featured

En İyi Düşük Sistemli Oyun Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oyun sektörünün gelişmesi ile oyunları oynayacağınız sistemin özellikleri de gelişmektedir. War of the Worlds , Call of Duty ve Cyberpunk 2077 gibi son çıkan oyunlar özellikle çok yüksek sistem gereksinimleri istemektedir.

Bu sistemleri toplamak günümüz şartlarında çok uygun olmayabilir. Çünkü bilgisayar parçaları dolar kuru üzerinden satışa sunulduğundan bu sitemleri toplamak çok masraflı olacaktır.

Peki, En iyi Düşük Sistemli Oyun Önerileri hangileridir? Hangi oyun hangi işletim sistemi ile daha kolay oynanır? İşte Düşük Sistem Gereksinimi İsteyen En İyi 10 strateji oyununu sizler için hazırladık!

En iyi Düşük Sistemli Oyun Önerileri

1 – Mafia

Düşük sistem gereksinimli oyunlar listesine Mafia oyunu ile başlıyoruz. Oyun dünyasının efsane serilerinden olan Mafia serinin ilk oyunudur. Mafia serinin ilk oyunu olması, kaliteli ve 3 boyutlu görselleri ile çok başarılı bir oyundur. Bu serinin ilk gözdesi olan bu oyun En iyi Düşük Sistemli Oyun Önerileri listemizde yer almaktadır.

Bu oyunu oynamak isteyen oyunların sahip olması gereken sistem gereksinimleri sanıldığı kadar yüksek değildir. Sisteminizde Pentium 3 işlemci, 128 MB Ram Bellek, Hard Diskinizde 2 GB’lık boş bir alan varsa bu oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz.

2 – Pro Evolution Soccer ( PES) 2013

YouTube video

Listemizin ikinci sırası aksiyon oyunları ya da savaş oyunları gibi hikayeli oyunlar dışında gerçek zamanlı oynana futbol oyunu ile devam ediyor. 

PES 2013 ilk çıktığı zamanlarda spor oyunlarına yeni bir ivme kazandıran nadir oyunlardan biridir. Çıktığı zamanlarda satış rekorları kıran bu oyun günümüzde hayla PlayStation Kafelerinde ve oyun salonlarında oynanmaktadır.

Hatta sevenleri tarafından vazgeçilemeyen bu oyun sanıldığı kadar çok yüksek sistem gereksinimleriyle de oynanmıyor. En iyi Düşük Sistemli Oyun Önerileri listesinde bu oyuna yer vermeseydik ayıp etmiş olurduk.

Pes 2013 futbol oyununu oynayabilmek için Intel Core 2 işlemci, 1 GB Ram Bellek, Nvidia Geforce 6300 veya eşdeğerinde bir ekran kartına sahip olmalısınız. Ayrıcı bu oyunu yükleyebilmeniz için belleğinizde en az 5 GB’lık bir boş alan olması gerekmektedir.

3 – Age Of Empires 2

YouTube video

Strateji oyunu denildiğinde akla ilk gelen oyun Age of Empires 2 oyunudur. Çıktığı zamanlarda oyuncular tarafından sıklıkla oynanan bir oyundur. Rol yapma oyunları arasında yer alan oyun, günümüzde hala aktif bir oyuncu kitlesi vardır. Multiplayer özelliğinin olması bu oyunu en popüler yapan yönlerindendir.

Arkadaşlarınızla birlikte bir strateji oynamak istiyorsanız ve sistem gereksiniminiz düşükse oynayabileceğiniz en iyi oyun Age of Empires 2’dir. Düşük Sistemli Oyun Önerileri listesine eklediğimiz bu oyun için kimse şaşırmaz herhalde.

Bu oyunu oynayabilmeniz için sistem gereksiniminiz; 1.2 GHZ herhangi bir işlemci, 1 GB Ram Bellek, Directx 9.0 uyumlu herhangi bir ekran kartı ve Hard Diskinizde 2 GB’lık boş bir alan. Yani futbol heyecanını evinizde yaşayabilmeniz için çok pahalı bir bilgisayara ihtiyacınız yok.

4 – Gun

YouTube video

Bilgisayarınız yüksek sitem gerektiren bazı western oyunlarını kaldırmaya bilir. Ancak oldukça başarılı bir western oyunu olan Gun oyunu ile bu hasretinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

Western türündeki oyunlar arasında en iyilerinden biri olan bu oyun bu özellikleri ile Düşük Sistem Gereksinimi İsteyen Oyunlar listemizde yer almaktadır.

Bu oyun neredeyse bütün işlemcilerle oynayabilirsiniz. Oyunu oynamak için 256 MB’lık bir Ram Belleğinizin olması yeterlidir. Ekran kartınızın Directx 9.0c uyumlu herhangi bir ekran kartı olması ve Hard Diskinizde 2.8 GB’lık bir boş alan olması bu oyunu oynamak için yeterlidir.

5 – Darkest Dungeon

YouTube video

Sıra tabanlı strateji oyunu olan Darkest Dungeon 2016 yılında çıkan bir strateji oyunudur. Yılın en başarılı oyunları arasında gösterilen bu oyun, oyun medyası tarafından ciddi övgüler almıştır.

Bu oyun bu kadar iyi olmasının yanı sıra en iyi özelliklerinden biri de düşük sistem gereksinimleriyle de oynanmasıdır. Düşük Sistem Gereksinimi İsteyen Oyunlar listesinde yer alan Darkest Dungeon strateji temalı oyunları sevenler ve sistemleri düşük olan oyuncular için büyük bir şanstır.

Bu oyunu oynayacak kişilerin bilgisayar sistemlerinde 2 GB Ram Bellek, Open GL 3.2+ destekleyen herhangi bir ekran kartı ve Hard Disklerinde 2 GB’lık boş bir alan olmalıdır.

6 – Need for SpeedUnder Grand 2

YouTube video

Need for Speed serisinin ikinci oyunudur. Bu oyunu oynamayanlar olsa bile duymayan yoktur. Araba yarışı oyunlarının duayeni olan bu oyun çıktığı ilk zamanlarda oyun dünyasında büyük bir sükse yapmıştır.

Bu oyunu tek başınıza görevler yaparak veya arkadaşlarınızla multiplayer şeklinde yarışlar yaparak oynayabilirsiniz. Drag yarışından Drift yarışına kadar her türlü yarış yapabilirsiniz. Ayrıca oyun haritasında serbestçe dolaşabilirsiniz.

Oyun dünyasına yeni bir soluk getiren ve herkes tarafından takdir gören bu oyun bizim Düşük Sistemli Oyun Önerileri listemizde yer alan en iyi oyunlardan biridir.

Intel Pentium 4 işlemci, 512 MB Ram Bellek, Geforce 4600 Ekran kartı veya eşdeğerinde bir ekran kartı ile bu oyunu en yüksek grafik görüntüleri ile oynayabilirsiniz.

Bu oyunu yükleyebilmeniz için Hard Diskinizde en az 2 GB’lık boş alan olması gerekmektedir.

7 – Stronghold Crusader

YouTube video

Strateji oyunları sevenlerin gözdesi olan bu oyun ilk çıktığı zamanlarda çok sükse yaratmıştır. Günümüzde de hayla aktif oyuncu kitlesi bulunmaktadır.

Oyunun oynanması için gereken sistem gereksinimleri fazla olmadığı için bu oyun Düşük Sistem Gereksinimi İsteyen Oyunlar listemizde yer almaktadır.

Bu oyunu oynayabilmek için Intel Pentium 4 işlemci, 512 MB Ram Bellek, Directx 8.1 uyumlu ekran kartı ile bu oyunu oynayabilirsiniz. Oyunu yükleyebilmek için Hard Diskinizde 850 MB’lık bir boş alan olmalıdır.

8 – Far Cry 2

YouTube video

Popüler oyun serilerinden biri olan Far Cry serisinin ikinci oyunudur. Oyun haritasında yapacağınız görevler ile düşmanlarınızla mücadele ederek oyunu bitirmeye çalıştığınız oyundur. Far Cry 2 oyunu birinci şahıs nişancı oyunları arasında yer alan bir oyundur.

İlk çıktığı zamanlarda oyun medyası tarafından övgüler yağdırılan bu oyunu oynamak için sistem gereksiniminizin yüksek olmasına gerek yoktur. Bu nedenle Düşük Sistem Gereksinimi İsteyen Oyunlar listemizde yer almaktadır.

Bu oyunu oynayabilmek için Pentium 4 işlemci, 1 GB Ram Bellek ve 256 MB Nvidia 6800 veya eşdeğerinde bir ekran kartına sahip olmanız gerekmektedir. Ayrıca Hard Diskinizde en az 12 GB’lık boş alan olması gerekir.

9 – Zula

YouTube video

Zula Türk yapımı bir FPS oyunudur. Ücretsiz bir şekilde oynayabileceğiniz oyun ilk çıktığı zamanki popülerliğini günümüzde de sürdürmektedir.

Oyunu oynamak için internet kafeye gitmek zorunda değilsinzi; tek başınıza veya arkadaşlarınızla birlikte online olarak oynayabilirsiniz. Bu oyunun online olarak turnuvaları bile düzenlenmektedir. Bu nedenle bu oyunu oynamak isteye çok fazla oyuncu vardır.

Bu oyunu oynamak isteyen oyucuların sandığının aksine oyunun sitem gereksinimleri düşüktür. Bu nedenle Düşük Sistemli Oyun Önerileri listemizde yer almaktadır.

Bu oyunu oynayabilmek için Pentium 4 işlemci, 2 GB Ram Bellek ve Nvidia GeForce 5730 veya eşdeğerinde bir ekran kartına sahip olmanız gerekir. Bu oyunu yükleyebilmek için Hard Diskinizde en az 2 GB’lık boş alan olması gerekir.

10 – GTA Vice City

YouTube video

Grand Theft Auto (GTA) Vice City, Rockstar North tarafından geliştirilen üçüncü şahıs gözünden oynanan bir oyundur. Aksiyon – Macera temalı bu oyun ilk çıktığı zamanlarda oyun dünyasını alt üst etmiştir. Günümüzde GTA serisinin tüm oyunları hayla oynanmaktadır.

Oyunun güncel seriyi oynamak isteyenler GTA 5 oyununu oynarken nostalji yaşamak isteyenler oyunun önceki sürümlerini oynamaktadır. GTA Vice City oyunu herkesin gönlünde taht kuran bir oyundur.

Açık dünyada geçen ve görevler çerçevesinde ilerleyen bu oyunun sistem gereksinimleri oldukça düşüktür. Düşük Sistem Gereksinimi İsteyen Oyunlar listesine eklediğimiz bu oyun için kimsenin itirazı olmaz.

GTA Vice City oyunu neredeyse bütün sitemlerde oynayabilirsiniz. Ancak minimum sistem gereksinimiz şu şekilde olmalıdır; 400 MHz’ye sahip herhangi bir işlemci, 64 MB Ram Bellek, 16 MB ekran kartına sahipseniz bu oyunu oynayabilirsiniz.

11 – Spider Man 2

YouTube video

Spider Man 2 oyunu Activision tarafından geliştirilen bir macera ve aksiyon oyunudur. New York sokaklarında geçen bu oyunda Spider Man karakteri ile halkı ve yaşamı tehdit eden düşmanlarla mücadele ediyorsunuz. Spider Man filminden esinlenerek yapılan bu oyun sevenleri tarafından hayla nostalji olsun diye oynanmaktadır. Bu nedenle bu oyuna En iyi Düşük Sistemli Oyun Önerileri listesinde yer verdik.

Directx 10.0 sürümünü destekleyen herhangi bir ekran kartı, Pentium 3 işlemci ve 128 MB Ram Bellek ile bu oyunu sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz. Oyunu yükleyebilmeniz için Hard Diskinizde en az 512 MB’lık boş alan olması gerekmektedir.

12 – Command and Conquer Red Alert 2

YouTube video

Strateji türü oyunlar dediğimizde aklımıza Age of Empires 2 oyunu ile akla gelen Red Alert 2 oyunu düşük sistem gereksinimi isteyen oyunlardan biridir. Strateji tarzı oyunları seven oyuncuların vazgeçemediği bu oyun hayla aktif oyuncu kitlesine sahiptir. Bu nedenle bu oyunu En iyi Düşük Sistemli Oyun Önerileri listemizde yer verdik.

Red Alert 2 oyununu oynayabilmek için Pentium 2 işlemci, 512 MB Ram Bellek, Directx 9.0 uyumlu ekran kartına sahip olmanız gerekmektedir.

13 – Half Life 2

YouTube video

Half Life oyununu tahminimizce duymayan kalmamıştır. Half Life ilk zamanlardaki popülerliğini günümüzde de sürdürmektedir. Valve tarafından geliştirilen ve yayınlanan bu oyun birinci tekil şahıs gözünden oynanan bilimkurgu temalı oyundur. Çıktığı zaman 40’ın üzerinde yılın oyunu ödülü almıştır. Bu oyun sanılanın aksine düşük sistem gereksinimleriyle oynanmaktadır. Oyun dünyasına yeni bir bakış açısı getiren bu oyun Düşük Sistem Gereksinimi İsteyen Oyunlar listemizde yer almaktadır.

1.7 GHz’ye sahip bir işlemci, 512 MB Ram Bellek ve Directx 8.1 uyumlu bir ekran kartı ile bu oyunu sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz. Oyunu yükleyebilmeniz için bilgisayarınızın belleğinde en az 7 GB’lık boş alan olması gerekmektedir.

14 – Civilization V

YouTube video

Sıra tabanlı strateji oyunu olan Civilization V strateji oyunları sevenler için oynayabilecekleri düşük sistem isteyen oyundur. İnsanlık tarihini anlatan bu strateji oyunu görselleri ve grafikleri ile çok kaliteli bir oyundur. Bu özellikleri sayesinde En iyi Düşük Sistemli Oyun Önerileri  listemizde yer almaktadır.

Civilization V oyununu oynamak için sahip olmanız gereken bilgisayar sistemi minimum şu şekilde olmalıdır. Intel Core 2 Duo işlemci, 2 GB Ram Bellek, 256 MB ATI HD 2600 XT veya eşdeğerinde bir ekran kartına sahip olmanız gerekmektedir.

15 – Minecraft

YouTube video

Minecraft ilk çıktığı zamanlarda oyun dünyasını alt üst eden oyun 176 milyondan fazla satmıştır. Minecraft PC, PlayStation, Xbox One gibi neredeyse tüm oyun platformlarında oynanmaktadır. Minecraft oyununda kendinize bloklarla yeni bir dünya inşa etmenizle başlayan bir süreç ile oyun oynanmaktadır.

Bu oyunu ister tek başınıza ister arkadaşlarınızla multiplayer şeklinde online olarak oynayabilirsiniz. Bu kadar geniş kitlere yayılan bu oyun sistem gereksinimi olarak En iyi Düşük Sistemli Oyun Önerileri arasında yer almaktadır.

AMD Athlon 64 işlemci, 2 GB Ram Bellek ve Nvidia GeForce 9600 GT veya eşdeğerinde bir ekran kartına sahip bir bilgisayar sistemi ile bu oyunu rahatlıkla ve hiçbir sorun çıkmadan oynayabilirsiniz.

16 – Celeste

YouTube video

İki farklı ödül alan Celeste, hızlı oynanış dinamikleri ve oyun içerisinde çalan kaliteli müzik listesi ile oyun sevenlerin ilgiyle takip ettiği oyunlardan biridir. Celeste oyun içi hikayesiyle oyuncuları kendine bağlamaktadır. Bu özellikleri Düşük Sistem Gereksinimi İsteyen Oyunlar listesinde Celeste oyununa da yer verdik.

Yukarıda bahsettiğimiz oyunları oynamak için çok büyük özelliklere sahip bilgisayara sahip olmak zorunda değilsiniz. Düşük kapasiteli sistem üzerinde oyuna dahil olmak için oyunun türüne göre internet bağlantısına da ihtiyacınız olmayabilir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!