featured

Hakan Boyav Kimdir? Son Dönemin En İyi Karakter Oyuncusu Hakkında Bilinmeyenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakan Boyav kimdir sorusu Payitaht Abdülhamit dizisinde Mahmut Paşa karakterinin hayranları tarafından sıkça sorulan soruların başında gelmektedir. Hakan Boyav bugüne kadar gündeme damga vuran pek çok dizi ve filmde rol almıştır. Son olarak Payitaht: Abdülhamit dizisinde Mahmut Paşa rolü ile ekranlara gelen Hakan Boyav, burada saltanat aleyhine düşüncelerde bulunan bir veziri canlandırmaktadır. Hakan Boyav’ın hayat verdiği Mahmut Paşa, dönemin Paris Büyükelçiliği’ni yapmıştır.

YouTube video
Dizi ve film oyunculuğu dışında tiyatro yönetmenliği, karikatüristlik, futbolsever, denizcilik gibi on parmağında on marifet olan Hakan Boyav’ı daha yakından tanıyalım.

Hakan Boyav Nerelidir?

https://www.youtube.com/watch?v=-whec3tFICM

Hakan Boyav nerelidir? Hakan Boyav, İzmir’in Ödemiş ilçesinde 10 Ocak 1964 tarihinde dünyaya gelmiştir. Lise eğitimini İzmir Suphi Koyuncuoğlu Lisesi’nde alan Boyav, 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olmuştur.

Mezun olduktan hemen sonra 1988 yılında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda göreve başlayan Hakan Boyav 1988 yılından 1993 yılına kadar Diyarbakır da görev almıştır. Diyarbakır’daki görevinin ardından 1993 den ve 2003 yılına kadar Antalya Devlet Tiyatrosu’nda çalışmıştır. Burada yaptığı görevler sayesinde yurdun dört bir tarafını gezme fırsatı yakalamıştır.

2003 yılında başladığı halen Ankara Devlet Tiyatrosu’ndaki görevine devam etmektedir. Hakan Boyav 2002 yılından bu yana çeşitli dizi ve filmlerde görev almaktadır.

Hakan Boyav’ın Oynadığı Diziler

YouTube video

Hakan Boyav kimdir sorusuna oyuncunun oynadığı diziler ve hayat verdiği karakterler ile devam edebiliriz. Hakan Boyav 2002 yılından beri pek çok dizi ve filmde yer almıştır. Özellikle oynadığı dizilerde canlandırdığı karakterler ile seyirciyi büyüleyen Boyav sırası ile;

2002 yılında Çağan Irmak’ın yönettiği Asmalı Konak dizisinde Ahmet karakterini canlandırmıştır.2004 yılında ise Arapsaçı isimli dizide Remzi karakterine hayat vermiştir.Aynı yıl Çağatay Tosun’un yönettiği Seher Vakti dizisinde Avni rolünü canlandırmıştır.2005 yılında sevilen dizi Hırsız Polis’te Kaporta Yakup karakterini canlandırarak izleyicileri kendisine hayran bırakmıştır.2007 yılına gelindiğinde Dağlar Delisi isimli dizide Aydın Bey rolü ile karşımıza çıkmıştır.2008 yılında Ümmü Burhan’ın yönettiği Kalpsiz Adam dizisinde Şoför Seyfi karakterine hayat vermiştir.Aynı yıl sevilen dizi Gece Gündüz’de Hayalet İrfan rolünü canlandırmıştır.2009 yılında döneme damgasını vuran Hanımın Çiftliği isimli dizide Berber Reşit karakteri ile izleyicilerin beğenisini kazanmıştır.2011 yılında ise yine dönemin en çok izlenen dizilerinden olan Kurtlar Vadisi Pusu’da hayat verdiği Kara rolü pek çok kişi tarafından hayranlıkla izlenmiştir.2014 yılına gelindiğinde Hakan Boyav bu defa karşımıza Beyaz Karanfil dizisindeki Salih rolü ile çıkmıştır.2016 yılında yayın hayatına başlayan Kış Güneşi isimli dizide Kadim rolünü canlandırmıştır.2017 yılından günümüze kadar ise Payitaht: Abdülhamit dizisinde Mahmut Paşa rolü ile dizi severlerin beğenisini kazanmıştır.

Hakan Boyav Filmografisi

Hakan Boyav kimdir sorusuna oyuncunun bugüne kadar rol aldığı filmlerle devam ediyoruz. Oyuncu 2004 yılından beri çeşitli filmlerde aldığı roller ile sinemaseverlerin büyük beğenisini kazanmıştır. Özellikle hayat verdiği karakterlerle bütünleşmesi sayesinde sinema sektörünün aranan isimleri arasında adı her zaman geçmektedir. Hakan Boyav’ın rol aldığı filmleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

2004 yapımı Cemal Şan imzalı Bir Aşk Hikayesi filminde oynamıştır.2005 yılında Hırsız Var isimli filmde rol almıştır.2007 yılına gelindiğinde ise Serdar Akar’ın Barda isimli filminde Patlak Osman rolü uzun süre sinemaseverlerin hafızalarından silinmemiştir.2007 yılında Berrin Dağçınar’ın Hayattan Korkma isimli filminde canlandırdığı Bedrettin karakteri ile Zeki Alasya ve Tarık Pabuççuoğlu ile beraber başrolü paylaşmıştır.2008’de Çağatay Tosun’un yönettiği Vali filminde Korcan karakterine hayat vermiştir.2009 yılında oyuncu Black Fields isimli Yunanistan yapımı bir filmde Türk komutanı canlandırmıştır.2010 yılında Uğur Yücel’in sevilen filmi Ejder Kapanı filminde rol almıştır.2011 yılında döneme damga vuran Şerif Gören imzalı Ay Büyürken Uyuyamam isimli filmde Hüsam isimli karakter Hakan Boyav ile hayat bulmuştur.Aynı yıl Serdar Akar imzalı fenomen haline gelen Behzat Ç: Seni Kalbime Gömdüm isimli filmde Ahmet Kolsuz isimli karakteri oynamıştır.2017 yılında ise Onur Ünlü yapımı bir dönemin efsane çizgi roman karakteri Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü isimli filmde Ayıboğan isimli karakter ile sinemaseverlerin takdirini kazanmıştır.

Hakan Boyav Ve Tiyatro

Hakan Boyav kimdir sorusunu yanıtlarken tiyatroya değinmezsek olmaz. Hakan Boyav filmleri ve dizileri dışında tiyatrodan da hiçbir zaman uzak kalmamıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi olduğu dönemden bu yana pek çok tiyatro oyununda rol almıştır. Bunun yanında oyun yönetmenliği de yapan Hakan Boyav yönettiği pek çok oyunla ödül kazanmıştır.

Özellikle 2004 yılında yönettiği Sersem Kocanın Kurnaz Karısı isimli oyunla Eleştirmenler Birliği tarafından En İyi Yönetmen ödülüne layık görülmüştür.

Hakan Boyav kendisi ile yapılan röportajlarda “tiyatronun sinemaya göre oyuncular ve seyirciler bakımından daha gerçekçi” olduğunu vurgulamıştır.

Hakan Boyav Karikatürleri

YouTube video

Sinema, dizi, tiyatro gibi faaliyetlerin yanında Hakan Boyav kimdir sorusunu cevaplamaya karikatürist kimliği ile devam ediyoruz. Boyav küçük yaşlardan beri çizerliğe merak sarıyor ve bu alanda kendisini geliştirmeye başlamıştır. Küçük yaşlardayken kendisinin çizer, futbolcu ya da tiyatrocu olmak istediğinin, bunların arasından tiyatroyu tercih ettiğini belirtmiştir.

Esprili bir kişiliği ve çizerlik yeteneğini birleştirebilen Hakan Boyav kendisi ile yapılan röportajlarda “karikatür sayesinde hayata gülebildiğini” vurgulamıştır.

Kendisine ait 2 karikatür sergisi bulunan Hakan Boyav geçmiş dönemlerde Abdi İpekçi, Yunus Nadi, Altan Erbulak karikatür ödüllerini almaya hak kazanmıştır. İyi bir oyuncu olmasının yanında iyi bir çizer olması ile sanatseverlerin gönüllerinde taht kurmuştur. Hakan Boyav çizdiği karikatürlerle ulusal ve uluslararası pek çok ödüle aday gösterilme başarısını göstermiştir.

Hakan Boyav kimdir sorusunu cevaplamaya oyuncunun farklı özellikleri ile devam edelim.

Hakan Boyav Ve Ankaragücü

YouTube video

Pek çok sanatçının aynı zamanda iyi bir futbol seyircisi olduğuna denk gelmişizdir. Fakat Hakan Boyav ve Ankaragücü arasındaki bağ biraz daha bu durumdan biraz daha fazladır. Hakan Boyav bir futbolsever ve Ankaragücü taraftarıdır. Takımının gerek içeride gerekse deplasmanda oynadığı maçları kaçırmamaya çalışan Hakan Boyav Ankaragücü tribünlerinin de sevilen isimleri arasındadır.

Çeşitli Ankaragücü faaliyetlerinde görev alan Hakan Boyav, geçmiş dönemlerde Ankaragücü adına kurulan derneklerde kurucu olarak faaliyet yürüttüğünü belirtmektedir.

Hakan Boyav Özel Hayatı

Hakan Boyav kimdir sorusunu birazda oyuncunun özel hayatı ile cevaplamaya çalışalım. Aile hayatını magazin sayfalarından uzak yaşamaya gayret eden Hakan Boyav, Nermin Boyav ile evlidir. Ankara’da mütevazi bir hayat geçirmeyi tercih eden Boyav ailesi magazinsel anlamda gündeme gelmeyi sevmiyor.

Kendisi ile yapılan röportajlarda normal bir Ankaralı gibi yaşadıklarını söyleyen Hakan Boyav, kendisini “bende herkes gibi sıradan bir insanım, sadece biraz ön sıradayım” şeklinde tanımlıyor. Fırsat buldukça mahallerinde gezdiğini ve arkadaşları ile kağıt oynamaktan zevk aldığını söylemektedir.

En büyük hobileri arasında denizcilik de yer alan Hakan Boyav, fırsat buldukça yelkenlisi ile denize açıldığını ve koşturmanın arasında bu şekilde dinlenebildiğini vurgulamaktadır.

Ek olarak ayrıca İzmir ile Van Devlet Tiyatrosunda ve bazı sinema filminde de görev almıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!