featured

En Çok Tutulan Duvar Boya Renkleri Ev Boyama Renkleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evinizi yenilemenin en kolay yollarından biri boyamaktır. İsterseniz yatak odası isterseniz mutfak ya da banyo duvarlarınız olsun, mobilyalarınızla uyumlu hale getirebileceğiniz yeni bir renk seçimi ile görsel bir şölen sunabileceğiniz ev boyama renkleri ile, hayalinizdeki evi oluşturabilirsiniz.

En Çok Tutulan Duvar Boya Renkleri Ev Boyama Renkleri

Tarzınızı belirlemek, modern ya da geleneksel, minimalist ya da abartılı boya renkleriyle yaşam alanınızı yenilemek, değiştirmek ve havanızı bulmak için, 2020 yılının en gözde, en çok tutulan duvar boya renkleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, bu yazımızı okumalısınız.

1 – Klasik Mavi

2020 yılında en çok tercih edilen boya renklerinden biri Pantone Rengidir. Klasik mavi renk , evin her yerinde kullanabileceğiniz bir renktir. Güven verici niteliği, istikrarlı havasıyla, evinizi güvence altına alabileceğiniz, eşsiz renklerden biridir.

2 – Bej

En Çok Tutulan Duvar Boya Renkleri Ev Boyama Renkleri
En Çok Tutulan Duvar Boya Renkleri Ev Boyama Renkleri

Klasik bej rengi, parlak beyaz renk ile kesildiğinde ortaya çıkar ve kahverengiler, pas kırmızı ve mavi renkle doğal bir uyum sağlamaktadır. Kum beji tercihinde de yine aynı renkler ile uyum sağlanabilir.

3 – Sıcak Beyaz

Kuzeye bakan evler için oldukça mükemmel bir seçim olan sıcak beyaz renk tonuna uygun istediğiniz odayı seçtiğinizde, hoş ve kremsi bir beyaz ile harikalar yaratabilirsiniz.

4 – Koyu Yeşil : En Çok Tutulan Duvar Boya Renkleri Ev Boyama Renkleri

Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliğiyle koyu yeşil, terapötik özelliği ile dengeli bir his yaratmaktadır. Hardal ve çakıl tonlarıyla mükemmel bir uyum yakalayabilirsiniz.

Evinizde botanik hissini uyandırmak ve doğanın muhteşemliğini evinizde hissetmek için, duvar boyası renkleri seçerken avcı yeşili tonlarını da kullanabilir ve doğayı evinize hapsedebilirsiniz.

5 – Sarı

En Çok Tutulan Duvar Boya Renkleri Ev Boyama Renkleri

Odanın havasını yükseltmek ve kendinizi daha eğlenceli ve enerjik hissetmek için tercih edeceğiniz soluk sarı rengi duvar boyası rengi ; keyifli ve davetkar tonuyla odanızı ve sizi aydınlatacaktır.

6 – Allık Pembe

Çok uzun süredir mimarların ve dekoratörlerin gözdesi olan allık pembe, sıcak tonlarıyla modern ve hanım hanımcık bir renktir. Oda ve oda içindeki tüm materyallere şık bir hava katan pembe, 2020 yılında da yine mimarların ve dekoratörlerin gözdesi olmaya devam etmektedir.

7 – Kil Rengi

2019 yılında oldukça gözde olan kil rengi, pişmiş toprak rengi ve sıcak macun boya ile harmanlanarak, enfes bir görüntü yaratmaktadır.

En Çok Tutulan Duvar Boya Renkleri Ev Boyama Renkleri

2020 yılında da toprak ve kilden esinlenerek duvarlar, muhteşem bir havaya bürünmeye devam edecek. Aynı oda içerisinde taş zemin efekti verilmesi de birbiri ile uyumlu bir tasarım oluşmasını sağlayacaktır.

8 – Kömür Grisi

Sofistike bir görüntü tercih edenler için kaçırılmayacak bir renk olan kömür grisi, koyu mobilyalar ve açık renk halılarla alanınızı daha görkemli gösterecektir.

9 – Soluk Turuncu

Siz Feng shui enerjisini evinize doldurmak isteyenlerdenseniz, soluk turuncu tam da size göre.

Kırmızı ve turuncu renkler aynı zamanda odaya mutluluk katarken, turuncu rengin davetkarlığı ile sizi oldukça hassaslaştıracak.

10 – Elma Kırmızısı

Kırmızı renk, gücün ve enerjinin sembolüdür. Cesur tarzı sevenlerin rengi olarak bilinen kırmızı, uyarıcı bir renk olmasının yanında, yıllardır harika bir görüntü sergilemektedir.

Beyaz kırpma ile harmanlandığında, ferahlatıcı bir renk, odalarınızı süsleyebilir.

11 – Tozlu Mavi

Kireçli mavi olarak da bilinen tozlu mavi, 2022 yılı en popüler renkleri arasında yer almaktadır. Mavi ve gri arasında olan bu renk, kadifemsi gölgeler yaratırken, nötr özelliği sayesinde sizi sakinleştirir.

Parlak beyaz ile harmanlandığında güzel bir görüntü oluşturan tozlu mavi, koyu renklerle de harmanlanarak, güzel bir kontrast oluşturmaktadır.

12 – Açık Gri

Nötr renkleri sevenler için harika bir renk olan klasik açık gri, hafif simli rengiyle, ışık almayan odalarınızı bile aydınlatmaya devam edecektir.

14 – Tavuskuşu Mavisi 

Odun kömürü ve kirli siyah rengi çağrıştıran tavuskuşu mavisi, 2020 yılında en iyi renkler arasına girmeye hazırlanıyor. Mücevher tonlarının yanında, sakinleştirici ve canlandırıcı etkisiyle, yaşam alanınızı daha modernleştirecek bir renk.

15 – Yanmış Turuncu

Pas tonları ve yanmış turuncu, en popüler canlandırıcı renkler arasında yerini almaktadır. Ön kapıda ya misafir tuvaletinde kullanacağınız bu renk, evinizi oldukça neşeli gösterecektir.

16 – Fındık Rengi

Fındık boya rengi, sıcak ve oldukça davetkar kremsi tonlarıyla, mobilyalarınıza uyum sağlayan ve modası asla geçmeyen bir boya tonudur. Odanızın daha büyük görünmesini sağlamak için zengin fındık rengi tonlarını tercih edebilirsiniz.

17 – Lila Gri

Nötr boya renklerden biri olan güvercin grisi, modern alternatifler tercih edenler için oldukça idealdir. Leylak ve gri tonların sıcak ve neşeli havası sayesinde, yaşam alanınızda ince ve ferahlatıcı bir hava oluşturabilirsiniz.

18 – Mantar Rengi

En Çok Tutulan Duvar Boya Renkleri Ev Boyama Renkleri

Yetmişli yılların popüler mousy kahverengileri ve pas boya renkleri, yeniden güncellenerek yepyeni bir renk doğdu. Mantar. 2020 en moda renkler arasında yerini alan mantar tonları; tarafsız, çekici ve misafirlerinize eşsiz bir hava yaratacak tonlarıyla ve mobilyalarınızla olan muhteşem uyumuyla, bir kez daha yürekleri hoplatabilirsiniz.

19 – Hardal

Farklı alternatifler arayanlar için derin hardal rengi, vurgular oluşturmak ve kışkırtıcı renk derinliği sağlamak için oldukça iyi bir alternatiftir.

20 – Yumuşak Kil

Yumuşak kil renkleri, hangi odanızı boyarsanız boyayın, rahat bir zariflik ve güneşli bir gün havasını yansıtacaktır. Ev içi renkleri için tercih edeceğiniz; terra cota, karanfil, karamel ve nötr renklerden oluşan bir turuncu ev, odanızı ya da yaşam alanlarınızı özelleştirmeniz için size fırsat verecektir.

21 – Mercan Duvar Boya Renkleri

Kırmızı ve beyaz çizgili mobilyalarla harmanlayabileceğiniz mercan rengi, evinizin küçük bir köşesinde kendinize ayırabileceğiniz en güzel yeri işaret etmektedir. Oldukça romantik bir ortam yaratmak için kullanacağınız mercan ile, hayalinizdeki romantizmi de yaşamanız içten bile değildir.


İlginizi Çekebilir: Karo Halı Nedir


22 – Mor

2018 ve 2019 yılında oldukça popüler olan mor renk, 2020 yılında da oldukça popüler olacağa benziyor. Oldukça enerjik, çok yönlü yumuşak yoğunluğa sahip renk, sade versiyonlarıyla, odanıza sıcak ama çok hareketli yansıyacak.

Mor renk, evin herhangi bir yerine kullanılabilir bir renktir. Sakinleştirici, şık, zarif ve büyük bir etki yaratacak olan mor rengi, mutfağınızda kullanmak isterseniz, mutfak dolaplarınızın da mor olması, iyi bir seçim olacaktır.

23 – Derin Berry Kırmızı

En Çok Tutulan Duvar Boya Renkleri Ev Boyama Renkleri

Cesur ve doygun kırmızıları sevenler için oldukça ideal olan derin berry kırmızısı, rahatlatıcı niteliklere sahiptir. Bu duvar boya renkleri, bulunduğu odaya enerji yayarken, mobilyalarınızla da uyumlu ve dengeli bir kontrast kuracaktır.

24- Ham Ahşap Duvar Boya Renkleri

Ahşabın muhteşem dokusunu duvarlarına taşımak isteyenler için, mükemmel bir alternatif olan ham ahşap; kül, akçaağaç ve çam tonlarının nötr renklerle harmanlanmasıyla minimalist evler için oldukça uygundur.

25 – Avcı Yeşili

Doğa ve insan yaşamının iç içe girmiş halini destekleyen avcı yeşili; duvarlar, mobilya ve aksesuarlar ile uyum içindedir.

26 – Gümüş

Modern, sofistike olmasına rağmen, rahat ve şık bir his uyandıracak olan gümüş renk, modern ve geleneksel tarzın iç içe geçmiş halini yansıtmaktadır.

Mobilyalarınızla uyumlu şekilde çalışan duvar boya renkleri arasındaki bu renk, beyaz rengi ya da bej boya rengine mükemmel bir alternatif olacak renktir.

27 – Gök Mavisi

En Çok Tutulan Duvar Boya Renkleri Ev Boyama Renkleri

Netliğin, saflığın ve sezginin ön plana çıktığı gök mavisi; sakinleştirici, davetkar ve huzur verici duygusuyla sizi mest edecek.

Daha açık mobilyalarla daha açık bir mavi tonu seçtiğinizde nötrlük ön plana çıkarken, gök mavisi renk, çamaşır odası için mükemmel bir tercih olacaktır.

Özellikle çocuk odası ve yatak odası için de mükemmel bir seçim olacak gök mavisi, çocuklarınıza ve size sakinlik ve huzur getirecektir.

28 – Saman Duvar Boya Renkleri

Dekorasyon ve duvar boya renkleri için eğer beyaz renklerden hoşlanmıyorsanız, sıcaklık alacağınız, hoş bir renk olan saman rengini tercih edebilirsiniz. Çok koyu tonlarda seçerseniz, gözlerinizi yorabileceğiniz bu renk, siyah ve gri ile harmanlandığında, oldukça güzel bir ton sunmaktadır. Saman rengi en çok, oturma odalarında ve yatak odalarında, en iyi performansı sunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: En İyi Duvar Kağıdı Modelleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!