hqdefault-1582063474-1582063658.jpg
0:55:21

Şiddetli Rüzgara Karşı 400 Tonluk Uçak ile Heathrow Havalimanına Yengeç İnişi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Londra’nın Heathrow Havalimanı’na İngiltere’de yaşanan Dennis Fırtınası sebebiyle dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380 acil iniş yaptı. Gerçekleştirilen acil inişin görüntüleri ise oldukça ilgi çekti. Pilotlar tarafından yapılan acil inişin rüzgara karşı aldığı pozisyon nedeniyle uzmanlar bu iniş eylemine “Yengeç İnişi” ismini verdi.

Uzmanlar Uçağın İniş Şeklini “Yengeç İnişi” Olarak Adlandırdı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi Heathrow seferini düzenleyen uçak Etihad Hava Yolları’na aitti. 525 yolcu kapasitesine sahip uçağın İngiltere’nin havalimanına yaklaştığında zor anlar yaşadığı belirtildi. Normal şartlarda bir uçak belirli hız limitiyle alçalarak asfalta tekerlek indirip sonra pistte ilerleme sağlaması gerekirken bu iniş bir helikopter inişi şeklinde yapıldı.

Saatte 68 kilometre süratle esen rüzgara karşı her ne kadar pilotlar zorlansa da yine de yaptıkları manevra sayesinde piste yatay bir şekilde inmeyi başardılar. 400 ton ağırlığındaki uçağın piste tekerlekleri dokunduktan sonra uçak, helikopter gibi neredeyse hiçbir şekilde ilerlemedi. Bazı uzmanlar ise bu iniş şeklini yengeçlerin sahildeki yürüyüşlerine benzettiler. Sosyal medyada dikkatleri üzerine çeken görüntülerin ardından, birçok kişi tarafından pilotlar tebrik edildi.

Dennis Fırtınası olarak adlandırılan ve saatteki hızı 163 kilometreye yaklaşan bu fırtına nedeniyle İngiltere de hayat felç hale gelirken, cumartesi gününden bu yana 300 civarında uçuş ise iptal edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!