featured

Evde Yapılabilecek İşler ile Ev Ekonomisi Yapın! Evde Davetiye Katlama İşi Nedir? Aylık Ne Kadar Gelir Elde Edilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corona Virüs kaynaklı evde kaldığımız son günlerde, hem kadınlar hem de erkekler evde yapılabilecek işler araştırmaya başladı. Hal böyle olunca, freelance olarak adlandırılan evden çalışma odaklı sektörlerde bir hareketlilik oluştu. Bu noktada davetiye katlama işi de oldukça ilgi görenlerden.

Evde Davetiye Katlama İşi Nedir ?

Evde davetiye katlama işi herkesin evinde istediği saatler arasında rahatlıkla yapabileceği bir iştir. Davetiyeleri düzgün bir şekilde katlayarak zarflara yerleştirmek için herhangi özel bir yeteneğe sahip olmak gerekmemektedir.

Davetiyelerin şekline göre davetiyelerin özenli bir şekilde katlanması ve zarflara konularak işin tamamlanması gerekmektedir. Davetiyelerin doğru yerlerden katlanması ve özverili bir şekilde işin yapılması önemlidir. Aksi halde katlamalar beğenilmediğinde, iş devamı tehlikeye girebilmektedir.

Evde Davetiye Katlama İşi Kolay Bir İş Midir ?

Evde yapılabilecek işler arasında en pratik olanlardan biri olan davetiye katlama işi için 100 ve katları şeklinde katlanmamış davetiyeler ve zarflar, kişinin evine gönderilmektedir. Bu davetiyelerin farklı şekilde olanları da bulunmaktadır. Yani eski zamanlardaki gibi yalnızca düz davetiyelerin katlanıp zarflara yerleştirildiği modellerin daha da gelişmiş modelleri karşınıza gelebilmektedir.

Süslü ve püsküllü davetiyelerin süs kısımlarının, katlama işinden sonra yapılması gerekmektedir. Katlama dışında yapılan diğer işler için ücret farkı oluşmaktadır. Zahmetli olan davetiyelerin katlama sonucu getirisi de daha fazla olmaktadır.  

Evde Davetiye Katlama İşi İçin Neler Gerekli ?

Davetiye işi için fazla bir ekipmana ihtiyaç bulunmamaktadır. Davetiyelerin katlanması için gereken ekipmanlar genel olarak şunlardır:

Geniş bir örtü,Uzun bir cetvel,Maket bıçağı.

Evde yapılabilecek işler arasındaki bu işe başlarken yere ya da masaya örtü sermek önemlidir. Davetiyelerden çıkan kağıt parçaları ortalığa saçılabilmektedir. Cetvel yardımı ile davetiyeleri düzgün bir şekilde katlamak gerekmektedir.

Davetiyelerin düzgün bir şekilde katlanması, işin kalitesini yansıtması bakımından önemli olmaktadır. Bu nedenle katlama sırasında cetvel kesinlikle kullanılmaktadır. Bazı davetiyelerin süsleri de olabilmektedir. Süslere ait iplerin kesilmesi için ya da diğer işler için maket bıçağı kullanılmalıdır.

Evde Yapılabilecek İşler Arasındaki Davetiye Katlama İşi Yaparak Aylık Elde Edilebilecek Gelir Ne Kadardır?

Evde davetiye katlama işinde davetiyelerin düzenli bir şekilde katlanması ve gönderilmesi işinden ortalama bir gelir elde etmek mümkündür. Gelirin, ek iş gibi düşünülmesi daha mantıklıdır. Kişi, 100 tane davetiye katlaması sonucunda 10 TL ile 15 TL arasında gelir etmektedir. Düğünlerin ya da davetlerin yoğun olduğu dönemlerde iş sayısı artmaktadır.

Yoğun dönemlerde, günlük 500 davetiye katlama işi alındığında aylık olarak 1000 TL gibi bir gelir elde etmek mümkündür. Haftanın 5 günü boyunca davetiye işi olursa, günlük 50 TL kazanma imkanı bulunmaktadır.

Evde Davetiye Katlama İşi İçin Davetiyeler Nasıl Teslim Alınır?

Evde yapılabilecek işler arasındaki davetiye işi için uzaktan bir işverenle çalışılacaksa kargo aracılığı ile katlanmamış davetiyeler ve zarflar, kişinin evine teslim edilmektedir. Katlama işi tamamlandıktan sonra da kargo aracılığı ile davetiyeler firmaya ya da işverene teslim edilmektedir. Kargo işlemleri için, tüm ödemeler işveren tarafından yapılmaktadır. Kargo için herhangi bir ödeme yapmaya gerek bulunmamaktadır.

İş için internetten yayımlanan ilanlar takip edilmektedir. Bunun dışında, çevrede bulunan matbaalara ve düğün organizasyonu düzenleyen yere giderek anlaşma yapmak faydalı olabilir. Evde davetiye katlama işi için dönemsel olarak iş yoğunluğu yaşanabilmektedir.

Siz de evde davetiye katlama işi yapmak istiyorum ya da evde paketleme işi yapmak istiyorum diyorsanız Kariyer.net web sitesi üzerindeki kayıtlı firmalar aracılığı ile evde paketleme işi ve davetiye katlama işini veren firmalara ulaşabilirsiniz. 

Bu siteler üzerinden evde davetiye katlama işi veren firmalar ile iletişim kurabilir ve evde yapılabilecek işler arasındaki en ekonomik işlere ulaşabilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: Katalogdan Satış Yaparak Evde Ek İş Yapmak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!