featured

Hamilelik Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Hamile Kıyafeti Seçilirken Neler Ön Planda Olmalıdır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemen her kadın, anne olmak ister. Hamilelik dönemi, her anne adayının dikkat etmesi gereken süreçleri de beraberinde getirir. Yemesi içmesi, nasıl bir hayat sürmesi yanında hamilelikte nasıl kıyafetler seçilmelidir konusuna dikkat edilmelidir. Hamilelik döneminde olan her anne adayı hem fiziksel hem de duygusal olarak değişimler gösterir. Bu yüzden yeme içmenin yanında anne adaylarının bebek, rahimde büyümeye devam ettikçe nasıl kıyafetler seçmesi gerektiğinin de bilincinde olması gerekir.

Hamile Kıyafeti Seçilirken Neler Ön Planda Olmalıdır?

Birçok anne adayı hamile kıyafeti seçerken bazı noktalara dikkat etmez. Çünkü annelik heyecanı ile bazı önemli noktalar unutulabilmektedir. Ancak hamile kıyafeti seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar göz ardı etmemek gerekir.

1 – Acele Etmeyin

  Anne adayları, kıyafet almak için acele etmemelidir. Özellikle karın bölgesi büyümeye başladığı zaman kıyafet alımına başlanmalıdır. Çünkü baştan alınan kıyafetler 2 – 3 ay içerisinde rahatsız hale gelecektir. Bu nedenle hamile giyim ürünleri seçmek için 3 – 4 aylık hamilelik dönemi beklenmelidir. Yine de bir alışverişte çok fazla çeşit alınarak birkaç ay sonra dar gelecek çok kıyafet sahibi olmamak gereklidir. Yani, hamilelik alışverişi sırasında mutlaka ihtiyaç olması beklenmelidir. 

2 – Bel Bölgesine Uygun Kıyafet Seçin

Hamile giyim ürünleri arasında en çok tercih edilenleri tulum ve bahçıvan pantolonlardır. Bu tür ürünler seçerken bel bölgesi ayarlanabilen giyim ürünleri tercih edilmelidir.

3 – Pamuklu Ürünler Tercih Edin

Hamilelik döneminde stres yaşayan anne adayı normalden daha fazla terleyebilir. Bu durumda teri çabuk emen ve cilde zarar ermeyen pamuklu ürünler tercih edilmelidir.

4 – Doğru Sütyen Seçimi 

Anne adaylarının göğüs büyümesi genellikle ilk üç ayda olur. Bu dönemde geniş askıları olan ve balenli sütyenler daha doğru tercih olacaktır. Aksi halde süt bezleri oluşumu sırasında rahatsızlık nedeniyle sorunlar yaşanabilir. 

5 – Doğru Ayakkabı Tercihi

Hamilelik sürecinde en önemli tercihlerden biri ayakkabı tercihidir. Hamile ayakkabısı seçerken dikkatli davranmak gerekir. Vücut ağırlaşacağı için özellikle babet ya da spor ayakkabılar tercih edilmelidir. Bu dönemde özellikle deri ayakkabılar ile daha çok rahat edersiniz. Hamilelik döneminde yüksek topuk asla tercih edilmemeli ve bunun yerine eğer özel bir nedenle giymek gerekiyorsa mini topuklar tercih edilmelidir.

6 – Korse Yasak!

Anne adaylarının yanlış yaptığı bir durum da hamilelikte korse giyimi konusudur. Birçok kadın karnının fazla görünmemesi için korse kullanımını tercih etmektedir. Ancak korse kullanımı hamilelik döneminde çokça tercih edilen ya da tavsiye edilen bir durum değildir. Bunun yanında özel üretim hamile korsesi bu duruma çözüm getirmektedir. Çoğul gebeliği olan anne adayları, ikinci ya da üçüncü kez anne olacak kadınlar destek amaçlı hamile korselerinden kullanabilir. Ancak yine de doktora danışılmadan korse kullanımı yapılmamalıdır.

7 – Likralı Kumaş Tercih Edin

Hamilelik boyunca vücut rahatça hareket etmek ister. Özellikle bebeğin hızl büyüdüğü 6. ay ile 9. ay arasındaki dönemde giyilen kıyafetlerin beden tam oturmaması, bedeni sıkmaması ve bebeğin hareketlerini kısıtlamaması çok önemlidir. Bu noktada likralı yani esnek kumaş hamilelik tercihi yapılmalıdır. 

8 – Hamile Taytı Giymekten Çekinme

Hamilelik dönemi kıyafet seçimi konusunda en büyük tereddüt “Tayt giymek” ya da “Tayt giymemek” üzerine kurulmaktadır. Şu net bir şekilde bilinmelidir ki; hamile giyim ürünleri tercih ederken “Hangisi Rahatsa” o giyilmelidir. Hamile taytları ise bu dönemde giyilebilecek en rahat kıyafetlerden biridir. Tesettürlü bayanlar için hazırlanmış özel tayt modellerinin de olması, bu konuda oluşturulan tereddütü ortadan kaldırmaktadır. 

9 – Kat Kat Giyinmekten Kaçın

Hamilelik dönemi kıyafetler içerisinde kışlık kıyafet seçimi çok önem verilmesi gereken bir giyim türüdür. Çünkü bu dönemde oldukça duygusal ve korumacı yaşayan anne adayı üşümekten ve hasta olmaktan çekindiği için kış aylarında kat kat giyinmek isteyebilir. Fakat bu çok çok yanlış bir davranıştır. Hamilelik dönemi kışlık tercihi yapılırken dikkat edilmesi gereken şeylerin başında terletmeyecek kadar kalın olmasıdır. 

10 – Hamilelik Kıyafetlerini Dağıtma

Hamilelik dönemi alınan kilolar her zaman hızla verilmeyebilir. Bir de sezaryen doğum yapılmışsa bu süre biraz daha uzayabilir. Bu noktada hamile kıyaftleri hemen kaldırmak ya da birilerine vemrek riskli bir durumdur. 

Hamilelik dönemi hem anne adayının hem de bebeğin daha sağlıklı gelişmesi için çok önemli bir süreci de beraberinde getirir. Anne adayları, kendi rahatlarını ve bunun yanında bebeklerinin de rahatını düşünmek zorundadır. Bu yüzden hamilelik döneminde kıyafet seçimi, ayakkabı seçimi oldukça önem kazanır. Anne adayları bu konuda ne kadar bilinçli olursa hamilelik döneminde de hem kendileri hem de bebekleri rahat etmiş olur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!