featured

Ufo İstilası Sanıldı Elon Musk Uyduları Çıktı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk tarafından geliştirilen Starlink uyduları küçük boyutlu olmaları ile hem kullanışlı hem de ekonomik olma özelliği taşıyor. Üstelik Musk, bu küçük uyduları Falcon roketi üzerie yükleyerek tek seferde yörünge dışına saptırabiliyor.

Starlink Uyduları Korkuttu

YouTube video

Elon Musk’ın geliştirdiği Starlink uyduları endişeye neden oldu. 22 Nisanda yörüngeye fırlatılan ve yine bu tarihten itibaren dünya etrafında dönen uydular, dünyanın her yerinden UFO paniğinin yaşanmasına yol açtı. Bunun nedeni ise uyduların alçak yörüngede ve sıralı halde hareket ediyor olmasıydı.

Uydular UFO İstilası Gibi Algılanıyor

Hem alt yörüngede hem de sıra sıra dönen uydular, aynı zamanda parlak ve net bir görüntüye sahip. Bu durum ise insanların UFO istilası senaryoları düşünmesine yol açıyor. Bugün de hala yörüngedeki yerinde dönmeye devam eden Elon Musk uyduları özellikle gece saatlerinde korkuya neden oluyor.

UFO’lar Devriye Mi Geziyor ?

Gece geç saatlerde çok parlak bir şekilde sıra sıra dünyanın görüş alanından geçen uyduları gören insanlar UFO’ların saldırı öncesi devriye yaptığı senaryosuna inanıyor. Bu duruma karşılık ise Elon Musk bir açıklama yapma gereği duydu.

Elon Musk UFO açıklamasında uyduların LED ışıklarını kısmak için çalıştıklarını fakat bunun bie süre alabileceğini ifade etti. Şu an yalnızca birkaç düzine uydunun yol açtığı panik düşünüldüğünde, Elon Musk şirketi Spacex tarafından geliştirilen Starlink projesinin 12 bin uyduluk bir düzene sahip olacağı korkuya neden oluyor.

Astronomi Ofisleri Endişeli

Elon Musk ‘ın Spacex uydu geliştirme firmasının uzaya gönderdiği Starlink uyduları sadece insanlar için değil, astronomi uzmanları için de büyük bir tehdit unsuru olacak gibi duruyor. Dünyadan uzay bilimi ile çalışan uzmanlar, inceleme yaparken uyduların parlak görüntüsünün yanında yine onlara benzeyen cisimleri ayırt etmekte sorun yaşayacaklar gibi duruyor.

Üstelik sadece gökyüzüne bakan çıplak gözler için değil, astronomlar için de bu uydular büyük bir kabus. Bu kadar parlayan uyduların, uzayı takip eden astronomi istasyonlarındaki gözlemleri etkileyeceği uyarısı da yapılıyor.

Elon Musk Uyduları Nasıl Düzenlenecek ?

YouTube video

Elon Musk Starlink projesi kapsamındaki yeni geliştirilecek uydularda led ışıkları azaltılacak iken; uyduların uzayda yaşanabilecek zorlu koşullara dayanıklı mat bir köpükle kaplanması planlanıyor. Tüm dünyadan tepki alan Starlink projesi için gelecek günlerde neler yapılacak, bu tartışmalar devam edecek mi, yoksa uydular arası bir bilim tartışması mı doğacak? İlerleyen günlerde belli olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!