featured

Erkekler Neden Aldatır? Aldatma Nedenleri ve Sonuçları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erkekler Neden Aldatır? Aldatma Nedenleri ve Sonuçları

Bu yazımızda evlilikte ya da ilişkide aldatan erkeklerin sebeplerini derlemek istedik. İşte olası tüm sebepleriyle erkeklerin aldatma nedenleri.

Erkekler neden aldatır sorusu uygarlıklar tarihi boyunca sorulan bir sorudur. Özellikle de uzun ilişki içerisinde aldatma durumları çok sık karşılaşılan durumlardır. Erkekler neden aldatırlar dediğimizde de birden fazla sebebe ulaşabiliriz. Bu sebeplerin de arasında çiftlerin karşılıklı ilişkiyi yürütememe durumları bulunmaktadır.

YouTube video

Erkekler neden aldatır nasıl anlaşılır sorusu için de çoklu düşünmek faydalı olacaktır. Mutlu ya da mutsuz giden bir ilişkide aldatma yaşanıyorsa bunun birden fazla sebebi de olabilir. Biz de bu yazımızda erkelerin olası aldatma durumlarını sizler için araştırmak istedik. İşte kapsamlı sebepleriyle aldatan erkekler ve aldatma nedenleri.

Bu yazımızda erkeklerin olası aldatma nedenlerini sizler için derledik. Erkekler neden aldatır Uzman TV gibi kanallardan da konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Aldatma durumunda canınız çok yanıyorsa kimseyi affetmeyi düşünmemenizi tavsiye ediyoruz. Unutmayın, siz değerlisiniz.

2/10

Monoton ve Rutine Bağlayan Yaşam Şekli

Monoton ve Rutine Bağlayan Yaşam Şekli

Erkekler neden aldatır sorusuna en çok verilen cevaplardan biri monoton bir evlilik durumudur. Eşiyle monoton yaşam süren erkekler, hayatlarına renk ve heyecan katmak için eşlerini aldatabilirler.

YouTube video

Evlilikte yaşama uygun davranmak önemlidir. Eşler, cinsel istekleri azaldığında farklı zevk alanlarına yönelebilirler. Arkadaşlıklar hoşlanmayla başlar, sevgi ile devam eder, cinsellikle noktalanabilir. Hatta kimi zaman bu durum yeni bir duygusal ilişkiye de evirilebilir.

3/10

Macera Arayışı İçerisine Girme

Macera Arayışı İçerisine Girme

Erkekler neden aldatırlar sorusuna bir diğer cevap da küçük kaçamaklardan edinilen macera arayışı durumudur. Evliliğinde sorun olmayan bazı erkekler macera olsun diye eşlerini aldatabilirler. Farklı renkler ve zevkler tatmak isteyebilirler.

YouTube video

Bu durum hem erkeklerde hem de kadınlarda gözlemlenebilen bir durumdur. Her ne kadar toplum içerisinde kadınların aldatmasına kötü bakılsa da bazen kadın bireyler de bu ihtiyacı hissedebilirler.

4/10

Egoist Tavırlar Neticesinde Aldatma

Egoist Tavırlar Neticesinde Aldatma

Erkekler kimi zaman kendilerine ilgi gösteren kadınlar ile birlikte olmak isteyebilirler. Bu durum egonun tatmin edilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Hatta karşı tarafa yönelik herhangi bir duygu hissedilmese dahi aldatma durumu yaşanabilir.

YouTube video

Elbette bu durum da yalnızca erkek bireylere mahsus bir durum değildir. Hayatta her insan hiç de tahmin etmediği zamanlarda hatalara düşebilir.

5/10

Ortak Noktaların Kalmaması Durumu

Ortak Noktaların Kalmaması Durumu

Kadın ile erkek ortak bir noktada buluşamazsa bu durumda ayrılık kaçınılmaz olur. Erkekler neden aldatır sorusuna bir diğer cevap olarak da ortak noktaların bulunmaması durumu verilebilir. Bu durumda eğer çiftler ayrılma kararı almamışlarsa aldatma durumu kaçınılmaz olabilir.

YouTube video

Her insan kendisi ile ortak paydada buluşabilen kişilerden hoşlanmaktadır. Bu durumda çiftlerin ortak paydaları tükendiyse ilişki de büyük bir çıkmaza girebilir.

6/10

Cinsel Hayattaki Problemler

Cinsel Hayattaki Problemler

Erkekler neden aldatırlar konusunda bir diğer nokta da cinsel yaşamda yaşanan zorluklardır. Cinsellik açısından uyumlu olmayan bir evlilikte kimi zaman aldatma durumları yaşanabilir. Bu durum yalnızca erkekler için değil kadınlar için de geçerli olabilen bir durumdur.

YouTube video

Cinsel çekimin olmadığı ve problemlerin yaşandığı evliliklerde bu durum evlilik temelinin yıkılmasına da neden olabilmektedir.

7/10

Duygusal Boşluk ve Aşk Arayışı

Duygusal Boşluk ve Aşk Arayışı

Erkeklerin aldatmasında bir diğer sebep de aşktır. Çiftler birbirlerine tutku ile bağlı değilse, evlilikte aşk yoksa erkek aşkı ve mutluluğu başka kadınlarda arayabilir. Görücü usulü evliliklerde, çiftlerin birbirini sevmeden evlenmelerinde ve mantık evliliklerinde aldatmalar daha sık görülebilir.

YouTube video

Evlilikte aşkın ve heyecanın kaybolması erkeği  ya da kadını aldatmaya teşvik edebilir. Zaten mutsuz bir şekilde ilerleyen evlilikte de zamanla şiddetli geçimsizlik gibi problemler ortaya çıkabilir.

8/10

Şiddetli Geçimsizlik

Şiddetli Geçimsizlik

Erkekler neden aldatır konusunda bir diğer olası sebep de şiddetli geçimsizlik durumudur. Böyle bir durumda çiftler arası gerilimler artar ve evlilik son raddesine gelebilir. Boşanma gibi durumların yaşanmaması halinde de erkek birey karısını aldat yolunu seçebilir.

YouTube video

Yukarıdaki sebeple içerisinde de belirttiğimiz gibi bu durum yalnızca erkek bireylere has bir durum değildir. Kimi şiddetli geçimsizlik hallerinde kadın bireyler de eşlerini aldatmayı tercih edebilirler. Ve bu durum en az erkek bireylerin aldatması ile benzer tepkileri hak etmektedir.

9/10

İntikam Amaçlı Aldatma

İntikam Amaçlı Aldatma

Erkekler neden aldatırlar sorusunda bir diğer sebep de intikam duygusudur denilebilir. Daha önce aldatılmış olan ve bu durumu atlatamayan erkek birey eşini aldatma yolunu tercih edebilir.

YouTube video

Bu durum psikolojik açıdan travma etkisi ile meydana gelen bir durum olarak da belirtilmektedir. Aldatmanın intikamı için yine aldatma yolunun seçilmesi söz konusu olabilir. Zaten böyle bir durumda da çiftlerin evliliği mutlaka sonlandırılmalıdır.

10/10

Taviz Vermek

Taviz Vermek

Aldatma nedenlerinin arasında geçmişte aldatan tarafın affedilmesi gibi durumlar da yer alıyor. Buna göre geçmişte sizi aldatan eşinizi affettiyseniz ve kaldığınız yerden ilişkiye devam ettiyseniz bir diğer aldatmanın da önünü açmış olabilirsiniz.

YouTube video

Elbette bu durum her daim çoklu aldatma ile sonuçlanmak zorunda da değildir. Fakat aldatılma durumlarında yapılan araştırmalar taviz vermenin etkisini ortaya koymaktadır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!