featured

Hikayesi Güzel Oyunlar: 21 En İyi Hikayeli Oyunlar Hangileri?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl oyun dünyasında en iyi hikayeye sahip oyunlarda yer alacak. Bu muhteşem oyunları oynayabilme imkanına sahip olabilecek olan oyuncular için  21 oyun derledik. Borderlands, Gears 5, Diablo 4 gibi oyunlarında aralarında bulunduğu bu oyunları tanıtmaya başlayalım. İşte en iyi hikayeli oyunlar ve hikayesi güzel oyunlar:

En İyi Hikayeli Oyunlar 

1- Death Stranding

Oynanırlığı nasıl olacak bilinmez ama 2020 yaz aylarında çıkacak olan Death Stranding muhteşem bir hikaye ortaya koyacak bunu söylemek mümkün. Bu yüzden de listemizin ilk sırasında yer alıyor. Hikayemiz kıyamet sonrası bir dünyada ve şaşıracaksınız Amerika’da geçiyor 🙂

Bu post apokaliptik yeni dünyada ABD parçalanmış şehir devletleri ortaya çıkmıştır. Ülkeyi yeniden birleştirmek isteyen eski başkanın kızı Amelie ise radikal bir grup olan Homo Demens tarafından kaçırılmıştır.

Ah Amelie Ah

Amelie bu karmaşada iki arada bir derede bir şekilde holografik bir mesajla esas oğlan Sam ile görüşür. Ancak eski bir kırık kalp olayımıdır bilinmez, esas oğlan Sam, Amelie’yi redderer. Ee tabi eski dost düşman olmaz, tekrardan Amelie’nin isteklerini düşünür ve evet der, razı olur. Onu kurtarma görevini kabul eder.

Buraya kadar klasik bir hikaye gibimi geldi? O zaman dozu artıralım bakalım. Öncelikle oyununda adı olan Death Stranding dünyayı kıyametin eşiğine getiren bir dizi olayların tamamına verilen isimdir.

Bu olaylar dizisi sonucunda Beach Things (BT) sahile vuranlar denen bazı ucubemsi varlıklar dünyaya başka bir boyuttan giriş yapıyorlar. Bu ne idüğü belirsizler, timefall denen bir garip paradoksuda yanlarında getiriyor. Bu timefall da ne olaki yegen diyorsanız durun söylüyoruz sıkı durun.

İşin Ucunda Timefall Yağmurunda Can Vermek Var

Timefall ilk bakışta yağmura benziyor. Su gibi damla damla… Aman ne güzel bir İskoç yağmuru deyip altında ıslanmaya kalkarsanız önce cildiniz kuruyor, sonra sizi aniden yaşlandırıyor sonunda da sizi kurutarak öldürüyor. Yani BT’lerin yağmuru timefall, sizin ananızdan emdiğinizi burnunuzdan fitil fitil getirir bizden söylemesi…

Bu kahrolası Beach Things ucubeleri biraz başka boyuttan gelen uzaylılara benzesede ölüler diyarı ya da Tanrı Hades ‘in kovulmuşları gibi bir niteleme ile oyunda konu ediliyor. Oyunda bazı karakterlermi desek yoksa karaktersizlermi desek onlar BT’lerle baya içli dışlı.

Bridge Baby Bizim Canımız Ciğerimiz

Tabi birde BB’ler var. BB’ler (Bridge Baby), Beach Things ucubeleri tarafından yaralanmış ve beyin ölümü gerçekleşmiş ancak bedenleri makinelerde yaşatılan hamile kadınların rahimlerinden alınmış bebeklerdir. Bu bebekler bizim dünyamız ile BT’lerin dünyası arasında iletişim kurabilme yeteneğine sahip ve yapay bir rahimde taşıyıcısının teknolojik zırhına bağlı yaşıyorlar. Bu bebeklerin psişik güçleri sayesinde taşıyıcı BT ‘lerin yerlerini görebiliyorlar.

Death Stranding Oyun Görüntüsü

YouTube video

Oyunda silah seçeneği oldukça geniş. Eski birinci dünya savaşı silahlarından tutunda, gelişmiş uzay çağı silahlarına kadar geniş bir cephanelik mevcut.

Death Stranding Minimum Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir. Intel Core i5-2500K 3.3GHz / AMD FX-8320İşletim Sistemi: Windows 7/10 (latest service pack)Bellek: 8 GB RAMEkran Kartı: AMD Radeon R9 380 or NVIDIA GeForce GTX 960 2GBDirectX: Sürüm 11Depolama: 50 GB kullanılabilir alanSes Kartı: DirectX Compatible

Death Stranding Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir. Intel Core i7-6700K 4-Core 4.0GHz / AMD Ryzen R5 1600İşletim Sistemi: Windows 7/10 (latest service pack)Bellek: 16 GB RAMEkran Kartı: AMD Radeon RX Vega 56 8GB or NVIDIA GeForce GTX 1070DirectX: Sürüm 11Depolama: 50 GB kullanılabilir alanSes Kartı: DirectX Compatible

2- Borderlands 3

https://www.youtube.com/watch?v=d9Gu1PspA3Y

Borderlands serisi hem fanatiklerinin hem de nefret edenlerinin olduğu bir oyun olarak biliniyor. Borderlands 3 oyununa kadar Pandora gezegeninde geçen oyun, oyunun üçüncü serisinde ise başka gezegenlere gidebilme imkânı sunuyor.

Önceki serilerine göre daha zengin bir oyun olan Borderlands 3’de haritalar eskisine göre daha canlı ve ayrıntılı olarak oyun severlerin karşısına çıkıyor. Oyunu tercih edenler gerek tek başına gerek arkadaş çevresiyle oynanabilecek en iyi hikayeli oyunlar denince akla ilk gelenlerden birisi olarak biliniyor

Borderlands 3 Oyunu Konusu

Vahşi gezegen Pandora’da başlayan oyun, bu gezegende kalmayıp tüm galaksiye yayılıyor. Kötülüğü kendine amaç edinmiş bir galaktik tarikata karşı verilen bir savaş üzerine kurulmuş Borderland 3 oyunu çeşit çeşit silahlarıyla öne çıkıyor. Çok farklı gezegenler ve farklı bir çok silah seçeneğiyle eğlenceli bir oyun deneyimi sunuyor.

Oyunda sayısı bilinmeyecek kadar çok silah bulunuyor ve oyunda kullanılan araçlarda kişiselleştirilebiliyor. Oyunun 4 farklı ve yeni karakteri bulunuyor. Hikayeli oyunlar arasında bulunan Borderlands serisinin üçüncüsünün 30 saatlik bir oynayış serisi bulunuyor.

Ayrıca bu yeni oyunda başka gezegenlere gidebildiğiniz gibi yeni ve sayısı artmış silahlarla da oynayabiliyorsunuz.

Borderland 3 Minimum Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir. İşlemci: AMD FX-8350 veya Intel i5-3570İşletim Sistemi: Windows 7/10 (latest service pack)Bellek: 6 GB RAMEkran Kartı: AMD Radeon™ HD 7970 veya NVIDIA GeForce GTX 680 2 GBDirectX: Sürüm 11Depolama: 75 GB kullanılabilir alanSes Kartı: DirectX Compatible

Borderland 3 Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir. AMD Ryzen™ 5 2600 Yada Intel i7-4770İşletim Sistemi: Windows 7/10Bellek: 16 GB RAMEkran Kartı: AMD Radeon™ RX 590 or NVIDIA GeForce GTX 1060 6GBDirectX: Sürüm 12Depolama: 75 GB kullanılabilir alanSes Kartı: DirectX Compatible

3- Gears 5

YouTube video

Hikayesi güzel oyunlar içinde bulunan bir diğer oyun ise Gears 5 sayılıyor. Hem güzel görünen hem de performanslı oyunlardan birisi olacak gibi kabul edilen bu oyun Microsoft tarafından çıkarılmış. Serinin en uzun hikayesine sahip olan Gears 5’in bölümlerinde her köşesinin keşfedilebileceği bölgeler bulunuyor. Tabi bu bölgelerde de yeni canlı grupları ile karşılaşılıyor.

Bu zamana kadarki hikayeli oyunlar arasında en iyilerden birisi olan Gears 5 oldukça başarılı hazırlanmış ve çok oyunculu modlarını da oyun içerisinde sunuyor. Teknik bakımdan hikaye modu 60 fps’de bulunuyor ve 4 K ile HDR gibi detaylarda oyunda yer alıyor. Ayrıca oyun Türkçe dil ile de desteklenmiş.

4- Diablo IV Karanlık Çağa Dönüş

YouTube video

Diablo 4, hikayesi güzel oyunlar içerisinde en iyilerinden birisi olarak oyun severler ile buluşuyor. Diablo 2’den aktarılan bazı sınıflar serinin bu oyununda yer alıyor. Bu bölümde Rune Word geri geliyor ve bataklık bölgeler yine bulunuyor. PvP, World Boss ve çok sayıda zindanlarında olduğu söylentiler arasında bulunuyor.

5- Marvel’s Avengers

YouTube video

En iyi hikayeli oyunlar arasında bulunan Marvel’s Avengers bir aksiyon oyunu ve RPG olma yolunda hızla ilerliyor. Gösterime giren hikaye fragmanında anlatılan senaryoya göre San Francisco şehrinde saldırılara maruz kalan bir takım bulunuyor ve polis kuvvetleri yetersiz kalıyor. Bunun üzerine intikam almak isteyenler olay yerine gidiyorlar ve mücadele başlıyor. Şu an için altı karakter açıklanmış durumda ve bu karakterler şu şekilde sıralanır: Thor, Captain, Iron Man, Captain America, Black Widow ve Hulk.   

6- Dying Light 2

YouTube video

Dying Light 2, Techland tarafından yapımı ve dağıtımı olan bir oyun ve oyunun çıkış tarihi bu yılın ilkbaharı olarak planlanmış olarak görülüyor. Hikayeli oyunlar içerisinde bulunan Dying Light 2 ile ilgili alınan haberler arasında zombilerle savaşıldığı ve zombilerden kurtulmak için çatıdan çatıya atlanarak kaçılacağı söyleniyor.

Bu yeni oyunda yeni bir kahraman olan Aiden Caldwell’in kontrol edileceği ve The Ctiy isimli bir şehirde hayatta kalınacağı söylentiler arasında bulunuyor.

7- Outriders

YouTube video

Oyun People Can Fly tarafından geliştirildi ve Square Enix tarafından da dağıtımı yapılacak. Outriders oyunu PC, PS4 ve XONE platformlarında oynanabilecek. Oyunun çıkış tarihi 2020 olarak planlanmış ve türü ise FPS olarak belirlenmiş.

Hikayeli oyunlar arasında yer alan bu oyun oldukça hızlı bir şekilde oynanabilecek ve fazla sayıda da silah olacak. Aynı zamanda oyunda özel yeteneklerde kullanılabilecek ve kişiselleştirmede yapılabilecek.

8- Rules Of Survival

YouTube video

Hayatta kalma mücadelesinin verildiği oyunlardan birisi olan Rules of Survival 2020 yılına damga vuracak oyunlardan birisi olarak görülüyor. Farklı bir oyun oynamak isteyenlerin tercih edebileceği oyunlar arasında bulunan Rules of Survival’in grafikleri oldukça iyi hazırlanmış. Ayrıca PUBG benzeri olan bir oyun olarak oyun severlerin karşısına çıkıyor.

9- Final Fantasy XVI

YouTube video

En iyi hikayeli oyunlar arasında bulunuyor ve fantastik öğeler oyunda yer alıyor. Aksiyon tarzında olacak bir oyun olan Finak Fantasy XVI de teknoloji olarak Luminous motoru kullanılacak. Oyuncuların merakla beklediği bu oyunun 2022 gibi piyasaya sürülmesi bekleniyor.

10- Last Day on Earth: Survival

YouTube video

2027 senesinde post apokaliptik bir evrende oynanan oyun, bir virüs salgınıyla mücadele etmeyi anlatıyor. Oyununda insanoğlu salgınla karşı karşıya kalmış durumda ve hayatta kalabilmek için verilen çabanın anlatıldığı bir oyun olarak Last Day on Earth Survival karşımıza çıkıyor.

11- Shadow Fight 3

YouTube video

Shadow Fight 3, iyi insanları kötü olanlara karşı korumaya almaya çalışacağınız bir oyun. Dünyada huzurlu bir ortam sağlamak ve iyi insanları koruyabilmek için mücadele veriliyor ve bu mücadeleden kazanarak çıkılmaya çalışılıyor.

12- Mafia City: War of Under

https://www.youtube.com/watch?v=fEn5C2sEuz0

Mafia City oyununda görevler tamamlanarak yükselmeye çalışılıyor. Grafik bakımından kaliteli bir oyun ve online olarak da oynayabilmek mümkün. Oyun ortamında oynayanların hemen hemen hepsi mafya babası olmaya çalışıyor.

13- Chivalry 2

YouTube video

İlk kez 2012 yılında piyasaya sürülen Chivalry, orta çağ konulu bir savaş oyunu olarak oyun severlerle yeniden buluşacak. Aksiyon türünde olan Chivalry 2 oyunun çıkış tarihi 2020 olarak belirlenmiş ve yapımcısı ise Torn Banner Studio. PC platformunda oynanabilen oyunlardan birisi olarak bilinen Chivalry oyununun 32 kişilik oyun sunucularının ise 64 kişiye çıkartılacağı söyleniyor. Yapılacak yeni eklemelerden bir tanesinin ata binebilmek olduğu da gelen bilgiler arasında bulunuyor ve Chivalry 2, Epic Store ürünlerinden bir tanesi olacak.

14- Empire of Sin

YouTube video

Hikayesi güzel oyunlar içinde yer alan ve türü strateji olan bir diğer oyun ise Empire of Sin. Hem PC hem PS4 hem de XONE platformlarında oynanabilen oyunun yapımcı firması Romero Games 2020 ilkbaharında bu oyunu, oyun severlerle buluşturacak.

Oyun Chicago’da 1920 ile 1933 yılları arasında geçiyor. Macera dolu bir oyun olan Empire of Sin’de 14 farklı gangster bulunacak ve bunlardan birisi seçilerek suç imparatorluğu kurulmaya çalışılacak. Oyun sokaklarda başlayacak ve Chicago ele geçirilmeye çalışılacak.

15- Halo İnfinite

YouTube video

Çıkış tarihi 2020 yılının son çeyreği olarak belirlenmiş olan bu oyunun yapımcısı 343Industries ve dağıtımcısı Microsoft. Halo İnfinite oyununun türü tam anlamıyla bir aksiyon olacak. PC, XONE ve Scarlett platformlarında oynanabilecek olan bu oyunun grafik motoru geliştirilecek. PC oyuncularının seveceği oyunlar arasına gireceği düşünülüyor ve en iyi hikayeli oyunlar arasında da bulunması planlanıyor.

16- Baldur’s Gate III

YouTube video

Çıkış tarihi henüz belli olmayan oyunlardan birisi Baldur’s Gate III’ün yayın hakları Larian Studios tarafından alındı ve oyunun çıkarılacağı duyuruldu. Anlatılanlara göre Baldur’s Gate II’nin takriben 100 yıl sonrasında Kılıç Sahilinde ve Baldur’s Gate’de oyun geçecek.

Oyunda diyarlar ele geçirilmeye çalışılacak ve bunun için mücadele verilecek. Oyunda Origibal Sin’in grafik motorunun kullanılacağı da yine gelen haberler arasında bulunuyor. Ayrıca 100 saatlik bir oynama süresinin olacağı da planlar dahilinde yer alacakmış.

17- Vampire: The Masquerade Bloodlines 2

YouTube video

Hikayeli oyunlar denince akıllara Bloodlines 2 oyunu da geliyor. 2020 Mart ayı oyunun çıkış tarihi olarak belirlenmiş ve oyun PC, PS4 ve XONE platformlarında oynanabilecek şekilde piyasaya sunulacak. E3 fuarında oyun içi deneyim videosu sunuldu ve vampir oyunlarından birisi olarak oyun severlerin ilgisini çekecek gibi görünüyor. Bu sefer oyunun atmosferinin yenilenmesi ise pek çok oyuncunun dikkatini çekeceğe benziyor.

18 – Microsoft Flight Simulator

YouTube video

Adından da anlaşılacağı üzere bir Microsoft Studios yapımı olan Flight Similator, yıllar öncesinde ilk kez piyasaya sürüldüğünde de oyun severlerden tam not almıştı. O gün bugündür sevilerek oynanan bu oyunun grafiklerinse muhteşem olduğu pek çok kişi tarafından biliniyor. Simulasyon bir oyun olan Microsoft Flight Similator, Oyunun hangi alanı kapsadığı şu an için bilinmese de oyun severlerin daha oyun çıkmadan merakla ve ilgiyle bu oyunu beklediği tahmin ediliyor. Grafikler için çok kişinin de tercihleri arasına girecekmiş gibi görünüyor.

19 – Cyberpunk 2077

YouTube video

16 Nisan 2020 çıkış tarihi olarak belirlenmiş olan Cyberpunk 2077 oyunu PC, PS4 ve XONE platformlarında oynanabilecek. Yapımcısı CD Projekt RED olan bu oyun bir koleksiyon setine sahip ve bu setin içinde Night City haritasıyla birlikte sticker, ana karakterin bir figürü ve anahtarlık gibi şeyler bulunuyor. Oyunda karakterler daha detaylı olarak hazırlanabilecek. Anlatılanlara göre oyunda bir kurşun dahi atmadan bitirilebilme imkanı olabilecekmiş.

20- No More Heroes III

YouTube video

En iyi hikayeli oyunlar içinde yer alan No More Heroes III için çıkış tarihi içinde bulunduğumuz 2020 yılı belirlenmiş. İlk kez 2010 yılında piyasaya sürülen bu oyunun türü aksiyon ve switch platformunda oynanabilecek. E3 2019 tanıtımı sırasında her ne kadar oyun ile ilgili olarak detaylı bir bilgi verilmemiş olsa No More Heroes oyunu sevenlerin merakla oyunu bekledikleri tahmin ediliyor.

21 – Shenmue III

YouTube video

Oyunun türü aksiyon / macera / RPG ve yapımcı YS Net hem PC hem de PS4 platformlarında oynama imkanı sunuluyor. Bu oyunu sevenler için söylenebilecek şeylerin başında şunu söyleyebiliriz ki, hikaye kaldığı yerden yani Shenmue II’in final sahnesiyle devam ediyor. Oyunda Ryo Hazuki yönetiliyor. Shenmue III oyunu oyun severlerin beklentilerini karşılayacak gibi görünüyor. 

Bunlara ek olarak ops the line, beyond two souls, metal gear solid, last of us, life is strange, last of us, prince of persia, mass effect, the witcher gibi birçok oyunu da hikayeli oyun olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca Pc’de oynanamayan oyunlar için Bluestack ile MeMu programlarını PC’nize indirerek oynayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. LİSTE ÇÖP

    Cevapla
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!