featured

Burçların Taşları Hangisi? Hangi Doğal Taş Hangi Burçlara İyi Geliyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burçların taşları çok eski zamanlardan beri bilinen taşlardır. Mitolojik çağlardan beri her burcun bir taşı olduğuna inanılır. Bu inanış günümüze kadar gelen, hala inanılan bir düşüncesidir. Kendi burcunun taşını inanarak taşıyan insan bir hayli fazladır. Burç taşlarının özellikleri burca ve kişiye göre değişiklik gösterebilir. Burç taşları ve etki ettiği burçlar şöyledir;

Koç Burcu Taşları

Koç burcu enerjinin, azmin ve hırsın burcudur. Bu yüzden koç burcu sembolik taşı hematit isimli taştır. Bu taş, demir oksit mineralinden oluşur. Aynı zamanda barışı simgeleyen taş olan hematit işlenirken, işlendiği suya kırmızılık verdiğinden halk arasında “kan taşı” olarak da bilinir.

Hematit ( Kan Taşı ) Özellikleri

Hematit, burç taşları arasında en rahat bulunan taşlardan bir tanesidir. Özellikle Brezilya, Çin, Güney Amerika, İngiltere ve Almayan da çıkarılır. Hematit taşı özellikleri;

Kanı temizlerKansızlığa iyi gelirBel soğukluğuna iyi geldiği düşünülürVücutta ki negatif elektriği alarak bedeni pozitife dönüştürerek güçlendirir.

Koç Burcunun Diğer Taşları

Her burcun birden fazla taşı vardır. En önemli taşı o burcu ifade eden sembolik taş iken, kalan diğer taşlar şifa sağlar. Koç burç taşları; Yakut, Elmas, Ametrin, Ateş Opal, Sitrin, Pirit, Hematit ve Akuamarin’dir.

Boğa Burcu Taşları

Boğa burcu mantıklı olma ve bilinçli hareket etme özellikleri ile bilindiğinden sembolik taşı Akik’tir. Bu taş genel olarak ülkemizin batı tarafında çıkarılır.

Akik ( Agat) Taşı Özellikleri

Akik adı en çok duyulan burç taşları arasında yer alır. Boğa burcunun değerli taşıdır. Türkiye başta olmak üzere Çin, Meksika, Madagaskar,  Urugay, Brezilya, Mısır, Almanya ve Hindistan da çıkarılır. Önemli bir madendir. Bu burç taşının diğer özellikleri;

Çok çeşidi vardır. Doğa da bir çok renkte bulunur.Bu renkler genelde beyaz, mavi, kırmızı, gri ve yeşil karışımıdır.Neredeyse ilk çağlardan beri kullanılır.Mücevher, süs eşyası olarak da kullanılan akik taşının olumsuz enerjiyi yok ettiği de söylenir.Gücünü güneşten alarak bedene şifa verir.Akik taşını taşıyan kişilerin tehlikelerden korunacağına inanılır.Nazara karşı koruyucudur.Bedeniniz de gergin olan yerler vara rahatlık verir.Tansiyonu dengede tutar.Cinsel güç için faydalıdır.Taşıyana güç, ferahlık ve olumlu enerji verir.Sevinç taşıdır. Bolluk ve bereketi simgelerTaşıyan kişinin kendine daha çok güvenmesine neden olur.

Boğa Burcunun Diğer Taşları

Burçların taşları arasında boğa burcunun da farklı taşları vardır ve bu taşlar Akik taşı ile beraber kullanıldığında daha sağlam etkiler yaratır. Bu taşlar; İnci, Zümrüt, Mavi Safir, Malakit, Dumanlı Kuvars, Turkuvaz ve Krizokol’dur.

İkizler Burcu Taşları

İkizler burcu mantıklı ve neşeli bir burçtur. Bundan dolayı bu burcu temsil eden sembolik burç taşı, kaplan gözü olarak bilinen kuvars grubuna ait doğal taştır.

Kaplan Gözü Taşı Özellikleri

Kaplan gözü taşı, burçların taşları arasında neredeyse en şifalı taş olarak geçer. Güney Afrika, Burma ve Avusturalya da çıkarılan bu değerli taş normalde sarı ve kahverengi bir renge sahiptir. Renkten renge girmesiyle biline Kaplan Gözü taşı bu özelliğine işlendikten sonra kavuşur. Bu değerli taşın özellikleri ise şöyledir;

Astım hastası olan kişilere fayda sağlar.Dalak ve pankreas için son derece değerlidir.Sindirim sistemi bozukluğuna iyi gelir.Ruhsal dayanıklılığı arttırır.Hayatınızda değişikliğe ihtiyacınız varsa size cesaret verecektir.Kötü rüyalar gören çocuklara oldukça iyi gelir.İnatçı bir yapınız varsa bunu azaltır.Doğru kararlar vermenizde yardımcı olur.Nazardan korur.

İkizler Burcunun Diğer Taşları

Burç taşları arasında oldukça değerli bir yere sahip olan Kaplan Gözü taşı elbette ikizler burcu için en yararlı taştır. İkizler burcu Kaplan Gözü ile beraber kullabileceği taşlar; Mavi Topaz, Yosunlu Akik taşı, Safir, Krizopraz, İnci, Akuamarin ve Krizokol’dur.

Yengeç Burcu Taşları

Yengeç burcu duygusal, yaşam enerjisi yüksek ve neşe dolu bir burç olduğundan sembolik taşı Aventurin taşıdır. Bu taş yaşama sevincini, zindeliği temsil eder.

Aventurin Taşı Özellikleri

Aventurin taşı yıldız taşı olarak da bilinir. Kuvars grubuna aittir ve yeşil, mavi ve turuncu renkler de bulunabilir. Hindistan, Rusya ve Brezilya da yoğun olarak çıkarılır. Burç taşları arasında neşeyi ifade eden bu taşın özelikleri şu şekildedir;

Canlılığı arttırır.Psikolojik sorunlara iyi gelir.Şans getirir.Kekemeliğe iyi gelir.Duyguları dengede tutarak depresyonu engeller.Kalp sağlığına iyi gelir.Gözleri dinlendirir.Tansiyonu dengede tutar.Nazara karşı etkilidir.Hafızayı güçlendirir.

Yengeç Burcunun Diğer Taşları

Doğal taşlar arasında yengeç burcunun ilk taşı elbette ki Aventurin taşıdır. Burcun diğer taşları; Aytaşı, Yakut, beyaz ve pembe İnci, Yeşim, Gül Kuvars, Zümrüt’dür.

Aslan Burcu Taşları

Aslan burcu liderliğin ve stresin burcu olduğu için sembol taşı Kuvars Kristali olarak bilinir. Aydınlığı temsil eden bu taş, aynı zamanda radyasyonu da kendine çeker. Doğal taşlar arasında özellikle radyasyonu taşıyan kişiden uzak tutmasıyla bilinir.

Kuvars Kristali Özellikleri

Kuvars kristali yer kabuğunun %10’luk bir kısmını oluşturduğundan dünyanın hemen hemen her yerinde çıkarılır. Burçların taşları arasında en rahat şekilde bulunan taş diyebiliriz. Bu değerli taşın diğer özellikleri ise şu şekildedir;

Beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına neden olur.Canlılık ve zindelik verir.Teninizle temas ederse olumsuz enerjilerden korur.Baş ağrısını hafifletir.Sindirim ve kan dolaşımına iyi gelir.Göz sağlığına iyi gelir.Zihni güçlendirir.Radyasyonu toplar.

Aslan Burcunun Diğer Taşları

Burçların taşları çok çeşitlidir. Bu kadar çeşit arasında bir burcun tek bir taşı olamaz. Aslan burcunun sembolik Kuvars Kristali’dir ancak başka taşları da vardır. Bu taşlar; Sarı Safir, Aventurin, Kehribar, Elmas, Sitrin, Güneş ve Sari Topaz’dır.

Başak Burcunun Taşları

Burç taşları, özelliklerine göre ve doğru kullanıldığında oldukça işe yarayan taşlardır. Başak burcunun sembol taşı Karneol yani Kırmızı Akik taşıdır. Bu taş yaşama sevincini, bağlılığı ve sadakati temsil eder.

Karneol ( Kırmızı Akik ) Özellikleri

Karneol taşı halk arasında Kırmızı Akik taşı olarak da bilinir. Renkleri kırmızı, sarıya dönük turuncuya çalan kırmızı, yarsı saydam ve opak kırmızı’dır. Karneol taşının diğer özellikleri şu şekildedir;

Halsizlikten doğan tembelliği giderir.Enerji verir.Cinsel güce güç katar.Böbreklere iyi gelir.Pankreası temiz bir hale getirir.Üreme sistemine iyi gelir.Kan dolaşımını düzenler.

Başak Burcunun Diğer Taşları

Burçların taşları kendi içinde de çeşitlilik gösterir. Başak burcunun taşı olan kırmızı akik taşı, akik taşının farklı bir modelidir. Bu burcun diğer taşları; Limon Topaz, Yeşim, Jasper, Zeberced ve Amozanit’dir.

Terazi Burcu Taşları

Terazi burcunun taşı Pembe Kuvars’dır. Bu taş burç taşları arasında aşkı ve kalbi temsil eden taştır. Ametist taşı ile beraber kullanıldığında daha çok etki eder.

Pembe Kuvars Özellikleri

Pembe kuvars doğal burç taşı doğada nadiren bulunur. Değerli bir taştır. Aşk taşı olarak da bilinir. Pembe Kuvars taşını uzun süre kullanırsanız topladığı negatif enerjiyi size vermeye başlar. Bu etkiyi yaratmaması için ayda 1 defa 24 saat boyunca toprak altında bekletilerek kullanılması gerekmektedir. Bu taş, Türkiye, Kanada, Afganistan, Rusya, Brezilya, Madagaskar ve ABD de çıkarılmaktadır. Pembe Kuvars’ın diğer özellikleri şöyledir;

Beden direncinin gücünü yükseltir. Depresyona iyi gelerek kişinin kendisini daha çok sevmesini sağlar.Özgüveni arttırır.Böbrek, karaciğer ve kalbin daha sağlıklı kalmasını sağlar.Gözlere iyi gelir. Kartal gözü görüşü sağlar.Sindirim sistemi sorunların iyi gelir.Baş ağrısını hafifletir.Pozitif enerji verir.Konsantrasyonu arttırır.

Terazi Burcunun Diğer Taşları

Burç taşları arasında terazi burcunun diğer taşları; Apatit, Rubellit, Kristal Kuvars, Malakit, Safir, Turkuvaz ve Opal’dir.

Akrep Burcu Taşları

Akrep burç taşı, ilişkiyi ve gerçekliği ifade eden Obsidyen taşıdır. Bu taş yanardağlar da oluşur. Volkanik patlamalar sonrasın da ortaya çıkan magma tabakasının hızlı bir şekilde katılaşmasıyla oluşur.

Obsidyen Taşı Özellikleri

Burçların taşları birden fazla özelliğe sahiptir. Volkanik patlamalarla oluşan bu taşında bir çok özelliği vardır. Obsidyen taşı, büyük oranla ülkemizde çıkarılır. En fazla çıkarıldığı yer Hasan Dağı ve çevresidir. Bunun dışında, Nemrut Dağı, Rize – İkizdere, Sarıkamış, Kars, Pasinler ve Ağrı Dağı çevresinde fazlasıyla çıkarılmaktadır. Obsidyen burç taşı özellikleri şöyledir;

Kızgınlık ve öfke duygularını bastırır.İç dünyanıza dönmenizi sağlayarak, oradaki olumsuz duyguları fark etmenizi ve düzeltmenizi sağlar.Kötü  hatıraları unutmanıza yardımcı olur.İçinizde ki ışığı ortaya çıkarır.Spa ve masaj taşı olarak da kullanılır.

Akrep Burcunun Diğer Taşları

Burçların taşları birlikte kullanıldığında daha çok etki gösterir. Akrep burcunun taşı olan Obsidyen ile birlikte kullanabileceğiniz taşlar; Manyetit, Kırmızı Mercan, Yakut, Kaplan Gözü, Hematit, Ametist, Pembe Kuvars, Akuamarin, Ateş Opal ve Granat’tır.

Yay Burcu Taşları

Yay burç taşı, Sodalit isimli değerli taştır. Konsantrasyonu ve ilhamı temsil eder. Bu taşa adını veren içerdiği sodyumdur.

Sodalit Taşı Özellikleri

Burçların taşları arasında güzel rengiyel öne çıkar. koyu maviye çalan, çivit mavisi bir rengi vardır. Ülkemizde çok nadir çıkarılmasıyla beraber özellikle Myanmar, Nemibya, ABD, Rusya, Hindistan, Romanya ve Fransa da çıkarılır. Bu taşın diğer özellikleri şöyledir;

Boğaz ağrısına ve iltihabına iyi gelir.Mide bulantısı sorununu çözer.Kullanan kişiyi dünyanın gerçeklerinde tutarken aynı zamanda iç dünyasına yönlendirir.Uyuşturucu madde kullanan kişilerin, bağımlılıktan kurtulmasına yardım eder.Gerginlik yüzünden duygularını ifade edemeyen kişilere öz güven verir.

Yay Burcunun Diğer Taşları

Sodalit isimli burç taşı yay burcunun en önemli taşıdır. Bununla beraber burcun diğer taşları; Morganit, Lapis Lazuli, Turkuvaz, Mavi Akik, Ametis ve Ametrin’dir.

Oğlak Burcu Taşları

Oğlak burç taşı bağlılığı simgelen Jasper taşıdır. Bu taş doğada ki tüm doğal taşların anası olarak kabul edilir. Volkanik kütleler de oluşur, büyük parçalar halinde çıkarılır.

Jasper Taşı Özellikleri

Burçların taşları arasında çok özel bir yere sahip olan Jasper taşı aynı zamanda Oğlak burcunu temsil eder. Venezuella, Almanya, Rusya, Hindistan ve Fransa da çıkarılan bu özel taşın diğer özellikleri;

Eski çağlarda yağmur yağdırdığına inanılan taştır.Karaciğeri güçlendirir.Dalağa iyi gelir.Sindirim sistemini düzenler.Taşıyan kişiye güce dayalı cesaret verir.Erkekler de hormon dengesini dengeleyerek erkeksi gücü arttırır.Çakraları dengeler.Taşıyan kişiye bolluk bereket getirir.

Oğlak Burcunun Diğer Taşları

Burç taşları sadece bir tanesini kullanmanızı gerekli kılmaz. Jasper taşıyla beraber oğlak burcunun kullanabileceği diğer taşlar; Dağ Kristali, Oniks, Jet, Dumanlı Kuvars, Granat, Akik, Malakit ve Mercan’dır.

Kova Burcu Taşları

Burç taşları arasında renginin ışığa tutulduğunda değişmesiyle öne çıkan Florit taşı kova burcunun sembolik taşıdır. Mutluluğu ve hareketi temsil eden taş, yeşil renkte olmasına rağmen ışığa tutulunca mor renkte parlar.

Florit Taşı Özellikleri

Burçların taşları farklı özellikler taşısa da ortak bir noktaları vardır, “taşıyana iyi gelmek”. Florit taşı İngiltere, ispanya, ABD, Çin, Meksika ve Almanya da ağırlıklı olarak çıkarılan bu taşın diğer özellikleri şu şekildedir;

Kolye şeklinde boynunuza takarsanız dikkati arttırır. Bir işi yapmak isteyip de çekindiğiniz de bu taş iyi gelecektir.Karmaşık, kararsız ve belirsiz düşüncelere sahipseniz floriti elinize aldığınız an yavaş yavaş düşünceleriniz karmaşık ve kararsız olmaktan çıkmaya başlar.Sezgileri daha güçlü bir hale getirir.Konsantrasyonu güçlendirir.Baş ağrısını hafifletir.

Kova Burcunun Diğer Taşları

Burç taşları genel olarak kişiye iyi gelen taşlardır. Florit taşının etkisini arttırmak için bu taşla beraber kullanabileceğiniz taşlar; Turkuvaz Oltu, Aytaşı, Safir, Ametist ve Ametrin ve Lal Taşı’dır.

Balık Burcu Taşları

Balık burç taşı, neşenin, mutluluğun, heyecanın ve gelişmenin taşı olan Ametist taşıdır. Ametist taşı halk tarafından çok bilinir ve oldukça değerlidir. Olumlu enerji taşıyan bir taş olduğu için sadece balık burcuna değil çoğu kişiye iyi gelir.

Ametist Taşı Özelikleri

Ametist taşı özellikleri çoğu kişiye olumlu enerji vermesiyle bilinir. Mitoloji de sarhoş etmeyen anlamı taşımaktadır. Mor ve mor tonlarında olan bu taş bolluk ve bereketi de temsil eder. Kuvars grubunun en değerli taşıdır. Ametist taşının diğer özellikleri şu şekildedir;

Radyasyondan korur.Negatif enerjiyi bünyesinde toplar.Göz sağlığına iyi gelir.Alerjik rahatsızlıklara iyi gelir.Kanı temizler.Kalp hastalıklarına iyi gelir.İyi bir meditasyon taşıdır.Bağımlılıkları yok eder.Konsantrasyonu arttırır.Odaklanmayı arttırır.Zihinsel yorgunlukları yok eder.

Burç taşlarının özellikleri değişmez fakat taşıyan kişiye göre değişiklik gösterebilir. Burçların taşları, taşıyan herkese etki eder ancak birinde gösterdiği bir etkiyi diğerinde göstermeyebilir. Burç taşlarını inanarak taşımak iyi gelmesi açısından oldukça önemlidir. Doğal taşlar değerli taşlar arasında yer alır.  Kullanan kişiye göre taş karakter de değiştirebilir. Bu yüzden bu taşları ikinci el almamak oldukça önemlidir. İyi bir etki için taşın ilk sahibi kullanacak kişi olmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!