featured

Koronavirüs Nasıl Ortaya Çıktı Sorusuna Cevap Bu Seferde ABD İstihbaratından Geldi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley,  Koronavirüs nasıl ortaya çıktı sorusuyla ilgili cevap verdi. Yaptıkları araştırmalar doğrultusunda yeni tip Covid-19 ile ilgili olarak laboratuvarda üretildiği iddialarına ilişkin Orgeneral Milley’den yanıt geldi. Orgeneral Milley, doğal yollardan ortaya çıkma ihtimalinin daha yüksek ve güçlü olduğunu fakat net bir sonucun henüz belirginleşmediğini ifade etti. Her iki olasılık içinde belirsizliğin hala bulunduğunu açıkladı.

Peki, Koronavirüs Nasıl Ortaya Çıktı?

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Milley, Savunma Bakanı Mark Esper ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamada; Coronavirüs laboratuvar ortamında mı üretildi, iddialarıyla ilgili şu sözlere yer verdi:

“Medyada, blog sitelerinde çok sayıda dedikodu ve spekülasyon var. İstihbarat bu iddiaları ciddi bir şekilde inceledi. Şu aşamada, bu iddialar inandırıcı değil. Doğal olduğunu gösteren bazı deliller var. Ama yine de bundan tam emin olamayız.”

Corona virüsün Çin’in Wuhan şehrindeki bir laboratuvarda yarasalardaki zararlı virüsleri incelerken sızarak dünyaya yayıldığı iddia ediliyordu. Ayrıca Washington Post Gazetesi ise ABD’nin Dış İşleri Bakanlığının istihbaratından 2 yıl kadar önce Wuhan’da bulunan bu laboratuvarın gerekli önlem almadığını ve aynı zamanda da bu laboratuvardan çıkacak bir virüsün salgına sebep olabileceğiyle ilgili bilgi aldığını öne sürdü.  

Çin’in Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian ise geçtiğimiz ay içerisinde sosyal medya hesabından bir açıklama yapmıştı ve Covid-19 virüsünün Wuhan’a ABD ordusu tarafından getirildiğini iddia eden  bir paylaşım yapmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!