featured

En İyi Nuri Bilge Ceylan Filmleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk sinemasının en etkili yönetmen ve senaristlerinden olan Nuri Bilge Ceylan , 2006 Cannes Film Festivali büyük jüri ödülü, Altın Portakal en iyi yönetmen ödülü, Altın Palmiye en iyi görüntü yönetmeni ödülü ve sinema anlayışı ile ulusal ve uluslararası sinema camiasında kabul görmüştür. Kendisinin en önemli filmlerini sizler için listeledik. İşte, En İyi Nuri Bilge Ceylan filmi !

1 – Kış Uykusu

 En İyi Nuri Bilge Ceylan filmi listemizin başında Kış Uykusu geliyor. Anadolu’nun bozkırında, kış uykusuna yatmışçasına ıssızlığın içerisinde, hayallerini ve ilişkilerini sürdüren eski bir tiyatro oyuncusunun öyküsü anlatılır.

Bu filmde insan ilişkileri, hayal kırıklığı, ön yargılar ve çaresizlik, karı-koca ve kardeşlik bağları da dahil olmak üzere çeşitli konular işlenmiştir.

2 – Bir Zamanlar Anadolu’da

YouTube video

Nuri Bilge Ceylan tarafından çekilen en iyi filmler listesi Bir Zamanlar Anadolu ’da isimli yapım ile devam ediyor. Kasaba hayatı, bozkır yolculuğuna benzer. Zirvelerin ardında yeni bir şeyle karşılaşacakmış hissi vardır ancak incelen, kaybolan, uzayan ve birbirine benzeyen yollar karşımıza çıkar.

3 – Üç Maymun

YouTube video

Nuri Bilge Ceylan yapımı filmler listemizin 3. sırasında farklı bir yapım yer alıyor. Büyük yalanlara dönüşen küçük zaafların, bir aileyi parçaladığı gerçeğinin üzerini örterek, her şeye rağmen aileyi bir arada tutmaya çabalıyorlar.

Ağır gelen acıların ya da sorumlulukların altında kalmamak için doğruyu bilmek istemiyor, doğruyu görmezden geliyor, duymak istemiyor ve gerçeğin hakkında konuşmamaya çalışıyorlar. Tam anlamıyla aileyi bir arada tutabilmek için gerçeklere karşı üç maymunu oynuyorlar. Peki, bu çaba gerçeğin var oluşunu ortadan kaldırır mı?

4 – İklimler

YouTube video

İklimler filmi de Nuri Bilge Ceylan en iyi filmleri arasında. Basit şeylerle mutlu olabilen insanlar, mutlu oldukları bu basit şeylerden daha da basit şeyler için üzülebiliyorlar. İnsan yaratılışında böyle bir inceliğe sahiptir.

Tıpkı doğum şekillerinin basitliği gibi hiç olmayacak kadar basitçe ölebilmeleri gibi… Bahar ve İsa, iki yalnız ruhtur ve bu ruhlar kendilerine ait olmayan bir mutluluğun peşine takılmışlardır.

5 – Uzak

YouTube video

Hayatta ilerliyor olduğu yol ile idealleri arasındaki mesafe her geçen gün artmakta olan bir fotoğrafçı, bu durumdan kaygı duymaktadır. Köyünden kalkıp İstanbul’a iş aramaya gelen ve niyeti bir an önce yurt dışına gitmek olan genç bir akrabasını evinin kapısını çalarken bulur.

6 – Mayıs Sıkıntısı

YouTube video

Film çekmek için, doğduğu yere yani kasabasına dönen Muzaffer’in hikayesinin anlatıldığı bir filmdir. Babası Emin ise tarlasının hudutları için mücadele vermektedir.

Yeğeni Ali ise babasına ses çıkartan saat aldırmak istiyor ve bunun için halası ne kadar istediğine dair onu sınıyor. Ali’nin bu sınavı nedir? Yumurtayı kırmadan kırk gün cebinde taşımak. Eğer bunu başarabilirse saat onun olacak.  

7- Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan son filmi Kuru Otlar Üstüne de en iyi filmler arasına aday. 76. Cannes Film Festivali’nde 19 Mayıs 2023 cuma günü galası yapılan, ilk defa izleyici ile buluşan bu film dakikalarca ayakta alkışlandı. Cannes Film Festivali’nde ana kategoride yarışan ve Altın Palmiye adayı olan Kuru Otlar Üstüne oyuncuları arasında Merve Dizdar da yer alıyor.

Kuru Otlar Üstüne konusu ise; İstanbul’a atanma hayalleri kuran ve doğuda dört yıllık zorunlu hizmetini yapmakta olan Samet öğretmenin, meslektaşı Kenan ile birlikte iki kız öğrenci tarafından uğradığı taciz iddialarıyla alt üst olan hayalleri… Hayalleri sekteye uğrayan Samet Öğretmen’in hayatı, hayatına girecek olan Nuray Öğretmen ile değişecektir…

Nuri Bilge Ceylan son filmi Kuru Otlar Üstüne konusu oyuncuları ve daha fazlası hakkına bilgi için Kuru Otlar Üstüne Konusu Nedir | 76. Cannes Altın Palmiye Adayı Nuri Bilge Ceylan Filmi Kuru Otlar Üstüne Oyuncuları Kimler? yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!