featured

Menengiç Kahvesi Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsmini özellikle son zamanlarda duyduğumuz menengiç kahvesi nedir ? Yabani Antep fıstığından yapılan menengiç kahvesi ( pistacia terebinthus ) için, çok geç tanınmış olsa da şu an kahve severlerin bir numaralı içeceği demek menengiç kahvesi nedir, sorusuna verilebilecek en doğru cevap olabilir. Menengiç kahvesi, yöresel bir tada sahiptir ve Gaziantep yöresinde çok eski zamanlardan beri bilinir. Sayısız yararı olan bu kahve, çok lezzetli, içimi yumuşak, hemen hemen her damak tadın uyum sağlayan bir kahve türüdür. Diğer kahvelerin aksine bu kahve, kahve çekirdeklerinden üretilmez. Aslında özel olmasının sebebi tam olarak da budur.

Menengiç kahvesi halk arasında çitlembik, çedene gibi isimlerle bilinen menengiç ağaçlarında yetişen meyvelerin kavrulmasıyla elde edilen bir kahve türüdür. Üstelik bu ağacı yetiştirmek için özel bir çaba sarf etmeniz de gerekmez. Ülkemizin Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde, dağlık alanlarda kendiliğinden yetişebilir.

Her Damlası Şifa: Menengiç Kahvesi Faydaları

Menengiç kahvesi sadece bir kahve olmanın ötesinde adeta alternatif tıbba ışık tutan, bin bir faydası olan lezzetli bir kahvedir. Menengiç kahvesi faydası saymakla bitmez. İşte her damlasında şifa bulabileceğiniz menengiç kahvesinin faydaları!

Menengiç kahvesi, nefes darlığına, solunum yolları sıkıntılarına ve ses tellerine oldukça iyi gelir.Eğer geçmek bilmeyen öksürüğünüz varsa düzenli olarak menengiç kahvesi tüketin. Ayrıca bu kahvenin balgam söktürücü özelliği de vardır. Göğsü yumuşatarak öksürüğü keser.İçerdiği doymamış yağ oranı sayesinde kalp ve damar sağlığını koruyarak, damar tıkanıklığı ve kalp krizi gibi hastalıkları vücuttan uzak tutmaya çalışır.Kötü kolesterolü düşürür.İçinde barındırdığı A, B6, C, E vitaminleri sayesinde cildi yaşlanmaktan korur. Hücrelere destek olarak yaşlılık belirtilerinin önüne geçer.Sindirim sistemini düzenler, kronik hale gelmiş mide ağrılarını hafifletir.Eğer ölçülü şekilde tüketilirse böbrek sorunlarında etkili olur. Henüz kanıtlanamasa da böbrek kumuna iyi geldiği yönünde söylentiler de vardır.Menengiç kahvesi afrodizyak etkili olduğundan düzenli kullanılır ise cinsel hayatınızı düzene sokmanızda yardımcı olur. Menengiç kahvesi faydası, her yudumda nereydese kendini hissetirir. İçimi de oldukça yumuşak olan bu kahveyi içerek sağlığınızda ki değişimleri fark edebilirsiniz.

Menengiç Kahvesi Nasıl Yapılır?

Menengiç kahvesi faydası saymakla bitmeyince haliyle akıllara menengiç kahvesi nasıl yapılır, sorusu geliyor. Aslında menengiç kahvesi aynı türk kahvesi gibi yapılıyor ancak bazı tariflerde farklılık gösterebiliyor. Eğer siz türk kahvesinden biraz daha farklı içmek isterseniz, menengiç kahvesi nasıl yapılır, sorusuna en güzel aşağıdaki menengiç kahvesi tarifi!

Malzemeler

Menengiç kahvesiSütBitter çikolata (kişi başı 1 küçük kare)

Yapılışı

Kaç kişi içecekse o kadar fincan süt cezveye alınır. Her bir fincan için cezveye 1 dolu tatlı kaşığı menengiç kahvesi eklenir, ocağa koymadan karıştırılır. Cezve ocağa alınır biraz karıştırılır. Isınmaya başlayınca yine kişi sayısı kadar küçük kare bitter çikolata cezveye eklenir. Bir taşım kaynatılır ve fincanlara dökülerek servis edilir. Tadı damakları, kendi vücudu şenlendirecek menengiç kahvesi nasıl yapılır, sorusunun cevabı bu kadar basit!

Menengiç Kahvesi İçeriği Nedir?

Menengiç kahvesi içeriği, faydası kadar dolu doludur. Menengiç kahvesi faydası sıralandığı zaman, kahvenin ortaya çıkan zenginliği zaten ne kadar dolu dolu bir içeriği olduğunu da anlatır.Menengiç kahvesi içeriği, protein, lif, vitamin, doymuş yağ selenyum, magnezyum, çinko, demir, bakır ve fosfordan oluşur. Menengiç kahvesi faydası ile ünlü olduğu kadar varmış öyle değil mi? Menengiç kahvesi kalori değeri ise, 100 gr. kahve de 594 kaloridir. Ayrıca yine 100 gr. kahve yaklaşık olarak 21 gr. kadar da protein içerir. Menengiç kahvesi kalori açısından da diyet yapanlar için oldukça uygundur. Ancak diyet yapanlar kahve tarifi ile verilen şeker, çikolata vb. ürünleri kahvelerine eklememelilerdir. Bu içeriği ile menengiç kahvesi pek çok kahveden ayrılır.

Menengiç Kahvesi Fiyatı Nedir?

Menengiç kahvesi fiyat araştırması yaptığınızda birbirinden farklı fiyatlar ile karşılaşmanız olasıdır. Her kahvenin içeriği aynı olsa da menengiç kahvesi fiyat açısından markasına göre değişkenlik gösterir. Bu kahveleri büyük paketinde 20 lira ile 80 lira arasında satın alabilirsiniz. Fiyatlar tercih ettiğiniz markaya göre çeşitlilik gösterebilir. Ayrıca dalgano kahvesi yapımını merak edenler için dalgona kahvesi nasıl yapılır yazımızı okuyabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!