featured

The 100 7 Sezon Ne Zaman? 7. Sezon Final Sezonu Mu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2019 yılının son dönemlerinde sorulmaya başlanan The 100 7 sezon ne zaman başlayacak sorusu, nihayet cevap buldu. 2020 yılının Mayıs ayında ekranlara dönecek olan dizi, son sezonuyla da büyük merak uyandırıyor. The 100 final sezonu olacak ve bu dizinin final sezonu, 20 Mayıs tarihinde ilk bölümüyle yayınlanacak.

Bilim kurgu türünün en başarılı temsilcilerinden olan dizinin her bir bölümü de yaklaşık 40 dakikadan oluşuyor. Dizi 2014 yılından beri bu zamana kadar devam ediyordu. Sezon finaline günler kala The 100 son sezon hakkındaki öğrenmek istediğiniz tüm detaylara bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kitap Uyarlaması Dizilerden

YouTube video

The 100 7 sezon ne zaman sorusundan önce bilmeyenler için dizi hakkındaki genel bilgilere bakalım. The 100, aynı isimli bir romandan uyarlanarak ekranlara geliyor. Romanın yazarı Kass Morgan da dizinin gidişatından oldukça memnun olduğunu dile getirmiştir. Kıyamet sonrası senaryolardan biri olan dizide, nükleer savaşın dünyayı yok etmesi konu ediliyor.

Korkunç savaşın ardından dünyadaki şanslı 100 kişi, insan ırkını yeniden canlandırmak adına gezegene dönüş yapıyor. Bu 100 kişinin amacı ise dünyayı yeniden eskisi gibi yaşanılabilir bir hale getirmek. Fakat dünyaya gönderilen grubun suçlulardan oluştuğu düşünüldüğünde bu durum yetkililerin düşündüğü kadar kolay olmayacaktır.

Yeni Bir Yaşam Mı Yoksa Yeni Bir Kaos Mu?

The 100 final sezonu ile ekranlara gelmeden önce izleyicisini zaten ekranlara kilitlemeyi başarmıştı. Öyle ki tam 6 sezondur dizinin başarısı oldukça iyi gidiyor. Bilim kurgu dizileri arasında önemli bir noktada bulunan The 100, kaotik bölümleriyle de büyük gerilim yaratıyor.

Dizinin senaryosunun bir uzay istasyonunda yaşamak zorunda kalan insan ırkını kurtarma çabası izleyiciyi içine çekiyor. Nükleer savaşın üzerinden tam 97 yıl geçmiş olmasına rağmen dünyanın eskisi gibi güvenli olup olmadığı bilinmiyor.

Bu yüzden istasyonda mahkum olarak hapsedilen insanlar denek olarak kullanılıyor. Eğer dünya üzerinde eskisi gibi bir yaşam kurulamazsa istasyonda yaşamaya çalışan insanları da dramatik bir son bekliyor olacak. Bu da The 100 için görevin ne kadar zorlayıcı olduğunun da büyük bir göstergesi.

The 100 7 Sezon Ne Zaman?

YouTube video

The 100 7 sezon ne zaman sorusu en nihayetinde yetkililer tarafından cevaplandırıldı. Dizinin 7. sezonu 2020 yılının 20 Mayıs tarihinde ekranlara gelecek. 2019 yılının Ağustos ayında yapılan bir açıklamada dizinin yeni sezonun geleceği biliniyordu. Fakat yetkililer dizi için net bir tarih vermeyi henüz uygun görmemişlerdi.

2020 yılının ilk aylarında da sevilen dizi hakkında bir takım açıklamalar yapılmaya devam edildi. Bu açıklamalara göre dizinin 7. Sezonunun 2020 yılının ilkbahar aylarında ekranlara geleceği kesinleşmiş oldu. En nihayetinde de dizinin ilk bölüm tarihinin 20 Mayıs olarak açıklanması kayıtlara resmi olarak geçmiş oldu. Dizi, 2014 yılından günümüze kadar merakla beklenen bilim kurgu yapımlarından biri olmayı başardı.

7. Sezon Final Sezonu Mu?

The 100 son sezon duyurusu ile bir yandan sevindirirken diğer bir yandan da hayal kırıklığı yarattı. Dizinin 7. Sezonu, ne yazık ki aynı zamanda ekranlara veda edeceği sezon olarak da ekranlara geliyor olacak. Dizinin yapımcılarından Jason Rothenberg tarafından yapılan açıklamada The 100, heyecanlı bir final sezonuna imza atacak.

Öyle ki diziyi tadında bırakma taraftarı olan yapımcı kadro, son sezonun da en etkili sezonlardan biri olacağını söylüyor. Dizinin 7. Sezonu da toplamda tam 16 bölümden oluşuyor olacak. Her bir bölüm de yaklaşık olarak 40-45 dakika arasında sürecek. Dizinin sevenleri, 20 Mayıs tarihini şimdiden iple çekmeye başladı.

The 100 Dizisi Oyuncu Kadrosu

The 100 7 sezon ne zaman sorusuna yanıt verirken dizinin oyuncu kadrosunu da yeniden hatırlamakta fayda var. Öyle ki dizinin oyuncuları, üzerlerine düşen görevleri gayet etkili bir şekilde yerine getiriyorlar. Birden fazla başrolün olduğu dizilerden biri olan The 100 dizisinin kalabalık kadrosuda dikkat çekiyor.

Dizinin başrol oyuncuları arasında Eliza Taylor, Paige Turco ve Bob Morley gibi ünlü isimler dikkat çekiyor. Bu üç yıldızın yanında Lindsey Morgan, Marie Avgeropoulos, Henry Ian Cusick ve Isaiah Washington gibi isimleri de önemli rollerde görüyoruz.

Aynı zamanda American Horror Story dizisindeki rolü ile de dikkat çeken Adina Porter da The 100 ın kadrosunda yer alıyor. Dizi, yeni sezonu ile de sevilen karakterleri yeniden ekranlarınıza taşımaya devam edecek gibi duruyor. Grup 100 gençten oluşuyor.

The 100 7. Sezon Bölümleri Başladı

YouTube video

Kıyamet sonrasını etkileyici şekilde ele alan gençlik dizisi 7.sezon bölümlerini yayınlamaya başladı. Bu sezon ile beraber izleyicilerine veda edecek olan dizi hayranları tarafından çok beğeniliyor.

Dizinin final sezonu bölümleri The CW kanalından yayınlanmaya başladı. Bilimkurgu kategorisinde yerini alan gençlik dizisi 7 sezon sonrasında hikayesini tamamlıyor. The 100, son bölüm ile beraber ekranlara veda edecek.

İlk sezonu 2014 yılında yayınlanmaya başlayan ve Kass Morgan’ın kitabından uyarlanan dizi 2020 yılında final yapacak. Ekranlara çıktığı ilk günden itibaren izleyenleri kendine hayran bırakan dizi final sezonu kararı ile sevenlerini hüzne boğdu. 6. sezonu geçen sene izleyicilerle buluşmuş ve Ağustos ayında sezon finali yapmıştı. Dizi son sezonla beraber toplam 100 bölümle tamamlanmış oluyor.

The 100 7.Sezon Öncesinde Neler Yaşandı?

YouTube video

Dizinin hikayesinde 100 kişi kıyametten sonra yaşanılmaz bir yer haline gelen dünyaya gönderiliyor. Bu 100 kişinin hepsi genç kişilerden oluşuyor. Bu sezona kadar dizide bir sürü kişi hayatını kaybetti. Fakat ana karakterlerin birçoğu dizide devam ediyor.

Dizi 6. Sezonun son bölümünde başka bir gezene transfer olmuştu. Yeni ve son sezonda Clarke ve arkadaşları Sanctum’u yeniden kurmak için harekete geçiyor. Tabi yine tehlikeler ve problemler yakalarını bırakmayacak. Final sezonunda insanlar yeni yuvalarına bulmaya çalışacak.

YouTube video

Dizinin son sezonu 16 bölümden meydana geliyor ve her bölüm 42 dakikadan oluşuyor. Dizinin her bölümü The CW kanalı üzerinden yayınlanıyor. Diziye henüz başlamamış olanlarınız varsa ilk 5 sezonu Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

Dizinin sezon sonunda nasıl biteceği ise merak ediliyor. Dizinin sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!