featured

Bitcoin Cash Nedir? Bitcoin ile Aralarındaki Farklar Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin Cash, piyasada en çok işlem gören kripto para birimlerinden biridir. Kripto paralar artık hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaya başladı. Kripto para denildiğinde akla gelen ilk türü Bitcoin’dir. Ancak bu para, kripto paranın tek örneği değildir. İsimleri benzediğinden dolayı Bitcoin’in başka birimi olduğu sanılan bir de bitcoin cash vardır. Fakat bu birim sanıldığı gibi Bitcoin’in bir alt para birimi değildir. Peki ya nedir bu birim? Bitcoin ile arasında ne gibi farklar vardır?

Bitcoin Cash Nedir?

YouTube video

Kripto para birimi olarak piyasaya sürülen Bitcoin, şöhretini artırdıkça kullanıcı sayısı da artmaya başladı. Kullanıcıları artıkça da işlem sayısı çoğaldı ve blockchain işlem sitesi artık bu işlemelere yeterli gelmemeye başladı. Bu durumu ortadan kaldırmak için 2017 yılında Bitcoin para biriminden farklı olarak yeni bir kripto para piyasaya sürüldü. Bitcoin cash, kripto para piyasasında kısa BCH olarak telaffuz edilmektedir.

Bitcoin sisteminde işlemler 1 MB kapasitesinde gerekleştirilirken, BCH sistemindeki bloklar 8 MB kapasitesinde işlem yapmaktadır. BCH ile  kripto para işlemleri yapmak Bitcoin işlemleri yapmaya göre daha hızlı gerçekleşmekte. Bu durumda BCH para birimini kısa sürede en çok işlem gören kripto para birimlerinden biri haline getirdi.

Bitcoin Cash (BCH) ile Bitcoin(BTC) Arasındaki Farklar Nelerdir?

İki birim arasında ne tür farklar olduğunu bilerek işlem yapmak, yatırımlarınız açısından daha faydalı olacaktır. Diğer türlü hangisinin diğerine göre ne tür durumlarda avantajı var bilmeden yapılan işlemlerde kar marjı düşebilir.

BCH, BTC’ye göre daha yeni ve daha günceldir. BCH’nin daha yeni ve güncel olması yatırımcıların odak noktası haline gelmesine neden oluyor.BTC’de işlem yapabileceğiniz blok limiti 1 MB’dır. Fakat BCH kripto para biriminde işlem yapabileceğiniz blok limiti 8 MB’dır. Yani BTC ağında saniyede en fazla 7 işlem yapabilirsiniz. Ancak BCH ağında bundan onlarca kat daha fazla işlem yapabilirsiniz.BCH, SegWit protokolünü kullanmazken, BTC SegWit protokolünü kullanılır. BCH bu protokolü kullanmadığı için yapılan işlemler hiçbir şekilde yavaşlatılmaz. Bu sayede işlemlerinizi hem daha hızlı gerçekleştir hem de daha az maliyetle işlem yaparsınız.BCH, BTC’ye göre hem daha hızlı hem de daha ucuzdur. BCH üzerine yapacağınız yatırımlarınızda BTC’ye göre çok daha fazla kazanç elde edebilirsiniz. Bu yatırımlar sayesinde sürpriz kazançlar elde edebilirsiniz.

Yukarıda listelenen maddelere baktığınızda, bu konu hakkında bilgi sahibi değilseniz fazla bir şey anlamanız mümkün değildir. Aralarındaki farkları tam olarak kavrayamaya bilirsiniz. Ancak kripto para piyasasında işlem yaparsanız aradaki farkların ne kadar önemli olduğunu anlarsınız.

Bitcoin Cash Nasıl Alınır?

YouTube video

BCH, Türkiye’de yer alan Paribu ve BTCTurk gibi borsa piyasaları üzerinden satın alınamamaktadır. Satın almak için yabancı kaynaklı borsaların kullanılması gerekmektedir. Düşük komisyon ücretleri isteyen ve altyapısı güçlü olan yabancı borsalardan birinde üyelik açarak BCH alım satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bitcoin Cash Madenciliği Nasıl Gerçekleştirilir?

BCH para birimi Bitcoin gibi blockchain üzerinden işlem görmektedir. BCH biriminin Blockchain üzerinden işlem görmesi güvenliliği ve devamı için önemli bir ayrıntıdır. BCH Madenciliği yapmak için ilk olarak sanal cüzdan oluşturmanız gerekmektedir.

BCH madenciliği yapabilmeniz için kripto para işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz özel olarak üretilen bir ASIC cihazınızın olması gerekir BCH madenciliğini tek başınıza gerçekleştirebileceğiniz gibi madenci havuzlarına dahil olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Madenci havuzlarında tecrübeli kişilerin varlığı sizin daha çok ve daha hızlı kazanmanıza yardımcı olacaktır.

YouTube video

Satoshi nakamoto tarafından çıkarılan kripto paralar arasına ethereum, litecoin, binance coin gibi birimler de dahil olmuş durumda. Tüm kripto paralarda herhangi bir fiyat değişiminin olup olmadığını sistemlerden takip edebilirsiniz.

Bitcoin teknik analizi, piyasa değeri analizi gibi bilgiler gizlilik politikası çerçevesinde sayfamızın ekonomi bölümde işlenecektir. Güncel bilgiler için bizi takip edin ve sayfamızı sosyal medyada paylaş bölümünden paylaşın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!