendilerine tuhaf bir gerçekliğin içerisinde bulurlar. Sır dolu olayları çözmeye çalışan gençler, er ya da geç korkunç gerçekler ile yüzleşmek zorunda kalacaklardır.

El – Cin, sinemada başarılı bir gişe oranı yakalamış Türk korku filmlerinden biri olarak listemize giriyor. Filmi izlemek için de Türk korku filmleri izle opsiyonunu kullanabilirsiniz.

6. Küçük Kıyamet – 2006

YouTube video
Taylan Biraderler tarafından çekilen gerilim ve korku sinemasının en güzel yerli örneklerinden biri olan Küçük Kıyamet, doğal afetlerin gerilimi üzerine başarılı bir film. İstanbul depremi söylentileri ve beklentisi üzerine psikolojik gerilimi yansıtan filmde başarılı oyuncuları da bir arada görebilirsiniz. Başrollerinde Başak Köklükaya, Cansel Elçin ve Binnur Kaya gibi usta isimlerin yer aldığı filmi zevkle izleyeceksiniz.Küçük Kıyamet, annesini korkunç bir depremde kaybeden Bilge isimli bir kadın karaktere odaklanıyor. Artık İstanbul’da yaşayamayacak hale gelen genç kadın ailesi ile birlikte Türkiye’nin güney şeridinde bir eve yerleşiyor. Fakat korkular ve tuhaf olaylar genç kadının peşini burada da bırakmıyor.

Korku sinemasına yeni bir soluk getiren Küçük Kıyamet’i Türk korku filmleri izle seçeneğinden izleyebilirsiniz.

7. Semum – 2008

YouTube video

Yine bir Hasan Karacadağ filmi olan Semum, kötü ruhların insan bedenini ele geçirişini işleyen korku türünün en başarılı örneklerinden biri. Başrollerinde Burak Hakkı ve Ayça İnci’nin yer aldığı yapım, Karacadağ’ın korku çizgisini oldukça iyi açıklıyor

Semum, hayallerindeki eve kavuşan genç bir çiftin başına gelen birbirinden esrarengiz ve korkunç olayları anlatıyor. Canan ve Volkan çifti, sıradan hayatlarına devam ederken Canan’ın tuhaf davranışları bir problemin olduğunun sinyallerini vermeye başlıyor. Canan kendi dahi bu davranışlara anlam veremezken bedeninin korkunç bir ruh tarafından ele geçirildiğini en sonunda anlayabiliyor.

Türkiye korku sinemasının en üretken yönetmenlerinden olan Hasan Karacadağ’ın bu yapımını da mutlaka listenize eklemelisiniz.

8. Housewife – 2018

https://www.youtube.com/watch?v=acb0vg1g0hMHousewife, Türkiye sinemasını uluslararası alanda da temsil etmeyi başaran Can Evrenol’un en başarılı yapımlarından biri. Türkiye korku sinemasına yepyeni bir bakış açısı getiren Evrenol, alışılmış yapımların dışına çıkarak yine fark yaratıyor. Dünya çağında pek çok ülkede prömiyer yapan Housewife, korku ve gerilimi iliklerinizde hissetmenizi sağlayan bir film. Geçmiş travmaların neden olduğu korkunç olayları anlatan filmin etkisinden çıkamayacaksınız.

Holly isimli genç bir kadın, geçmişte yaşadığı korkunç olayların etkisinde hareket etmektedir. Gerçek dünyadan kopmaya başlayan ve kendisini bambaşka bir gerçeklikte bulan kadının hayatı her geçen gün sarpa sarmaktadır. Tüm bu psikolojik gerilimden kurtulmak isteyen Holly ise çareyi bir tarikatın peşinde ilerlemekte bulacaktır. Tarikatın gizemi ve Holly’nin başına gelen korkunç olaylar iç içe geçmişken genç kadın gerçek bir çıkış kapısı bulabilecek midir?

Housewife, Türk bir yönetmenin elinden çıkmış neredeyse kusursuz bir korku sineması örneğidir. Filmi izlemek için de Türk korku filmleri izle seçeneğinden faydalanabilirsiniz.

9. Dabbe Serisi

YouTube video

İlk filmi 2005 yılında vizyona giren ve toplamda şimdilik altı filmden oluşan Dabbe Serisi, şüphesiz ki Türkiye’de vizyona giren en etkili filmlerdendir. İlk vizyona girdiği sene büyük yankı uyandıran filmin tam tamına 6 devam filmi çekilmiştir. Henüz yayın tarihi netleşmemiş olsa da Dabbe 7 filminin de yolda olduğunu söylemekte fayda var. Yönetmen koltuğunda oturan Hasan Karacadağ da Türkiye korku sinemasına cin temasını ilk getiren yönetmenlerden biridir.Dabbe, Dabbe 2, Dabbe: Bir Cin Vakası, Dabbe: Cin Çarpması, Dabbe: Zehr-i Cin ve Dabbe 6 filmleri her defasında büyük gişe rakamlarını yakalamayı başarmış yapımlardır. Her bir filmde farklı bir konuyu içerisinde barındıran seride, İslam inanışında yaygın olan bazı kavramları da bulabilirsiniz.Dabbe serisini ve diğer tüm Hasan Karacadağ filmlerini izlemek için de Türk korku filmleri izle seçeneğinden yararlanabilirsiniz.

10. Siccin Serisi

YouTube video

Yönetmenliğini Musallat filminden tanıdığımız Alper Mestçi’nin yaptığı Siccin Serisi de toplamda 6 filmden oluşuyor. Serinin ilk filmi 2014 yılında vizyona girmiş olup diğer filmler için de sağlam bir kitle oluşmasına olanak sağlamıştır. Her bir filmde farklı hikayeler işlenirken insana musallat olan farklı varlıkların doğasından bahsedilmektedir. Bir kadın olan Öznur ile Kudretin hikayesi de filmin içerisinde anlatılmaktadır.Siccin, Siccin 2, Siccin: Cürmü Aşk, Siccin 4, Siccin 5 ve son olarak da Siccin 6 filmleri 2014 yılından itibaren her sene vizyona girmiştir. Türkiye korku sinemasının kalıplaşmış klasik filmlerinden olan Siccin Serisi için sağlam bir yüreğe sahip olmak şart ve ilk etapta bir gece içerisinde izlememek gerek. Gerçi tüm korku filmlerinde olduğu gibi bir süre sonra bu filmlere de alışılabilir.Serinin tüm filmlerini izlemek için de Türk korku filmleri izle seçeneğinden faydalanmanız mümkün kılınıyor. 

Yerli korku filmi arasında bulunan filmler sadece bunlarla sınırlı değil, bunlar dışında ayrıca ocak 2020 ve Şubat 2020 Türk yerli korku filmleri arasında korku gerilim filmleri de yer almaktadır. Fakat Türk korku filmi denilince akla ilk gelen filmler bir şekilde bu filmlerden oluşuyor.

Öğrenmek istediğiniz Tüm filmlerin IMDb puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca internette son türk korku filmleri, türk korku fimleri 2019, Türk korku filmleri 2019 izle gibi aramalar yaptığınız birçok izlenmeye değer korku filmleri bulabilir ve izleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!