featured

4 Farklı Doğal Maske Tarifi ile Daha Genç Görünün

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanlık var olduğundan beri bakımın ve güzelliğin yollarını aramıştır. Tarihe bakıldığında Kleopatra dahi meşhur çamur banyosunu yaparak güzelliğine güzellik katmaya çalışmıştır. Kendine bakmak ve cildini pürüzsüz hale getirmek sanıyoruz ki her kadının istediği bir durum.

Peki, kimyasal ürünleri bir kenara bırakıp, doğanın bizlere sunduğu nimetler ile güzelleşmeye ne dersiniz? Hepsi denenmiş, hepsi birbirinden kolay ve hızlı sonuç veren doğal bakım tariflerini sizler için derledik.

1 – Gözeneklere Kıpkırmızı Domates Maskesi

Sofralarımızın baş tacı olan domates, şimdi de cildinizi güzelleştirmek için geliyor. Herkesin buzdolabında muhakkak ki domates vardır. Şimdi açın buzdolabını bir adet domatesi alın ve gözünüze çok batan gözeneklerinizden oldukça ucuza kurtulun. Domates maskesi diğer tüm doğal yüz maskeleri evde yapılan kolay tariflerden bir tanesidir. 

Sebze familyasından olan domates, her şeyden önce harika bir antioksidandır. İçerisinde A, E, C vitaminleri ve folik asit bulunur. Şimdi sizlere vereceğimiz çok kolay bir tarifle, domates sayesinde gözenekli cildinizden kurtulacaksınız. İşte gözeneklere elveda diyeceğiniz tarif:

Malzemeler

Yarım domatesPirinç unu

Domates Maskesi Yapılışı

Domatesi ikiye bölerek yarı kısmına bir yemek kaşığı kadar pirinç unu ekleyin. Daha sonra pirinç unlu domatesi yüzünüzde dairesel hareketler ile gezdirin. Pirinç unu yeterli gelmezse tekrar ekleyin ve işleme devam edin.

Pirinç unu ve domates suyu çok önemli bir cilt bakımı ürünüdür. Karışım cildinizde kuruduktan sonra yüzünüzü yıkayın ve bir havlu peçete ile nazikçe kurulayın. Bu maskeyi ilk 3 gün kullanın. 3 günün sonunda cildinizdeki değişimi fark edeceksiniz. Pirinç ununun beyazlatma özelliği ile domatesin içinde bulunan likopen birleşince ortaya harika bir cilt çıkacağından emin olabilirsiniz. Maskeyi cildinizden temizleyeceğiniz zaman ılık suyla ya da gül suyuyla yıkayın. 

Maskeyi 3 gün uygulayıp 3 gün arar vererek kullanın. 1 ay bu şekilde devam ettikten sonra, sadece cildinizin ihtiyaç duyduğu anlarda kullanmaya devam edebilirsiniz.

2 – Zerdeçal Maskesi Mucizesi Cildinize Hayat Verecek

Zerdeçalın faydaları saymakla bitmez. Özellikle son zamanlarda gerek televizyon programlarında gerekse halk arasında adından sıklıkla söz ettiren zerdeçal, gerçekten de çoğu derde devadır. Zerdeçalın yararları arasında en başta kanseri önlemeye yardımcı olması gelir ki bu bile başlı başına sofralarımızda daha çok zerdeçala yer açmamız gerektiğini gösterir.

Sonrasında ise hafızayı güçlendirmesi, bağışıklığı güçlendirmesi, romatizma ağrılarına iyi gelmesiyle gerçekten müthiş bir bitkidir. Peki bu kadar yararı olan zerdeçal sizce de cildimizde harikalar yaratmaz mı? Şimdi sizlere öyle bir tarif vereceğiz ki, bu tarifle hem cilt renginiz açılacak, hem sivilce oluşumu engellenecek hem de siyah noktalar bir daha size uğramayacak!

Zerdeçal Maskesi Malzemeler

Bir tatlı kaşığı zerdeçal (toz halinde)Bir tatlı kaşığı zeytinyağı (hakiki)Bir çorba kaşığı bal (hakiki)

Zerdeçal Maskesi Yapılışı

Tüm malzemeleri maske kabında veya cam bir kasede homojen kıvama gelene kadar karıştırın. Ardından göz çevrenize değdirmeden tüm yüzünüze ve isteğe bağlı olarak boyun ve ellerinize uygulayın. 15-20 dakika kadar hafif şekilde kurumasını bekleyip, kuruduktan on dakika bekletin ve sonra ılık suyla cildinizi durulayın.

Bunu yapmadan önce karışımdan biraz bileğinize sürün ki içindeki herhangi bir maddeye alerjiniz olup olmadığını anlayın. Uygulamadan sonra cildinizde turuncumsu bir renk kalacaktır. Makyaj temizleme suyu ya da Hindistan cevizi yağı vb. yağlar ile cildinizi temizleyerek renkten arındırabilirsiniz. Haftada 1 gün uygulayın.

Zerdeçal maskesi , cildi derinlemesine temizleyen maskeler arasında önemli bir maskedir. Birden fazla işlevi vardır. Düzenli kullanmaya başladığınızda cilt renginizin açıldığını ve kusurlarınızın azalarak yok olduğunu göreceksiniz.

3 – Fondotene Elveda Patatese Merhaba

Hemen hemen her kadın cildinde ki kusurları gizlemek ya da, cildine daha pürüzsüz bir görüntü katmak için yoğun kimyasal içeren fondöten kullanmayı tercih eder. Fondöten o an için cilt kusurlarınızı gizlese de, makyajın üstünden saatler geçtikten sonra yüzünüzdeki kusurlar daha çok belli olacaktır. Şimdi sizlere vereceğimiz patates maskesi tarif düzenli kullanımda fondöteninizi çöpe attıracak.

Patates Maskesi Malzemeler

1 orta boy patates

Patates Maskesi Yapılışı

1 orta boy patatesi alın ve rendenizin en ince tarafı ile rendeleyin. Rendelemiş olduğunuz patatesi temiz bir tülbente koyarak sıkın ve suyunun çıkmasını sağlayın. Patatesi süzdükten çıkan suyu, bir pamuk yardımı ile cildinize sürün. Eğer patates suyunu her gün taze olarak hazırlayıp kullanırsanız en kısa sürede cildinizin beyazladığını, fazla yağdan arınarak daha temiz ve aydınlık bir hal aldığını göreceksiniz. İçerisine ekleyeceğiniz bir çay kaşığı limon suyu ise cildinizin asidik değerini dengelemeye fayda edecektir. Her ikii şekilde de maskeyi uyguladıktan 20 dakika sonra ılık su yardımı ile cilt temizlenmelidir. 

4 – Gergin Bir Cilt için Sodayı Tercih Edin

Şimdi sizlere dünyanın en kolay doğal bakım tarifini vereceğiz. Soda bakımı nasıl yapılır? Bu tarifi ilk defa duyacaksınız. 1 şişe sodayı alın ve buz kabına doldurun. Her sabah yüzünüzü yıkadıktan sonra bir küp buzu çıkartın ve yüzünüzde gezdirin. Bu hem cildinizin canlanmasına hem de gözeneklerinizin sıkışmasını sağlayacak.

Sağlığınızın İçin Her Şeyin Doğalını Seçin

Günümüzde elbette her cilt sorunu için bir çok maske ve krem var. Ancak siz de her şeyin doğalı iyidir diyenlerdenseniz, tariflerimizi uygulayarak kalıcı çözümler üretebilirsiniz. Doğal bakım yaparken yediklerinizin de doğal ve sağlıklı olmasına dikkat edin ki, cildiniz içeriden de beslensin ve yenilenme gücünü kendinde bulabilsin.

Güzel bir cilt için doğal maskeler arasından hangisini kullanırsanız kullanın cilt temizliği,cilt bakmı konusunda en önemli unsurdur. Makyaj temizlemeden uyumak ya da peeling yapmak cildi gençleştirmek bir yana dursun cildin zarar görmesine neden olur. Cilde dairesel hareketlerle masaj yapmak da cildin dinlenmesi için büyük etki sağlar. 

Yukarıda bahsettiğimiz bebek gibi cilt için evde maske tarifleri arasından birini tercih edebileceğiniz gibi birkaçını da uygulayabilirsiniz. Özellikle patates maskesi ve soda maskesi, hassas ciltler için doğal maske tarifleri arasında yer almaktadır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!