featured

PUBG Mobile PC Kasma Sorunu Neden Olur? PUBG Mobile Kasma PC Sorunu Çözümü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PUBG Mobile PC kasma sorunu oldukça fazla karşınıza çıkabilir. Bu problem ile baş etmek için ise bazı adımlar çok önemlidir.

Geçmişten günümüze yeni çıkan telefonlar ile birlikte oyunların da geliştiği su götürmez bir gerçek. Özellikle grafik konusunda çok iyi deneyim sunan oyunların gelişen yönleri sadece bu değil. Bazı oyunlar farklı olarak oynanabilirlik açısından oyun severlere çok farklı deneyimler yaşatabiliyorlar.

Ancak bu deneyim bazen telefon ile oyun oynayanları sıkıntıya sokabiliyor. Rahat oyun oynayamadığını hisseden oyuncular bilgisayar üzerinden Android oyunları oynamaya çalışıyorlar. PUBG mobile ise PC üzerinden de oynanabilen ve bu alanda oldukça popüler bir oyun. Ancak bu oyun bilgisayar üzerinden oynandığında kasabiliyor ve bu durum oyun severleri oldukça rahatsız ediyor. Bu sebeple biz de sizlere PUBG Mobile PC kasma sorunu 2018 çözümü, PUBG Mobile PC kasma sorunu 2019 çözümü nedir? yanıtlamaya çalışacağız.

PUBG Mobile PC Kasma Sorunu Emülatör ile Alakalı Olabilir

https://www.youtube.com/watch?v=1_5oa9jZz5QEmülatörler oldukça fazla kasmalara yol açan programlardır. Kurulum yaparken ve sonrasında özellikle emülatörler için dikkat edilmesi gereken kriterler mevcuttur. Bu ayarlar ve kriterler göz önünde bulundurulmadığında bilgisayarınızın sistemi de düşükse performansınız etkilenecektir.

Emulator Nedir? Emulator İndirirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Emülatör bir cep telefonu veya tablet görünümü ile bilgisayarda çalışan programlardır. Bu programlar Android işletim sistemini Windows üzerinde çalıştırmanızı sağlarlar. Bunu yaparken ise bilgisayarınızdan belirli oranda güç çekerler. Örneğin bir emülatöre 4 GB RAM limiti verirseniz bilgisayarınızın RAM miktarından 4 GB’ını kullanacaktır.

Bir Mobile Emulator indirirken sistem gereksinimlerine bakmalısınız. Bunun yanında kullanıcıların o program hakkında ki deneyimlerini araştırmalı ve okumalısınız. Yüksek sistem gereksinimi gerektiren bir program PC de PUBG Mobile emulator kasma sorunu gibi problemler oluşturacaktır. Yani emülatör üzerinden oynanan bir oyunun kasmamasının temel adımı doğru emülatör seçimi ve kurulumdan geçer.

Kullanabileceğiniz Emülatör Programları

BlueStacks

YouTube video

Kurulumu oldukça basit olan BlueStacks, emülatör denince akla gelen ilk programlardan birisidir. Bu program her ne kadar sisteme biraz fazla yük bindirse de oldukça stabil çalışmaktadır.

GameLoop

YouTube video
GameLoop diğer emülatörlerden farklı bir amaca daha sahiptir. Uygulama diğerlerinden farklı olarak PUBG oyununda daha iyi performans sağlayabilmek için özel olarak geliştirilmiştir. Ayrıca oyunlara yönelik kullanım amacı ile dikkat çeken programı denemenizi tavsiye ederiz.

Doğru Emülator Ayarları Nasıl Yapılır?

https://www.youtube.com/watch?v=5HU3LDBWdAYEmülatörü kurduktan sonra bazı ayarlara dikkat etmeniz gerektiğini belirtmiştik. Çünkü bu ayarlar yanlış yapıldığında oyunun performansına direk etki edebiliyor. Emülatör ayarları başta sizlere biraz karışık ve zor gelecektir. Ancak dikkatli şekilde uygularsanız hızlı şekilde bitirebilirsiniz. Sizlere anlatacağımız ayarlar BlueStacks programına göre olacak. Farklı bir program kullanmak istiyorsanız da endişelenmenize lüzum yok. Çünkü anlatacağımız adımlar birçok program da benzer olarak yer almaktadır. Dikkatli şekilde incelediğinizde bahsettiğimiz ayarları indirdiğiniz emülatörden de bulabilirsiniz. PUBG Mobile PC kasma sorunu çözümü Ocak 2019 için bu ayarlar çok önemlidir.

Öncelikle programın ayarlarına girdiğinizde Display sekmesinde yer alan çözünürlük ayarları bulunur. Buradan doğru çözünürlüğü, yani bilgisayarınızı zorlamayacak çözünürlüğü seçmelisiniz.

Daha sonra Engine kısmında yer alan kullanılacak RAM miktarı ve İşlemci çekirdekleri sayısı seçenekleri yer alır. Eğer bilgisayarınızda ki RAM miktarı yüksek ise programın kullanabileceği miktarı da yeterli seviye de yükseltmelisiniz. Aynı şekilde işlemciniz iyiyse işlemci çekirdeklerini de arttırabilirsiniz. Bu seçenekler emülatör ve oyun performansı için çok önemlidir.

Yine aynı kısımda FPS Rate yani FPS limiti yer alır. Burada oyunda alacağınız FPS değerinin seçeceğiniz değere sabitlenmesini sağlayabilirsiniz ve böylece oyununuzda ani FPS dropları azalacaktır. Tencent game PUBG Mobile kasma sorununun çözümleri bu şekildedir. 

PUBG Mobile Nasıl İndirilir?

PUBG Mobile nasıl indirilir sorusunu ise sizlere kısaca cevaplamaya çalışalım. Emülatörü indirdiğinizi ve kurduğunuzu farz ediyoruz. Daha sonra emülatör üzerinden Google Play hesabınıza giriş yapın mağazayı açın ve arama kısmına gelin. Bu kısma PUBG Mobile indir ücretsiz yazarak ve en üstteki oyuna tıklayarak indirebilir ve kurabilirsiniz. Oyunu indirdikten sonra PUBG Mobile PC kasma sorunu çözümü için yapılması gereken ayarları birlikte inceleyelim.

PUBG Mobile PC Ayarları Nasıl Olmalıdır?

https://www.youtube.com/watch?v=5HU3LDBWdAY

Emülatörü kurduktan ve ayarlarını yaptıktan sonra sıra tabi ki oyunun ayarlarına geliyor. Oyunun ayarlarını yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar mevcut. Oyuna girdikten sonra ayarlar sekmesini açmalı ve söylediklerimize dikkat ederek ayarlarınızı uygulamalısınız.

Grafikler

Bu sekme de adından da anlaşılacağı üzere grafik ayarları yer almakta. Bizim yapacağımız tüm ayarlar burada yer alıyor. Buraya girdiğinizde karşınıza parlaklık, renk, FPS ve grafik kalitesi ayarları çıkacak. Eğer oyununuz çok kasıyorsa öncelikle grafikleri mümkün olduğu kadar düşük ayara çekmelisiniz. Bu ayar en üstte yer alır ve yanında ‘Grafikler’ diye belirtilmiştir. Bunun hemen altında diye FPS ayarı yer alır. Bu ayarı çok yüksek yapmanız iyi performans alacağınız anlamına gelmez. Bu yüzden size tavsiyemiz deneye deneye doğru ayarı bulmanız veya Orta/Yüksek seçeneklerinden birini seçmeniz yönünde. Son olarak stil yani renk ayarlarını ise deneme yanılma yöntemi ile belirleyebilirsiniz. Bu ayarlardan sonra PUBG Mobile PC kasma sorunu yüksek ihtimal ortadan kalkacaktır.

Sorunla ilgili çözümleri hem yukarıdaki videolardan hem de PUBG Mobile PC kasma sorunu ile ilgili konu sahiplerinin YouTube ana sayfalarından bularak onların videolarından da takip izleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!