featured

Ursula Corbero Kimdir? La Casa De Papel Filminin Tokyo’su Ursula Corbero’un Hayatı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ursula Corbero, dünyayı kasıp kavuran La Casa De Papel dizisinin Tokyo ’su. İspanya’da tanınmış bir oyuncu olan Úrsula corberó delgado, La Casa De Papel’de Tokyo karakteriyle, milyonların kalbinde taht kurdu.

Netflix dizisi La Casa de Papel dizisiyle ülkemizde birçok kişinin gözüne girmeyi başaran Úrsula, İspanya’da ilk olarak Física o Química dizisinde Ruth rolüyle tanınmaya başladı. Bu rol ile birçok ödülün de sahibi olan 29 yaşındaki güzel oyuncu 2017 yılından beri yayınlanan ve La Casa de Papel dizisinde korkusuz hırsız rolüyle tanıdı.

Money Heist olarak da bilinen La Casa de Papel, 4. Sezonu için 3 Nisan 2020 Cuma günü Netflix’te başlayacak.

Ursula Corbero’nun Hayatı

YouTube video

11 Ağustos 1989 yılında İspanya’nın Barselona şehrinde doğan Úrsula, 13 yaşında oyunculuk kariyerine başladı. Asıl adı ise Ularsula Corberó ’dur. Sıkı bir Barcelona taraftarı olan Úrsula’nın oynadığı diziler arasında;

Mirall TrencatVentdelplà, Cuenta átrasEl Internado bulunmaktadır.

2018 yılında El Arbol de la Sangre adlı gerilim filmi ve Proyecto Tiempo: La Llave adlı bilim kurgu filmi ile izleyici karşısına çıktı. Ursula Corbero, 2018 senesinde dünyanın en iyi kadın oyuncusu olarak seçilmiştir.

Bunların dışında Fizik ve Kimya adlı komedi dizisi ile kariyerinde önemli bir çıkış yapmıştır. Úrsula Corberó, birçok yardım kuruluşuna üye olmakla beraber destekçisi olduğu bilinen kuruluşlardan “We Are Water” (su biziz) adlı bir yardım kuruluşunun destekçileri arasında bulunmaktadır.

Ursula Corbero; 52 kilo ve 31 yaşında olan güzel oyuncu 1 metre 63 cm’dir. Aslan burcu olan oyuncunun gözlerinin rengi ise açık kahve, saç rengi ise koyu kahverengidir. Güzel oyuncu, Arjantinli oyuncu Chino Darin ile birliktedir. İkili, İspanyol TV şovu La Embajada (Elçilik) adlı oyunun setinde bir araya gelmiş ve birbirlerine âşık olmuştur. Bu arada güzel oyuncunun erkek arkadaşının babası Ricardo Darin de ünlü bir Arjantinli aktör.

YouTube video

İspanyolca dışında Katalanca diline de hâkim olan güzel oyuncu, ailesinin en küçüğüdür. Monica adlı ablası vardır. Annesi Esther, henüz 17 yaşındayken ablası Monica’yı dünyaya getirdi.

Babası Pedro Corberó, annesi Esther Delgado’dur. Erkek kardeşi olmayan Úrsula Corberó, eğitimini Escola Superior d’Art Dramatic Lisesi’nde yapmıştır. Vücut ölçüleri 22 bel, 33 kalça boyutundadır. Hıristiyan dinine bağlı olan oyuncunun; kitap okumak ve yüzme en çok yaptığı hobileri arasında yerini almaktadır.

Ursula Corbero Televizyon Kariyeri

YouTube video

Ursula Corbero hakkında konuşmak gerekirse geniş bir televizyon kariyeri bulunmaktadır. Oyuncunun katıldığı televizyon dizisi kariyerindeki diziler sırasıyla şöyledir:

Mirall Trencat dizisinin Maria rolünde / 2002Ventdelpla filminde Sara rolünde / 2005-2006Cuenta Atras dizisinin Daniela karakterinde / 2007Eh Internado / Manuela Portillo / 2007Física o Química disizinin Ruth Gomez rolünde / 2008-201114 de Abril dizisinde Beatriz de la Torre rolünde / 2011-2019Volare dizisinde Lila-Malva karakterinde / 2012Gran Reserva dizisinde Julia Cortazar – Laura Marquez rolünde / 2013Los Dias de Gloria dizisinde Mario Conde Paloma Aliende olarak / 2013Con el culo al aire dizisinde Sofia karakterinde / 2014Avusturya Margaret dizisinde Isabel rolünde / 2014Anclados dizisinde Natalia rolünde / 2015La Embajada dizisinde Ester Salinas karakterinde /2016Jorge Que fue de Jorge Sanz filminde Úrsula Corberó rolünde/ 2017La casa de papel dizisinde Tokyo olarak / 2017-2019Snatch dizisinde Ines rolünde / 2018Paquita Salas dizisinde /2019rol almıştır.

La Casa de Papel Rol Arkadaşları Kimlerdir?

İspanya’da ünlü bir oyuncu olmasına rağmen ülkemizde Netflix aracılığıyla gösterime giren La Casa de Papel dizisiyle tanınan Úrsula Corberó’nun dizideki rol arkadaşları ise; Enrique Arce, Alvaro Morte, Pedro Alonso, İtziar İtuno, Esther Acebo, Miguel Herran, Maria Pedraza, Darko, Peric, Anna Gras, Alba Flores, Paco Tous, Jaime Menendez Kiti Manver ve Juan Fernandez’dir.

Úrsula Corberó Film Kariyeri

YouTube video

Televizyon dizileri yanında sinema filmlerinde de başarısını gösteren güzel oyuncu Ursula Corbero, oynadığı filmlerde de birçok takipçi ve hayran kitlesi kazanmıştır.

Cronica de una voluntad filminde Cova olarak / 2007 Slaytlar filminde / 2011 Elsinor Parkı filminde Lisa olarak/ 2011Paranormal Xperience 3D filminde Belen rolünde / 2011Afterparty sinema filminde Maria-Laura karakterinde / 2013 Crimen con Vista al mar filminin Sonia’sı olarak / 2013 Bam Bambi’yi Quien mato sinema filminde Pala Larrea olarak / 20132 Köfte Bulutlu sinema filminde Sam rolünde / 2013Perdiende el Norte filminde Nadia karakterinde / 2015Como sobrevivir bir una despedida filminin Martha’sı olarak / 2015La Corona Partide / Avusturya’nın Margaret’i olarak / 2016Proyecto Tiempo filminin Alma rolünde / 2017El Arbol de la Sangre filminde ise Rebecca rolünde / 2018 yılında oynamıştır.

Diziler kadar sinema filmleriyle de adını duyuran güzel oyuncu, dizi ve sinema kariyerine son hızla devam etmekte. Oyuncunun hayranları, özellikle La Casa de Papel dizisinin 4.sezonunu sabırsızlıkla bekliyor.

Ursula Corbero Gerçekten Bir Feminist mi?

Ursula Corbero, 2018 yılında Mujerhoy ile yapılan bir röportajında, kendisini tam bir feminist olarak tanımlamıştır. Güzel oyuncu röportajında; “büyük savaş, eşit olması için belki biraz daha dengelenmesi gereken şeylere ihtiyaç duymamızdır. İşte öyle hissediyorum. Bazen insanların ‘Herkesin feminizmle denize düştüğünü’ söylediğini duyuyorum ve bence bu gerekli, çünkü o kadar uzun zamandır o kadar eşitsizdi ki biraz abartılıyoruz.” Açıklamalarını yapmıştır.

Ursula Corbero Nasıl Oyuncu Oldu?

Ursula Corbero, geceleri yatmadan önce her gece televizyon izlediklerini ve bazı gecelerde gecenin orta yerinde oturma odasında televizyonun sesiyle uyumayı çok sevdiğini açıklayarak, çok küçük yaşlardan oyunculuğa ilgisi olduğunu belirtmektedir.Güzel oyuncu, küçükken seyretmekten en çok sevdiği programın Lluvia de Estrellas (Hollandalı Yıldızların Gözlerindeki) olduğunu söyleyerek, pop yıldızlarının taklitlerini yaparak, annesini bu programlardan birine davet etmek istediğini söylediğini de belirtmektedir.

Bvlgari’nin Yüzü Ursula Corbero

YouTube video

Netflix dizisi La Casa de Papel ’in güzel Tokio’su ünlü mücevher markası Bvlgari’nin de yüzü. Marka, güzel oyuncuyu yeni marka elçisi olarak ilan ederek, tanıtımını yaparak, yeni yüzlerinin Ursula Corbero olduğu da ilan edilmiş oldu.

Mücevherlere olan tutkusunun büyükannesinden geldiğini söyleyen güzel oyuncu, büyükannesinin küçük kasasında her zaman ne olduğu soracağını ve içinde ne olduğunu çok merak ettiğini söylemektedir. İçindekileri gördüğünde de mücevherlere ve taşlarına çıldırdığını söyleyen güzel oyuncu, Bvlgari’nin yüzü olduğunda da mücevherlere olan ilgisini de bir nebze olsun hafiflettiğini söylemektedir.

Ayrıca julia cortázar olarak TV serilerinde oynamıştır. Çeşitli film festivallerinde ödül almıştır. Arjantinli oyuncu Chino Darín ile beraber birliktelik yaşamaktadır. Mirall Trencat ile Tv oyunculuğuna başlamıştır. La corona partida ( Kırık Taç ) rol almıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!