featured

Hedefe Ulaşmak İçin Uyulması Gereken 8 Kural!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni bir yılın gelişiyle beraber sözler verilir, hedefler koyulur ve o hedeflere ulaşmak için çabalar başlar fakat nedense insanların çoğu hedeflerine giden yolda dökülür. Sonuçta geriye yeni yılla birlikte gelen o azim ve isteğin hayalinden başka bir şey kalmaz. Belki de temeldeki sebep hedefe ulaşmak için doğru adımları atmıyor oluşumuzdur. Aslında birkaç ufak tüyoyla birlikte hedefin o kadar uzakta bir yerde olmadığını görmek mümkün. Sadece büyük ya da küçük olsun ulaşmak istediğiniz bir hedef için biraz vakit ayırmanız yeterli. İşte, sizin için hazırladığımız bir hedefe adım adım nasıl ulaşılır sorusunun cevapları:

1- Ajanda Tutun

Bir hedefe ulaşmak için tutulan yol ve yöntem listesi oluşturulacak olsa, ilk sırada not tutmak yani ajanda tutmak gelirdi. Bunun için kitapçılarda satılan o yüksek fiyatlı cafcaflı ajandalardan birine ihtiyacınız yok bakkal defterinden hallice biri bile işinizi görecektir. Sadece işe başlamadan önce sayfanın başına günün tarihini atın ve hedefinizin büyüklüğüne göre gün gün, hafta hafta ya da ay ay tamamlamanız gereken görevleri yazın. Böylece günlük olarak yapmak zorunda olduğunuz şeylerin telaşesi arasında hedefinize giden yolu kaybetmeyeceksiniz. Bu da kişisel bir yol çizmenizi sağlayacak.

2- Alışkanlıklarınızı Kaydedin

Hedefe ulaşmak için motivasyon en büyük ihtiyaçtır. Eğer bir alışkanlık ile ilgili bir hedef varsa, eğer kurtulmak istediğiniz şey bir alışkanlığınızsa ya da yeni bir alışkanlık ediniyorsanız aylık bir takvim edinin ve yaptığınız ya da yapmadığınız her şeyi oraya not edin. Başarılı olmak için bu konuda mutlaka istikrarlı olun. Böylece ay sonu geldiğinde ne kadar ilerleme kaydettiğinizi net bir şekilde görebileceksiniz ve bu sizin bir sonraki ay için yol haritanız olacak.

3- Video Günlük ya da Ses Kaydı Tutun

Eğer yazmaktan hoşlanmıyorsanız bunun yerine getirdiğiniz görevleri ya da alışkanlığınızı kaydetmenin bir sürü başka yolu var. Önemli olan şey sizin bir adım ileride olduğunuzu görmeniz. Kendinizi o gün hedefinize ne kadar ulaştığınızı anlatırken videoya alabilir ya da ses kaydı tutabilirsiniz. Bu iyi bir motivasyon kaynağı olacaktır. Daha fazlası için ise başarılarınızı evinizin bir köşesindeki büyük bir duvara not kağıtları ile yerleştirebilirsiniz. Bu da söz konusu hedeflerin ulaşıldığı ve daha iyilerinin yapılabileceği noktasında motivasyon sağlar.

4- Bir Hedef Arkadaşı Edinin

Özellikle kilo vermek ya da ders çalışmak konusunda hedefleri aynı olan arkadaşlar edinmek sizi daha çok motive eder ve hedefinize ulaşmanız konusunda daha azimli olmanızı sağlar ama herhangi bir konuda da hedefleriniz farklı olsa bile birbirinizi motive edeceğiniz birinin olması üzerinize bir sorumluluk duygusu da yükleyecektir. Bir hedefe ulaşmak için birbirinizi yüreklendirerek yardımcı olacağınız birini bulun.

5- Başarılarınızı Paylaşın

Özellikle sosyal medyanın hayatımızın önemli bir parçası olduğu çağımızda hedeflerinizi ve o hedeflere ulaşma çabanızı paylaşacağınız bir hesaba sahip olmak hem size hem de sizi takip edenlere hayatlarını değiştirme yolunda yardım eder. Başarılarınızı paylaşmak da motive olmanın en etkili yollarından biridir.

6- Kendinizi Ezmeyin

En iyi hedefe ulaşmak için tutulan yol yöntem kendinize olan güveninizdir. Ulaşmak istediğiniz noktayı gözünüzde büyütmeyin ve en yakınlarınızın “Yapamazsın.” deyişleri karşısında “Evet yapamam, ben kimim ki?” diye düşünmeyin. Bu sizin öz kişisel gelişim süreciniz için de ezici olacaktır. Eğer siz kendinize inanmazsanız kimse size inanmaz. Sonuçta hedefinize ulaşamasanız bile nasıl ulaşamayacağınıza dair bir yol öğrenmiş olursunuz ve bu yeniden denemek için harika bir cesaret kaynağıdır.

7- Para Harcamaktan Çekinmeyin

Bir hedefe ulaşmak için yol yöntem bilmek kadar o yol için harcanan çaba da önemlidir. O para nasılsa bir yere harcanacak neden harcandığı yer siz değilsiniz? Hedefleriniz aslında sizsiniz. Hedeflerinize ulaşmak için attığınız her adım kendinize doğru attığınız adımlardır. Bu adımları atarken para harcamanız gerekiyorsa yapın.

8- Pes Etmeyin!

Hayallerime ulaşmak için ne yapmalıyım sorusunun en önemli cevabı pes etmemektir. İnsan yeniliklere direnen bir varlıktır. Geçmişte edindiği belli düzen üzerinden gitmeyi daha kolay bulur. Bu yüzden o gün yapmanız gereken şeyi yapmadıysanız hatta o hafta boyunca hiç ilerleme kaydetmediyseniz bile pes etmeyin! Her şeyin sizin elinizde olduğunu ve yalnızca biraz daha çaba ve zaman gerektirdiğini düşünerek kendinizi motive edin. Bir süre sonra ne kadar kolay ilerlediğinizi görünce kendinize şaşıracaksınız.

Hedefe ulaşmak ile ilgili sözler

Hayal ile hedef arasındaki fark eylemdir.Sadece güneşli günlerde yürürsen hedefe ulaşamazsın.  (Paulo Coelho)Hedefi olmayan gemiye, hiçbir rüzgâr yardım etmez. (Montaigne)Çok küçük ve çok belirsiz hedeflerin, hiçbir gücü yoktur. (Steve Chandler)Yönünüzü değiştirmedikçe, istediğiniz yere eninde sonunda varırsınız. (Çin Atasözü)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!