featured

Sizi Negatif Enerjilerden Koruyan Tütsü Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evinizdeki negatif enerjiden koruyan tütsüler sayesinde daha dingin ve sakin bir yaşam sürdürmeniz mümkün. Ruhunuzu besleyecek ve huzurlu hissetmenizi sağlayacak tütsü tavsiyeleri ile yaşam kalitenizi de yükseltebilirsiniz. Kokusu ve dumanı ile iç dünyanıza yolculuk yapabileceğiniz ve bunu yaparken de arınmış hissedeceğiniz en iyi tütsü çeşitleri hakkında bu yazıdan bilgi edinebilirsiniz. İşte sizi sakinleştirecek ve negatif enerjiyi alıp götürecek tütsülerin listesi.

Negatif Enerjiye Karşı Tütsü Çeşitleri

1. Lavanta İçerikli Tütsü

Negatif enerjiden koruyan tütsüler denildiğinde ilk akla gelen lavanta tütsüsüdür. Bunun için de özellikle kurutulmuş lavanta bitkisini kullanmanız tavsiye edilmektedir. Aktarlarda ya da bitkisel ürünler satılan dükkanlarda lavanta yaprakları bulmanız mümkün. İlk önce kurutulmuş lavantaları hasır bir ip ile ya da başka bir bitkinin sapları ile bağlamanız gerekiyor. Daha sonra kuruyan kısımları yakarak evinizdeki kötü enerjiden arınabilirsiniz.

Hem sakinlik hem de rahatlık sunan bu formül sayesinde stresten ve depresyon belirtilerinde de arınabilirsiniz. Lavanta kokusu evinizin her köşesine yayılarak sizi gün içerisinde daha mutlu hissettirecektir.

2. Kahve Özlü Tütsüler

En iyi tütsü çeşitleri arasında kahve özlü tütsülerin de özel bir yeri vardır. Türk kahvesi ile de yapabileceğiniz bu tütsüler sizi gün içerisinde daha huzurlu ve sakin hissettirecektir. Eğer Türk kahvesi ya da başka çeşit aromalı kahvelerden bir tütsü yapmayı planlıyorsanız ilk önce kahveyi kavurmayı unutmamanız gerekiyor.

Kavrulmuş kahve kokusu tüm eve yayılırken siz de günün stresinden uzaklaşıp dinlenme şansı elde edeceksiniz. Kahve aromalı hazır tütsüleri de tercih edebilir ve farklı ülkelerin kahve aromalarını da deneyebilirsiniz.

3. Defne Yaprağından Tütsü

Tütsü tavsiyeleri listesinde defne yapraklarından yapılan tütsü çeşitleri de yer alıyor. Defne yaprağı, yemeklerde ön plana çıkan bir bitki olurken aynı zamanda şifalı yönü ile biliniyor. Kendine has ferah bir kokusu olan bu bitki, negatif enerjinin odanızda dolaşmasına da izin vermiyor. Bunun için bir tutam kurutulmuş defne yaprağı kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda defne yapraklarını başka güzel kokulu bitkiler ile birleştirerek de yakabilirsiniz. Lavanta ve defne yaprağı birleşimi ile oldukça rahatlatıcı bir tütsü elde etmeniz mümkündür.

4. Geleneksel Adaçayı Tütsüsü

Adaçayı tütsüsü, tütsü türleri arasında en sık kullanılanlardan biridir. Negatif enerjinin ve kötü düşüncelerin ortamdan uzaklaştırılması için ada çayı yapraklarından yapılan tütsüler yakılır. Bu gelenek, asırlardır süregelmekte ve hemen hemen her kültürde görülmektedir.Yalnızca birkaç dal kurutulmuş ada çayı ile evinizi daha sakin bir yere dönüştürebilirsiniz. Evinizde bulunan kötü kokuları da bu tarif sayesinde yok edebilirsiniz. Kötü düşünceler ve mutsuzluk belirtileri ada çayı tütsüsü sayesinde kısa sürede yok olacaktır.

5. Gül Yapraklarından Tütsü

Negatif enerjiden koruyan tütsüler listesinde gül yapraklarından yapılan tütsü tarifi de yer alıyor. Gül yapraklarını kurutarak onları küçük bir tabaka üzerinde yakmanız gerekiyor. Gül yapraklarının dumanı ile kötü düşünceler tek tek yok olurken kendinizi sevgi ile donanmış gibi de hissedebilirsiniz. Bir tabakanın üzerine koyduğunuz gül yapraklarının arasında başka kurutulmuş çiçekler de ekleyebilirsiniz. Tabaka üzerinde yanmakta olan yaprakları söndürmeden gün boyu dumanın sizi rahatlatmasını hissedebilirsiniz.

Bunlarla birlikte ayrıca sandal ağacı, palo santo gibi farklı koku çeşitleri olan adet tütsüler, çubuk tütsüler, pek çok doğal organik tütsüler, konik tütsüler vardır ve negatif enerjilere karşı yardımcı olur. Ayrıca kokulu mumlar da tütsülük kullanılmadan hem tütsü hem de tütsü çeşidi olarak kullanılabilir ve bir şekilde hediye edilebilir. Tütsüler aynı gün içerisinde sadece bir çeşitinin kullanılması tavsiye edilir..

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!