featured

Gerilim Tutkunlarının Hayran Kalacağı En İyi Korku Filmleri 2020

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video
Vizyona giren ve daha önce girmiş en iyi korku filmleri, Ocak ve Şubat aylarında yine sinemaseverleri koltuklarına çivilerken, eskilerden kalma Türk korku filmleri de hala gündemdeki yerini koruyor.

Sinema filmleri içinde en iyi korku filmleri listesi oluşturarak, sizlere en korkunç ve sinir bozucu filmleri yansıtmaya çalıştığımız listemize IMDB puanı düşük olan filmleri almadık.

2019 En İyi Korku Filmleri

En iyi korku filmleri 2019 listemizde gerçekten fantestik ve bilimkurguyu bir araya getirmiş korku filmleri de bulunuyor. İşte size 2019’un en iyi korku filmlerinden birkaç tanesi:

1 – Karanlıkta Anlatacak Korkunç Hikayeler

https://www.youtube.com/watch?v=WUvJ2owvRQA

Bellow ailesi küçük kasabada yaşamaya çalışan bir ailedir. Dışarıya mutluluk oyunu oynarken, içeride fırtınalar esmektedir. Gösterdikleri tuhaf davranışlar yüzünden, dış dünya ile neredeyse bağlantıları yoktur. Bu arada evin küçük kızı bir gece kaybolur. Herkes olaydaki garipliği fark etmiş ancak sesini çıkaramamıştır. Aile ise oldukça soğuk kanlıdır.  Aileden hoşlanmayanlar ise ailenin kızlarına zarar verdiğini düşünmektedir.

Filmin IMDB puanı: 5.9

Oyuncular: Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush

Yönetmen ve Yapımcı: Andre Ovredal

2 – Doktor Uyku

YouTube video

Dan Torrence genç ve kendisiyle çoğu yetenekleri aynı olan bir kızla tanışmıştır. Torrence tanıştığı genç kızı, The True adlı ölümsüz canavarın elinden kurtarmak ve çocuklarını kurtarmak için elinden geleni yapacaktır.

Filmin IMDB puanı: 7.3

Oyuncular: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Zahn McClarnon, Carl Lumbly Alex Essoe

Yönetmen: Mike Flanagan

3 – Deniz Feneri

https://www.youtube.com/watch?v=zPjN9qmFaPg

İki adamın, her şeyden izole edilmiş bir deniz fenerinde görevlendirilmelerini anlatan filmde; can sıkıntısı, düşmanlık ve delilik var. Karanlık komedinin yanında sıra dışı bir gerilim olan film, usta oyuncularıyla da göz dolduruyor.

Filmin IMDB puanı: 5.2

Oyuncular: William Dafoe, Valeriia Karaman, Robert Pattinson

Yönetmen: Robert Eggers

2020 En İyi Korku Filmleri

En iyi korku filmleri 2020 yılında, sinemaseverleri koltuğa bağlayacağa benziyor.

1 – Sualtı

YouTube video

Bilim kurgu korku harmanı filmde; deprem sonunda yeraltındaki laboratuvar yıkılır ve bir grup araştırmacı, suyun altında mahsur kalır. Mürettebat, suyun altındaki deniz canavarından korunmak için ölüm kalım savaşı vereceklerdir.

Filmin IMDB Puanı: 6.3

Oyuncular: Kristen Stewart, Vincent Cassel, Jessica Henwick

Yönetmen: Ridley Scott

2 – Gretel ve Hansel

YouTube video

Yiyecek ve iş bulabilmek için karanlık ormanın derinliklerine giden iki karteş Gretel ve Hansel, ürkütücü ve korkunç cadı tarafından kaçırılmıştır. Kötü cadının elinden kurtulmayı başaran iki kardeş, eve döndüklerinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Filmin IMDB puanı: 5.6

Oyuncular: Sophia Lillis, Alice Krige, Samuel Leakey

Yönetmen: Osgood Perkins (II)

3 – Fantezi Adası

YouTube video

Fantastik korku birleşimi filmde; eğlenmek için gittikleri adada, güzel bir tatil planlamışlardı. Ancak gönüllerince geçirecekleri tatil boyunca hiçbir şey aynı olmadı. Karanlık temaların ve doğaüstü olayların birbiri ardına geldiği adada, hayatta kalabilmek için, birçok zorluğu da yenmek zorunda kalacaklardır.

Filmin IMDB puanı: 6.7

Oyuncular: Michael Pena, Jimmy O. Yang, Lucy Hale

Yönetmen: Jeff Wadlow

En iyi Türk Korku Filmleri 2020

En iyi korku filmleri Türk listesi, yabancı korku filmlerini aratmayacak filmlerle dolu. En iyi Türk korku filmleri sıralamamız ise gerçekten kalplere korku salacak nitelikte.

1 – Siccin 6

YouTube video

Yaşar’ın babasının bıraktığı miras ve üvey annesiyle yaşadığı sorunlara odaklanan filmde; aynı evde yaşadığı baldız Canan’ın kendisine aşık olduğunu öğrenen Yaşar, bu şoku atlatamadan, korku dolu olaylar yaşamaya başlayacaktır. Yaşar’ın akli dengesi bozuk olan kızı Efsun, bu süre içinde karanlık geçmişiyle yüzleşmeye başlayacak ve aile zor zamanlar geçirecektir.

Filmin IMDB puanı: 6.6

Oyuncular: Adnan Koç, Merve Ateş, Fatih Murat Teke, Dilara Büyükbayraktar, Sibel Aytan

Yapımcı ve Yönetmen: Alper Mestçi

2 – Üç Harfliler: Adak

YouTube video

Salih ve Metin iki yakın arkadaştır. Bir gün avlanmak için ormana gittiklerinde kaza ile Salih tüfekle vurularak ağır yaralanır. Kazada saçmalar beynine saplanmış ve beynindeki saçmalarla yaşamak zorunda kalacaktır. Psikolojisi giderek bozulan genç adam, maddi ve manevi destek görmek zorundadır. Metin bu süreçte arkadaşına destek olacağını söylese de olmaz. Metin hem bu dönemde Salih’i yalnız bırakır hem de kız arkadaşı Şermin’le beraber olmaya başlar. Metin eski nişanlısı Arzu’dan da ayrılarak Şermin ile nişanlanır.

Filmin IMDB puanı: 6.9

Oyuncular: Ramazan Demir, Ceren Yılmaz, Ejder Özkarslıgil

Yönetmen: Alper Mestçi

3 – Kulyas: Lanetin Bedeli

YouTube video

Kulyas, yüzyıllar önce büyücü Potifar tarafından hapsedilmiştir.  Ancak yıllar sonra, Kulyas kabilesinin cinleri, insanlar tarafından serbest bırakılır. Cin kabilesi ile insanlar arasında bedeli çok ağır olacak bir anlaşma yapılır. Anlaşmaya göre her yıl bir insan karbun edilecek ve ölen kişinin bedenini kullanarak Mureh bir insana dönüşebilecektir. Alınan bedenlerle birlikte insanların hırsını da üzerinde toplayan Mureh, yeni kurbanlarını da beklemektedir.  Ancak kasabaya gelen Anıl, Görkem, Beyza ve Defne adındaki dört genç, Mureh’in karşısına çıkarak, kötülüğü yenmeye çalışacaktır.

Filmin IMDB puanı: 7.1

Oyuncular: Halil Kumova, Kübra Kılınçkaya, Necdet Onur Serimer, Gizem Tan, Can Yavuz

Yönetmen: Yunus Şevik

Türk yapımı son korku filmleri giderek daha ustalaşmaya başladı. Yabancı korku filmlerini aratmayan Türk korku filmleri, şeytani ruhlarla savaşmak için her şeyi göze alan insanların hikâyelerini anlatmaya bu sezon da devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!