featured

Kirpiklerdeki Güzellik İpek Kirpik ve Vizon Kirpik

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kirpiklerden yana şansı olmayan kadınların en önemli avantajı takma kirpik uygulamalarıdır. Ancak kirpiklerdeki güzelliği ortaya çıkarabilmek için takma kirpikleri de kendi aralarında kalitesine ve özelliklerine göre ayırmak gereklidir.Takma kirpikler de kendi aralarında, kaliteli ve kalitesiz olarak ayrılmaktadır. İpek kirpik ve vizon kirpik bu takma kirpikler arasında en çok tercih edilen takma kirpiklerdir.

Takma kirpiklere sahip olacak kişilerin lüks vizon kirpikleri, sahte vizon kirpikleri ve ipek kirpikleri arasında bir tercih yapmaları gereklidir. Bunun yanında kirpiklerin gözlere uyumu, bütçe gibi durumlar da takma kirpiklerin seçiminde önemli rol oynamaktadır.

Takma Kirpikler Nasıl Üretilir?

Gerçek vizon kirpikler, Sibirya ya da Çin vizonunun yumuşak kuyruk tüyünden, yaban gelinciğinden ve su samurundan elde edilmektedir. Gerçek ipek kirpik, ipek solucanının kozalarından yapılmaktadır. İpek kirpiklerdeki bir nokta unutulmamalıdır. İpek kirpikleri gerçek ipek yerine, sentetik malzemeyle yapılmaktadır.İpek kirpik ve vizon kirpikler doğallıklarını korurlar. Sentetik kirpikler doğal bir görünümde olduğu için, takma kirpiklere alternatif olarak sunulmaktadır.

İpek Kirpikler ile Vizon Kirpikler Arasında Ne Fark Var?

YouTube video

İpek ve vizon kirpikler arasında kendi markalarına ve üretildikleri şekle göre bazı farklılıklar oluşmaktadır. İpek kirpikler ile vizon kirpikler arasındaki fark:

İpek kirpikler, vizonlardan daha dayanıklı ürünlerdir. Gün boyu rahatlıkla taşınabilir.İpek kirpikler, vizon kirpiklere göre çok daha uzun süre dayanır. İpek kirpikleri çıkarma esnasında ya da tutkalı temizlerken, bulunduğu battan çıkma riski oldukça azdır.İpek kirpikler, şeklini uzun süre aynı şekilde tutan ürünlerdir.İpek kirpikler, daha parlak görünümlüdür. Pigment olarak daha kolay emdiği için, koyu ve daha koyu renkleri kolay taşıyabilirsiniz.Vizon kirpikler, ıslanmamalı ve hacmini koruması için periyodik zamanlarda tekrar tekrar kıvrım yapılması gereklidir.Vizon kirpikler, oldukça hafiftir. Oldukça konforludur.

İpek ve vizon kirpikler, doğal liflerdir. Bunun yanında ipek kirpikler, vizon kirpiklere göre daha kalındır. Bu durum daha yoğun bir görüntü oluşturmaktadır. İpek kirpik, ıslansa bile formundan ve kıvrımından kaybetmez. Daha fazla hacim için rimel sürülebilir.

İpek Kirpik mi Vizon Kirpik mi Tercih Edilmelidir?

İpek kirpikler, vizon kirpikler ve sahte vizon kirpikler arasında seçim yapmak oldukça zordur. Her üç tipteki takma kirpikler, doğal kirpiklere karşı oldukça güvenlidir. İpek kirpikler ince olurken, sahte vizon ve vizon kirpikler ince ve ultra inceliğe sahiptir.

İpek, vizon ve sahte vizon kirpikler, günlük kullanımda stilleri değiştirilebilen ürünlerdir. Her üçü de günlük kullanım içinde 1 ay kadar taşınma özelliğine sahiptir. İpek kirpikler ve sahte vizon kirpikler sentetikten yapılırken, vizon kirpikler, vizon kürkten yapılmaktadır.

İpek ve sahte vizon kirpikler; sentetik ya da pamuk grubuna girerken, gerçek vizon kirpikler pamuk grubundandır. Tüm bu özelliklere bakarak; en iyisi tercih ediliyorsa gerçek vizon kirpikler tercih edilmelidir. Doğal görünümü süper derecede olan bu ürünler, dayanıklı ve çok rahat kullanımlıdır. Eğer gerçek vizon kirpiklere benzer kalitede, vegan dostu ve uygun fiyatlı takma kirpik isteniyorsa, sahte vizon kirpik ya da ipek kirpik tercih edilmelidir.

Tüm bunların yanında ister gerçek vizon ister sahte vizon ya da ipek kirpik olsun, deneyimlere etkileyen en önemli faktörler; kalitesi, fiyatı ve yapıldığı malzeme önem kazanmaktadır. Vizon kirpik uygulaması ipek kirpikten sonra geliştirilmiştir.

Eskiden ipek kirpik daha revaçta iken şimdilerde vizon kirpiğin daha çok kullanıldığını söyleyebiliriz. Tabi makyaj temizlerken de takma kirpiklerin uzun süre kullanılması için gereken özenin gösterilmesi gerekir. Aşağıdaki videoda ipek kirpik nedir, takma kirpik nasıl takılır, ipek kirpik uygulaması nasıl yapılır, takma kirpik zararlı mıdır, takma kirpiklerin kullanımı  veya takma kirpik ne kadar kalır gibi merak edilen soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Takma kirpik hakkında kirpikleri kullanmaya başlamadan önce bilgi sahibi olmakta her zaman fayda var.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!