featured

Şirket Verimliliği Artırmanın 7 Muhteşem Yolu! Şirket Verimliliği Nasıl Artar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Faaliyet gösteren her şirket, tam verimlilik ile çalışmayı hedeflemektedir. Bu hedefteki amaç ise en iyi ürün ya da hizmeti en düşük maliyet ile sunabilmektir. Peki, yöneticiler nerede hata yapıyorlar? Miktar ve kalite aynı kefede değerlendirilebilir mi?Bu yazımızda ele alacağımız tavsiyeler gerek şirket verimliliğini arttırmak gerekse de şirket verimliliğin iyileştirilmesi hususunda oldukça etkili olacaktır.

Şirket Verimliliği Nasıl Artar?

1. Şirket İçinde Açık İletişim Kültürü Oluşturulması

Açık kapı politikası kimi zaman tek başına yeterli olamayabilir ancak personelin doğru kanala yönlendirilmesinde, daha etkin ve verimli çalışmasında atılacak en önemli adımdır. Peki, bir adım daha öteye giderek verimliliği daha da arttırmak istemez misiniz? O zaman size tavsiyemiz, gerçekten açık iletişim kültürü yaratın ve sonucunda daha moralli bir personel ile verimliliği arttırın.

Açık iletişim kültürü doğrultusunda bölümler arasındaki iletişimin yanı sıra, yönetim ve personel arasında iletişimi, iş birliğini ve geribildirimi teşvik edin. Bu uygulama, fikir akışını canlandıracak ve sonuç olarak daha üretken bir ekip oluşturacaktır.

2. Akıllı Mobil Cihazların Nimetlerinden Sonuna Kadar Faydalanın

Akıllı telefonlar, tabletler ve diğer akıllı cihazlar verimliliği artırmaya yönelik son derece etkili bir adımdır. Satış ekibi ile telefon görüşmesi yaparken ya da satış ekibinden telefonla ve e-postalarla iletişim kurmalarını sağlamak için satış personeline akıllı cihazlar temin edin. Tabletler onlara hareket halindeyken sunumlar oluşturup bunları düzenleme, sipariş oluşturma imkanı sağlar. Böylece görevleri birleştirip öncelik vermelerine de yardımcı olur.

Akıllı bir mobil cihaz ile yönetim sistemi uyguladığınızda, şirketinizi daha etkili bir işleyiş sistemine doğru ve hızlı bir şekilde ilerleteceksiniz. Üstelik bu durum hem müşteriler hem de çalışanlar için daha kaliteli bir deneyim sunacaktır.

3. Şirket İçi Geribildirimleri Dikkate Alın

Her bir çalışanın kendine ait görüşleri vardır. Bütün şirketi, hem olumlu hem de olumsuz geribildirimleri kabul etmeye teşvik edin. Bina içinde iletişim kurmak ve şirket hakkında önerilerde bulunmak için genel bir birim belirlemek iyi bir fikir olabilir. Yeni şirketler ve küçük işletmeler için daha kişisel ve ekonomik bir yaklaşım düşünülecek olursa fikir paylaşmak için haftalık veya aylık toplantılar düzenlemek ideal olacaktır. Fikir paylaşmak için ofisin ortasında yer alacak bir bülten tahtası da kullanmayı tercih edebilirsiniz.

4. Teknolojilerinizi Güncelleyin

Şirket verimliliğini arttırmak istiyorsanız eski teknoloji ürünlerinden kurtulmanın ve yeni teknoloji ürünlerine geçmenin zamanı geldi. Bu durum ilk düşündüğünüzde biraz fazla maliyetli gibi görünse de, bilgisayar, yazıcı ya da yazılım gibi ofis ekipmanlarının verimliliğin artışına katkısı oldukça fazladır. Bilgisayarların teknik donanımlarının yükseltilmesi, yazılımların güncellenmesi ve düzenli olarak bakıma girmesi hem veri kaybını önleyecektir hem de verimlilikte artış sağlayacaktır.

5. Çalışma Ortamının Ergonomik Standartlarını Yükseltin

Personelinizin çalışma alanlarını ergonomik standartlarını yükseltin. Ergonomik olarak sağlıklı masa, sandalye ve klavye gibi çok basit değişiklikler bile verimlilikte etkili olabilmektedir. Tüm bunlara masraf olarak bakmak yerine hem personelinize hem de şirketinize yatırım olarak düşünün. Personelinizin çalışmasındaki üretkenliğinin artışının şirkete dönüşü mutlaka çok daha karlı olacaktır.

6. Sosyal Medya Pazarlaması Çalışmalarını Hızlandırın

Sosyal medya, bu günlerde uygulanabilir en uygun pazarlama araçlarından biri olduğunu kanıtladı. Sosyal medya platformlarını, işinizi tanıtmak için kullanmak ise son derece önemlidir. Her hafta birkaç saat bu işleme zaman ayırmak, ortalama bir şirketin sosyal medya hesaplarının yeterli seviyede takip edilmesini sağlayacaktır.

Şirketinize bir iyilik yapın ve sosyal medya yöneticisi alın. Sosyal medya hesaplarının tek bir kanal üzerinden kontrol edilmesini sağlayan oldukça kaliteli uygulamalarda mevcut. Bu uygulamalar ile daha etkili, planlı ve zaman kontrollü sosyal medya pazarlaması yapılabilmektedir.

7. Personelinizin Çalışma Sürecini Doğru Analiz Edin

Başarılı birçok şirket, şirket içi verimliliğin ölçümlenmesi adına personel için düzenlenmiş ve bağlı olduğu yönetici tarafından doldurulması istenen değerlendirme formu hazırlamıştır. Bu değerlendirme formları personelin ne derece etkin çalıştığı ve sorumluluklarını yerine getirme derecesini ölçerek personel ile ilgili en doğru bilgiye ulaşılması hedeflenmektedir.

Personel değerlendirme formu ile birlikte personele iletilecek anket formlarının da şirket içi verimliliğe katkısı büyüktür. Şirket de her bir departman ve her bir personel için gerçekleştirilecek bu çalışma süreci analizleri sayesinde verimliliğin nasıl arttırılabileceği konusunda çok iyi bilgiler elde edilebilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!